Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ο ένθεος άνθρωπος

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .

Ενθεος= εν + θεός = 1ον) αυτός ο οποίος φέρει μέσα-εντός του (ενέχει) τον θεό 2ον) αυτός ο οποίος είναι ένα με τον θεό .

όλοι οι άνθρωποι-μηδενός εξαιρουμένου φέρουν μέσα τους τον θεό-το πνεύμα του-ένα μέλος (και το πνεύμα του κακού- ένα σπέρμα-μέρος του) και συνεπώς όλοι οι άνθρωποι είναι ένθεοι, ανεξαρτήτως του τι λένε-πιστεύουν-πράττουν, διότι το θείον πνεύμα ενόσω ζουν στον κόσμο-γη-ύλη δεν τους εγκαταλείπει ποτέ και για κανένα λόγο.

κάποιοι-λίγοι άνθρωποι, καταφέρνουν (περισσότερον ή ολιγώτερον) να ενωθούν με τον θεό- το πνεύμα του θεού μέσα τους, ακριβώς λόγω του ότι κατάφεραν να ο-μοιάσουν με τις πράξεις-έργα τους προς το θείον πνεύμα, το οποίον είναι εξορισμού (θετικόν-συν) + ΑΑΑ= άγιον αγαθόν αγνόν σε σχέσει με το πνεύμα του κακού το οποίον είναι (αρνητικόν-μείον) - ΑΑΑ= αναληθές άδικον ανύπαρκτον.

οι άνθρωποι, λοιπόν, οι οποίοι ΑΥΤΟ -τελειοποιούνται- πνευματώνονται- αγιάζουν, υποχρεωτικά ΑΥΤΟ- ομοιάζουν με το πνεύμα του θεού δηλαδή μεταμορφώνονται-γίνονται (περισσότερον ή ολιγώτερον) με τα έργα- πράξεις- σκέψεις- συναισθήματα- επιλογές- αποφάσεις- ενέργειες τους, άγιοι-αγιάζοντες αγαθοί-αγαθοποιοί αγνοί-αγνοποιημένοι δηλαδή οι άνθρωποι αυτοί ενεργούν σύμφωνα με αυτό που ο θεός είναι και εκφράζει, Η ΑΛΗΘΕΙΑ- ΑΓΑΠΗ- ΣΟΦΙΑ.

ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ-ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ:
ΕΝ ΑΓΑΠΗ: αγαπούν αλλήλους αλλά και συγχωρούν τους εχθρούς τους-αυτή είναι η εντολή του Θεού Λόγου- του ιησού χριστού (ηθική τελείωση).
ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΩΦΙΑ: γίνονται ο νούς ο υπαγώμενος πνεύματι σοφίας θεού και ο  φύλακας και το φυλακτήριον του νόμου του θεού και ο ναός και ναήτης του θεού στην γη, αυτή είναι η εντολή του αγίου πνεύματος-του παρακλήτου (πνευματική τελείωση)
ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: τηρούν τον νόμο τον λόγο και την αλήθεια των τριών εποχών-διαθηκών του θεού απο καταβολής κόσμου εως της σήμερον (μυητική τελείωση).

ο=15
ένθεος=64
άνθρωπος=112
σύνολον: 191

191= 1+1=δυάς αγάπη+σοφία=θεός (1+1+9=11)
9=εννεαδικόν πνεύμα του ανθρώπου-ανθρωπότητος (το τέτελειωμένο πνευματικά πνευμα του ΑΔΑΜ-ανθρώπου= υικόν-θυγατρικόν πνεύμα).

ΕΝ_ΘΕΟΣ= εν=1=θεός και θεός=θεός= είναι η ΑΓΑΠΗ-θεός και η ΣΟΦΙΑ-θεός, οι 2 αρχές- αρετές του θεού δηλαδή Ο ΘΕΟΣ (1-2-3) .

ΕΝ_ΘΕΟΣ= εν=1= Α και θεός= Α_Ω= η δυάς αγάπη-σοφία με τις οποίες ΤΟ Α εκδηλώνει τον εαυτό του την ΑΓΑΠΗ=Α και την ΣΟΦΙΑ=Ω (Α=Α_Ω).

αυτός είναι ο ένθεος άνθωπος όπως τον περιέγραψε ο ιησούς χριστός :Ιωάν. 10:30 εγω και ο πατηρ εν εσμεν. και : Ιωάν. 14:11 πιστευετε μοι οτι εγω εν τω πατρι και ο πατηρ εν εμοι ει δε μη δια τα εργα αυτα πιστευετε μοι. και :Ιωάν. 17:10 και τα εμα παντα σα εστι και τα σα εμα και δεδοξασμαι εν αυτοις.

ότι ίσχυε τότε για τον ιησού και τους μαθητές και τους πιστεύοντες στην αλήθεια του, ισχύει και σημερα και θα ισχύει εσαεί-αιωνίως :

Ιωάν. 17:19-21 και υπερ αυτων εγω αγιαζω εμαυτον ινα και αυτοι ωσιν ηγιασμενοι εν αληθεια. ου περι τουτων δε ερωτω μονον αλλα και περι των πιστευσοντων δια του λογου αυτων εις εμέ. ινα παντες εν ωσι καθως συ πατερ εν εμοι καγω εν σοι ινα και αυτοι εν ημιν εν ωσιν ινα ο κοσμος πιστευση οτι συ με απεστειλας.

ο κατα φύσιν ένθεος άνθρωπος= ο έχων μέσα-εντός του το πνεύμα του θεού, έχει δύο επιλογές: ή να αδιαφορεί ή και προσβάλλει-βλασφημεί-εναντιώνεται προς τον μέσα του θεό-το πνεύμα του θεού δηλαδή τις εντολές και τον νόμο-αλήθεια του ή να τον αναζητεί-ευρίσκει-αγαπά-ακούει-ακολουθεί κατα πόδας και εξακολουθητικά να φροντίζει να ομοιάζει παρομοιάζει με την φύση-θέση-τάξη του την αλήθεια-αγάπη-σοφία .

ΕΝ_ΘΕΟΣ=ο αναζητών την αλήθεια-αναζητά τον θεόν, πιστεύει σε ΕΝα ΘΕΟ, αγαπά τον ΕΝα ΘΕΟ, γνωρίζει τον ΕΝα ΘΕΟ, λατρεύει τον ΕΝα ΘΕΟ, ακολουθεί τον ΕΝα ΘΕΟ και ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ-ΤΟ ΕΝ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ

Ιωάν. 17:1-3 ταυτα ελαλησεν ο ιησους και επηρε τους οφθαλμους αυτου εις τον ουρανον και ειπε πατερ εληλυθεν η ωρα δοξασον σου τον υιον ινα και ο υιος σου δοξαση σε. καθως εδωκας αυτω εξουσιαν πασης σαρκος ινα παν ο δεδωκας αυτω δωση αυτοις ζωην αιωνιον. αυτη δε εστιν η αιωνιος ζωη ινα γινωσκωσι σε τον μονον αληθινον θεον και ον απεστειλας ιησουν χριστον .

Ο ΘΕΟΣ :
είναι Η ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗ ΕΝΟΤΗΣ
είναι Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ,  
είναι Η ΕΝΙΑΙΑ ΔΥΑΔΙΚΗ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΜΟΝΑΣ. 

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ:

είναι Ο ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΙΗΣΟΥΣ, είναι ο θεός λόγος, είναι ο εκλεκτός απεσταλμένος και κεχρισμένος απο το άγιον πνεύμα Σωτήρ-ας, για να σώσει την ανθρωπότητα απο το κακό-σκότος, είναι ο εκλεκτός ουράνιος άνθρωπος-λόγος και σοφία, δηλαδή ο άνθρωπος απεσταμένος ο οποίος αποτέλεσε τον φορέα-σκήνωμα του Χριστού-Λόγου, είναι ο θεάνθρωπος-ανθρωπόθεος ο νικών-νικητής του σκοτοφόρου και του κόσμου-του κακού, ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΓΗΪΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ (και του κοσμικού και ουράνιου σύμπαντος).

Ιωάν. 1:1 εν αρχη ην ο λογος και ο λογος ην προς τον θεον και θεος ην ο λογος. ουτος ην εν αρχη προς τον θεον. παντα δι αυτου εγενετο και χωρις αυτου εγενετο ουδε εν ο γεγονεν. εν αυτω ζωη ην και η ζωη ην το φως των ανθρωπων. και το φως εν τη σκοτια φαινει και η σκοτια αυτο ου κατελαβεν.....ην το φως το αληθινον ο φωτιζει παντα ανθρωπον ερχομενον εις τον κοσμον. εν τω κοσμω ην και ο κοσμος δι αυτου εγενετο και ο κοσμος αυτον ουκ εγνω. εις τα ιδια ηλθε και οι ιδιοι αυτον ου παρελαβον. οσοι δε ελαβον αυτον εδωκεν αυτοις εξουσιαν τεκνα θεου γενεσθαι τοις πιστευουσιν εις το ονομα αυτου. οι ουκ εξ αιματων ουδε εκ θεληματος σαρκος ουδε εκ θεληματος ανδρος αλλ εκ θεου εγεννηθησαν. και ο λογος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας.

ο αυτοπνευματωθείς-ΕΝ_ΘΕΟΣ άνθρωπος= είναι Ο ΝΙΚΩΝ-ΝΙΚΗΤΗΣ του κακού και του κόσμου του κακού και του κακού εαυτού-εγω-ϊσμού του, είναι αυτός ο οποίος θα καταλήξει ΕΝ στον ΘΕΟ, θα γίνει ΕΝα με τον ΘΕΟ, θα γίνει-συναποτελέσει το ΕΝ του ΘΕΟΥ, θα είναι ο ΕΝας ΘΕΟΣ- Ο ΩΝ. (απόλυτη θέωση- αποκατάσταση) .

ο Ε-νθεος Α-νθρωπος= ο Ε Α= ο 5Α= ο πεντάκτινος άνθρωπος= ΑΑΑΑΑ= Αγιος- Αγαθός- Αγνός- Αγαπών- Αλληλέγγυος .

ο ένθεος άνθρωπος=
(το πνεύμα του-πνευματικά-ο αυτοπνευματούμενος άνθρωπος)
άγιος=46 (θεός=46)
αγαθός=46 (θεός=46)(αγάπη+σοφία=92=46+46)
αγνός=50
σύνολον 142

1=μονάς-θεός (και θεός=46=10=1= Α)
αλήθεια=42 (και 42=24=Ω)

1=1 και 42=24 =1-24=Α_Ω 

η αγάπη σοφία=99 + α+ω=25= 124= α=1 ω=24

ο θεός είναι άγιος αγαθός αγνός (το πνεύμα του- "πνεύμα ο θεός") και ως πνεύμα είναι η μονάς της αλήθειας, η ενότης και η αλήθεια. ομοίως παρομοίως (εφόσον ομοιάζει σε αυτόν) είναι και ο ένθεος άνθρωπος .

άγιος=46=10=1
αγαθός=46=10=1
αγνός=50=5
1-1-5=115 (11=διπολική μονάς αγάπη+σοφία και 5=πεντάκτινος άνθρωπος= ο ένθεος άνθρωπος (ΑΑΑΑΑ) (αγάπη=28+σοφία=64=92=11) 

παράκλητος=115 (το πνεύμα της αληθείας) (11=2 και 5= 2-5=25=1+24=Α+Ω).

ο ένθεος άνθρωπος είνα-γίνεται το σκήνωμα του πατρός θεού-δια του λόγου χριστού και παρακλήτου-αγίου πνεύματος : Ιωάν. 14:23 απεκριθη ο ιησους και ειπεν αυτω εαν τις αγαπα με τον λογον μου τηρησει και ο πατηρ μου αγαπησει αυτον και προς αυτον ελευσομεθα και μονην παρ αυτω ποιησομεν.
ἐξῆλθεν οὖν ὁ ᾿Ιησοῦς ἔξω φορῶν τὸν ἀκάνθινον στέφανον 
καὶ τὸ πορφυροῦν ἱμάτιον, καὶ λέγει αὐτοῖς· ἴδε ὁ ἄνθρωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.