Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ο Ελληνας Πρωθυπουργός

ο Μέγας Πρωθυπουργός της Ελλάδος Ελευθέριος Βενιζέλος
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ο Μέγας Βασιλέας του Ισραήλ Σολομών
Εχοντας γνώσιν των συνεπειών του νόμου και την βιωματική πολιτεία-εργασία ενός έλληνα πολίτη καθώς και την επιστημονική κατάρτηση ενός πολιτικού επιστήμονα, εκφράζω με βεβαιότητα την γνώμη (και μερικές ελπίζω χρήσιμες σκέψεις) ότι ένας πρωθυπουργός, ο έλληνας πρωθυπουργός, θα πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω προσόντα-αρετές-χαρίσματα-διοικητικά προσόντα και να τα αποδεικνύει (εξακολουθητικά) με τις παρακάτω συγκεκριμένες αποφάσεις-πράξεις-ενέργειες-έργα :
 1. να είναι χαρισματικός ηγέτης και προωρισμένος για την θέση αυτή (Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει ! έχουμε-γνωρίζουμε πολύ καλά την πολιτική ζωή-πολιτεία των Ι.Καποδίστρια και Ε. Βενιζέλου καθώς και ξένων ηγετών που με την ισχυρή προσωπικότητα τους και το θετικό και δημιουργικό τους έργο, ανεδείχθησαν ευεργέτες του έθνους τους: μεγάλος πέτρος και αικατερίνα, αβραάμ λίνκολν κλπ)
 2. να εχει απόλυτη γνώση και συνείδηση των καθηκόντων που επιδιώκει να αναλάβει και της εξουσίας-δυνάμεως την οποία θα διαχειρισθεί (αυτή η εξουσία δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί θετικά αλλά και αρνητικά γιαυτό και οφείλει ο πρωθυπουργός κάθε μέρα να καταργεί την άγνοια του-έχοντας επίγνωση αυτής της άγνοιας-ότι είναι ισοδύναμη με το ίδιο το κακό).
 3. να αγαπά τον λαό και την πατρίδα του περισσότερο απο τον εαυτό-οικογένεια του και αυτό θα αποδεικνύεται όταν η επαφή και επικοινωνία του με την κοινωνία και τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους είναι ζωντανή-πραγματική-κυριολεκτική-αγαπητική και όχι μεσω διαγγελμάτων ή τηλεοράσεως.
 4. να είναι κύριος εαυτού και όχι κυριαρχημένος απο τα πάθη του (ο ηγέτης πάντοτε ξεχωρίζει απο τις ορθές αποφάσεις που λαμβάνει σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα του, όταν όλα γύρω του καταρρέουν και αυτός είναι σταθερός και ψύχραιμος, τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν να παρθούν υπο το κράτος παθών και ελαττωματικών καταστάσεων) .
 5. να έχει απόλυτη συνείδηση της ιστορίας-παρελθόντος του λαού του (ηγέτης που δεν γνωρίζει την ιστορία της πατρίδος-του λαού του, εξορισμού είναι καταδικασμένος να αποτύχει και ηγέτης που δεν παραδειγματίζεται απο τα καλά και τα λάθη της ιστορίας των ηγετών του λαού του είναι καταδικασμένος να οδηγήσει, και αυτός με την σειρά του τον λαό και την χώρα του, σε οδυνηρές περιπέτειες ή και καταστροφή-όλεθρο-επαναλαμβάνοντας τα ίδια και χειρότερα λάθη) .
 6. να είναι ταυτόχρονα οραματιστής, πραγματιστής και προσαρμοστικός σε νέες ιδέες και νέα ρεύματα χάριν της προόδου του λαού και της πατρίδος του (η καινοτομία και η επένδυση σε τομείς έρευνας-τεχνολογίας-ευρυσιτεχνίας, έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι ανταποδίδουν πολλαπλάσια οφέλη και κέρδη σε αυτούς τους επενδυτές, όπως επίσης οι επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα-ειδικά στην χωρα μας (γεωργία-βιομηχανία κλπ) αλλά και τις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με τα ηλιακά-φοτοβολταϊκά κλπ συστήματα αλλά και την ενέργεια) (σημ: όλα αυτά-τα κατα καιρούς πολυλεχθέντα και πολυδιαφημισθέντα, θα αποκτήσουν υπόσταση και αξία αν τεθούν υπο την καθοδήγηση κυρίως ιδιωτικού φορέα-τεχνολογικής κατεύθυνσης και με την συμμετοχή κρατικού φορέα-υπουργείου ο οποίος θα επιβλέπει-ελέγχει κλπ. αλλά και θα ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο και τους αρμόδιους πανεπιστημιακούς-τεχνολογικούς φορείς-οργανισμούς ).
 7. να είναι διακριτικός σε κρίσιμα θέματα-αποφάσεις που αφορούν την ασφάλεια και ευημερία του λαού του, συγχωρητικός σε μικρότητες συνεργατών ή και εχθρών του, διαισθητικός σε προτάσεις που του παρουσιάζονται, ποτέ βιαστικός όταν πρέπει να πάρει αποφάσεις μεγάλες και ταχύτατος-αιφνηδιαστικός όταν αποφασίσει την εκτέλεση των αποφάσεων του, να είναι σταθερός στις συμμαχίες του και ευέλικτος με όλους τους μη συμμάχους του
 8. να είναι άμεμπτος προσωπικών παθών-λαθών ή κακών επιλογών λόγω ελαττώματος ως πρωθυπουργός που θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι εχθροί του και να τον πλήξουν-να βλάψουν τον λαό και την χώρα του (να αποφεύγει δηλαδή να δίνει δικαιώμα-λαβή απο προσωπική αυτοέκθεση η οποία θα γίνει αφορμή-αιτία να υποστεί βλάβη η χώρα-τα δικαιώματα-συμφέροντα του λαού του) και να εμπνέει το παράδειγμα με τον βίο-ζωή-προσωπικές του επιλογές. (να μην είναι φιλοχρήματος ή τσιγκούνης-μίζερος ή ιδιοτελής άνθρωπος).
 9. να είναι ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΡΧΩΝ-ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ τόσο έναντι των υπουργών του όσο και των διοικητών του στρατεύματος στους οποίους οφείλει με την θετική προσωπικότητα και το κύρος-αξία του να εμπνέει αυθορμήτως τον σεβασμό την εκτίμηση και την με ελέυθερη θέληση αποδοχή των εντολών του όπως επίσης--και ανεξαρτήτως των πεποιθήσεων του-- να είναι αυτηρός τηρητής και φρουρός της καθιερωμένης και επικρατούσας επίσημης θρησκείας αλλά και όλων των θρησκευτικών ελευθεριών και πεποιθήσεων πολιτων άλλων δογμάτων (να είναι αυτηρός κριτής σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα και υψηλές θέσεις, όπως υπουργοί-κυβερνητικοί κλπ). σημ: εαν δεν είναι "απόλυτος" άρχων ο πρωθυπουργός στις εντολές-αποφάσεις του τότε θα έχουμε καταστάσεις όπως η σημερινή (λαφαζάνης- ζωή και λοιποί αριστεροκομμουνιστικοαναρχικοί) που η μόνη περιγραφή που αξίζει είναι " Τα νταούλια στο μενίδι και ο χορός στου μακρυγιάννη " αλλα και " τρείς λαλούν και δυό χορεύουν ".
 10. να ενεργεί όλες του τις πράξεις με βάση την εντολή του λαού αλλά ο τελευταίος λόγος να ανήκει στην συνείδηση του, έχοντας βέβαια λάβει και την γνώμη των συμβούλων-συνεργατών του (οι οποίοι πρέπει να κατέχουν ως πρώτο προσον την επιστημοσύνη και την ειλικρινή διάθεση προσφοράς-υπηρεσίας και την χωρίς λόγια-θεωρίες, θετική εργασία και αποτελεσματική διοίκηση των υπουργείων τους καθώς επίσης και να διάγουν λιτή μετρημένη ζωή και όχι κοσμικά προκλητική) .
 11. να ευρίσκεται πάντοτε σε αρμονία με τον λαό το σύνταγμα της χώρας και αυτό που ο ίδιος θεωρεί ως συμφέρον της χώρας και του λαού του ανεξαρτήτως πιέσεων ή αντίθετων γνωμών (αλλά και να μην διστάζει σε έκτακτες συνθήκες της χώρας όπως πόλεμος -λιμός κλπ να "παραβιάζει-αναστέλλει προσωρινά" το σύνταγμα της χώρας)
 12. να τιμά ιδιαιτέρως τους δικαστές χορηγόντας τους όλες τις διευκολύνσεις-μέσα-ελευθερείες για απονομή ορθής δικαιοσύνης βάσει των νόμων τις πολιτείας και ποτέ να μην παρεμβαίνει στις αποφάσεις της δικαιοσύνης (εκτός περιπτώσεων λαϊκής οργής-ξεσηκωμού-πολέμου-ασύμμετρων απειλών κλπ) (σημ: η θέσπιση ανώτατου ανεξάρτητου οργάνου "σοφών" που θα περιλαμβάνει νομικούς-συνταγματολόγους-δικαστές κλπ και οι οποίοι θα γνωμοδοτούν και ελέγχουν τόσο την εκτελεστική όσο και την δικαστική εξουσία, κρίνεται σήμερα απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε)
 13. να νομοθετεί-εκτελεί (ο πρωθυπουργός) ως κυβέρνηση και βουλευτική πλειοψηφία πάντοτε νόμους οι οποίοι προάγουν την απλότητα την σαφήνεια την δικαιοσύνη και ισότητα και ασφάλεια και ευημερία καθώς και την άμεση και καθολική πρόσβαση και εξυπηρέτηση  όλων των πολιτών στις δομές-υπηρεσίες του κράτους-πολιτείας. (σημ: η καθιέρωση "κάρτας αλληλεγγύης" ελάχιστου εισοδήματος με πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας-νοσοκομείων-φαρμάκων κλπ. κρίνεται απαραίτητη για τους έλληνες οι οποίοι πάσχουν απο ανεργία-έλλειψη στέγης-ανικανότητα εργασίας κλπ. αυτό είναι ένα πραγματικό κριτήριο συνανθρωπίας-συναλληλίας απο το οποίο θα πρέπει να κρίνεται μια κυβέρνηση-το θετικό της έργο) .
 14. να προάγει συνέχεια τον ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μέσα απο την παιδεία και την τέχνη-καλλιτεχνία σε αρμονικό συνδυασμό με τον ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ-ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟ του κράτους και των υποδομών των πάσης φύσεως κρατικών παροχών προς τους πολίτες αλλά και να υποβοηθεί τον τεχνικό εκσυχρονισμό και ανανέωση τεχνολογικού εξοπλισμού των ιδιωτικών επιχειρήσεων μέσω αναπτυξιακών κινήτρων και θετικών δημιουργικών επενδύσεων.
 15. να θεωρεί επιτυχία της κυβέρνησης του όταν διαπιστώνει ότι α) όλοι οι πολίτες γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους έναντι του κράτους-πολιτείας και όχι τα δικαιώματα τους β) όλοι οι πολίτες απολάυουν των δικαιωμάτων τους έχοντας πρώτα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους γ) όλες οι κρατικές υπηρεσίες-υπουργεία κλπ ενημερώνουν συνεχώς-διαρκώς τους πολίτες για τις υποχρεώσεις τους για το τι λένε-τι προβλέπουν οι νόμοι για το α-β-γ κλπ (εργατικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις- κανόνες τροχαίας- κανόνες αστυνομικών οργάνων προς τους πολίτες και των πολιτών προς αυτούς- τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση φωτιάς δάσους-πολυκατοικίας-αυτοκινήτου και άπειρα άλλα που αφορούν την εκπαίδευση--διαπαιδαγώγηση των χρηστών πολιτών και των ενάρετων λειτουργών του κράτους-δημοσίων υπηρεσιών) δ) όλοι οι πολίτες έχουν εργασία-εργάζονται κανονικά και σταθερά: η ανεργία μερα με την μερα-εβδομάδα-μήνα-χρονο κατεβαίνει και κατρακυλά σε μηδενικά επίπεδα και σε αυτό μια κυβέρνηση μπορεί να το επιτύχει εαν κάνει τριπλό συνδυασμό δράσεων δηλαδή και την οικονομία να αναπτύσσει και διευρύνει με προσέλκυση επενδυτών-νέων επενδύσεων αλλά και να παρέχει κίνητρα φορολογικά σε επιχειρήσεις για νέες προσλήψεις και τέλος να επενδύει και επιχειρεί το ίδιο το κράτος μέσω των δημοσίων επενδύσεων παρέχοντας κίνητρα και χρηματοδότηση για συνεταιριστικές επιχειρήσεις (δημοι-κοινότητες-οικογενειακές επιχειρήσεις κλπ όπου το κράτος συμβάλλει στην πρόοδο-επέκταση τους ως μέτοχος-συνέταιρος-επενδυτής κλπ).
 16. να μεριμνά στην θεσμοθέτηση ανεξάρτητων οργάνων επιτροπων ελεγχου δημόσιας διοίκησης και τραπεζών και ζωτικών επιχειρήσεων (διαφθορά-κατασπατάληση δημόσιου χρήματος-ζημία δημοσίου κλπ) και που εν τέλει αφορούν την ασφάλεια-κανονική λειτουργία του κράτους της χώρας και του λαού (αποτελουμένων απο επιστήμονες και εμειρογνώμονες και δικαστές οι οποίοι επιλέγονται αξιοκρατικά ή με κλήρωση-πχ στην εφορία, στα ΜΜΕ, κλπ) και που θα ελέγχουν την ευρυθμη λειτουργία του κράτους και των οργανισμών και παρεχομένων υπηρεσιών του (και που οι αποφάσεις τους θα επέχουν ισχύν νόμου για ολα τα υπουργεία και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις) .
 17. να έχει επίγνωση ο πρωθυπουργός ότι υπάρχουν πραγματα-καταστάσεις-γεγονότα-πράξεις και ενέργειες που λέγονται και αυτά που δεν λέγονται (ενώπιον του λαού ή και των υπουργών του) και ότι η παραδοχή λαθών δεν είναι ο καλύτερος τρόπος απολογίας του εναντι του λαού. ο πρωθυπουργός παρότι εκλέγεται απο τον λαό είναι υπόλογος έναντι της πατρίδος του έθνους και της ιστορίας του λαού που εκπροσωπεί. Τέλος κάθε ενάρετος πολίτης εκτιμά 3 αρετές σε έναν πρωθυπουργό: α) το ότι του εμπνέει εμπιστοσύνη και στο πρόσωπο του θέλει να βλέπει έναν αγωνιστή ο οποίος γεννήθηκε για να είναι ο νικητής β) το ότι βλέπει ότι ο πρωθυπουργός του εργάζεται θετικά για τα δίκαια συμφέροντα του και γ) το ότι ο πρωθυπουργός είναι ένας σεμνός-απλός-προσιτός-καθημερινός άνθρωπος όπως είναι ο κάθε συμπολίτης του και εξαιτίας αυτού είναι διατεθειμένος ο ίδιος να υποστεί θυσίες επειδή ο πρωθυπουργός του το ζητά !
ΥΓ: θα συμβούλευα τον σημερινό πρωθυπουργό να αφίσει κατα μέρος τους όποιους συντροφικούς συναισθηματισμούς και να σκεφθεί ότι η επιτυχία απο την αποτυχία είναι μια γραμμή σαν τρίχα δυσδιάκριτη και επικίνδυνη να την σπάσει κανείς (γιαυτό και η προσοχή-παρατηρητικότητα έχει μεγάλη αξία εδώ) και ότι αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της χώρας και του λαού και όχι των συνιστωσών και δημοσίων ευνοημένων υπαλλήλων !. Τέλος ότι ο ηρακλής επιτέλεσε δώδεκα άθλους (κατανικώντας θηρία) και επειδή ήταν δυνατός και ατρόμητος αλλα και επειδή ήταν βέβαιος για την θεϊκή καταγωγή και αποστολή-προωρισμό του στην γη. (Η επιτυχία του οφείλεται στην θέληση του να εκπληρώσει το πεπρωμένο του και στην πλήρη υποταγή του στην υπηρέτηση αυτού του πεπρωμένου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.