Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

η ανθρώπινη-οικουμενική λερναία ύδρα

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
(δες και: )
Δ
Δ
Δ
Δ
Δ
Δ

2015
Εύχομαι για το 2015 να μας προστατεύει ο θεός απο τους "αλληλέγγυους" ευρωπέους και τους πέραν του ατλαντικού "συμμάχους" (η σκύλλα και η χάρυβδη-εξωτερικού). Μακάρι- εδώ, όλοι μας να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο για τους "άλλους" συνανθρώπους μας και μέσα απο αυτό-αυτούς να γίνει και το καλύτερο για μας- τους "εγγύς"
 
Η ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ :
(οι άνθρωποι του κακού: των ΑΝΤΙΑΡΕΤΩΝ= ελαττωμάτων, παθών, κακοτήτων, οι οποίοι είναι πάντοτε οι "επώνυμοι" άνθρωποι της αυτοπροβολής, των χρημάτων, των συμφερόντων, της λερναίας εξουσίας).
ΑΝΤΙΑΡΕΤΕΣ
Η=ηδονή-σμός (υλισμός)
Λ=λαγνεία (ακράτεια-κοσμικότης)
Ε=ευδαιμονισμός (αθεϊα)
Ρ=ρητορική (σοφιστεία-δικηγορική)
Ν=νοησιαρχία (πολυγνωσία)
Α=αδικία (βία του ισχυρού)
Ι=ιδιοτέλεια (συμφέρον)
Α=αυτοπροβολή (εγω-πάθεια)
ΑΝΘΡΩΠΟΣ
Υ=υποκριτής-διπρόσωπος-δόλιος
Δ=διάβολος=συκοφάντης-κατήγορος
Ρ=ρυπαρός=βρώμικος-ανήθικος
Α=αναληθής=ψευδόμενος-πλάνος
http://www.sikyon.com/Thebes/Labors/labor02b_sm.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.