Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014

Η οδός της Αγάπης

η εικόνα της 1-μιας ενωμένης γήϊνης ανθρωπότητας-
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
Η =Ηθική
Α =Αγάπη
Γ =Γνώσις
Α =Αλληλεγγύη
Π =Παροχή
Η =Ηρα-Ηρως (αφοβία-ανδρεία-ηρωϊσμός)

Η
η ΗΘΙΚΗ είναι η οδός (ο λόγος) της ζωής του ανθρώπου. Η Ηθική είναι η κατάσταση όπου κυριαρχεί η συνειδητή αίσθηση του καθήκοντος (των υποχρεώσεων-του χρέους) και η ενσυνείδητη συναίσθηση και ευθύνη της υπηρέτησης αυτού του καθήκοντος με (πνεύμα) αγάπη και δικαιοσύνη .

Η Ηθική είναι η κατάσταση (του ανθρώπου) που προκύπτει απο την περισσότερο ή ολιγώτερο βίωση- είσδυση στην (φύση) αγάπη (του πνεύματος του θεού-εντός του). Απεικόνηση της Ηθικής θα μπορούσε να απο-δώσει η εικόνα-μορφή-παράσταση του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ των βασικών επτά-7 χρωμάτων του φωτός (ανάλυση του φωτός-διάκριση αγάπης).
τα 7 χρώματα
  1. κόκκινο-ερυθρό (υπομονή)
  2. πορτοκαλί (σιωπή)
  3. κίτρινο (ταπεινοφροσύνη)
  4. ΠΡΑΣΙΝΟ-χλωρό (εγκράτεια)
  5. κυανούν-γαλάζιο (ρωμαλαιότητα)
  6. μπλέ-βαθυ κυανούν (οφειλή)
  7. μωβ-ιωδες (νουνέχεια-σοφία)
η ηθική (στον άνθρωπο) όπως και η πηγή της η αγάπη (θεού) έχουν επίκεντρο την ψυχή-εγκράτεια, δεν είναι όμως η ψυχή ο μόνος χώρος εκδήλωσης και έκφρασης τους αλλά ολόκληρο το ανθρώπινον εγώ-ον-πνεύμα .

Α
Η (ανθρώπινη) ΑΓΑΠΗ είναι το φως (ολόκληρης) της ζωής του ανθρώπου το οποίο είναι πνευματκό-ψυχικό-διανοητικό-υλικό και αφορά και εκδηλώνεται απο τον κάθε άνθρωπο ως δυνατότητα και δύναμη,  ατομικά,διπολικά,κοινωνικά,οικουμενικά.

η ΑΓΑΠΗ: ΑΓΑΠΩ-ΕΝΩΝΩ-ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ-ΥΠΗΡΕΤΩ τον άνθρωπο, τον συνάνθρωπο-σύντροφο -δίπολο, την κοινωνία, την ανθρωπότητα, υπηρετώ-εξυπηρετώ δια της εργασίας-υπηρεσίας-αυτοθυσίας μου τους άλλους-το σύνολον και μέσα απο τους άλλους-το σύνολον εξυπηρετούμαι και εγώ. αυτό σημαίνει ΘΑΝΑΤΟΣ στο εγώ-μου (με άλλα λόγια όσο παραμένει το εγώ, δεν μπορεί να χωρέσει τους άλλους ούτε το σύνολο και συνεπώς μετατρέπω το εγώ (ταπεινότης-χάνομαι) σε εμείς (έρως-αγάπη) έτσι ώστε να χωρέσουν όλοι οι άλλοι-το σύνολον και ταυτόχρονα δεν αισθάνομαι ότι εγω το κάνω-το έκανα αλλά ότι εγω και αυτοί είμαστε όλοι μαζί αγαπημένοι-αγαπητικά και ο καθένας στην θέση του!)

Γ
η ΓΝΩΣΗ: Η Γνώση της Αλήθειας, η ανάγνωση-σύλληψη-κατανόηση-κατάγνωση-επίγνωση-ενσυνείδηση της αλήθειας, Αλήθεια δε, είναι ο θεός-η αγάπη-σοφία .

Η Γνώση προϋποθέτει ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑ έτσι ώστε να διαγραφεί η λάθος γνώση=πλάνη και να προκύψει δια της νέας γνώσεως-της αλήθειας, ΜΕΤΑ-ΓΝΩΣΗ. (μετά-νοώ δηλαδή τώρα που αναγινώσκω-γνωρίζω την αλήθεια και την πιστεύω, αρχίζω να νοώ μετά την πλάνη-πλανερή γνώση=αναλήθεια, την νέα γνώση, την αλήθεια δηλαδή μετά-γνώθω. το πρώτο μετά (μετά-νοια) της μετάνοιας είναι το γνωρίζω μετά την πλάνη-γνώση, την αληθινή γνώση-αλήθεια γιαυτό και μετά-νοώ και το δεύτερο μετά (μεταγ-γνώθω) της μετάγνωσης είναι το μετά την μετάνοια που επήλθε απο την νέα πρώτη γνώση-πίστη στην αλήθεια (ότι όντως πλανήθηκα), τωρα εκτός του ότι μετά-νοώ ΜΕΤΑ-ΓΝΩΘΩ= γνωρίζω την αλήθεια-επιγνώθω την όντως αλήθεια, εκ των υστέρων της πλάνης αλλά και της μετάνοιας) .

Α
η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είναι ο ηθικός δεσμός που συνδέει όλα τα όντα στην γη και τα κάνει συμπαθητικά αλλά και ισχυρά (θαρραλέα-ελπιδοφόρα-δυνατά) στην αντιμετώπιση των προβλημάτων-δυσκολιών-αντιξοοτήτων που προκύπτουν απο την διαβίωση του ανθρώπου σε έναν κόσμο που υπάρχει και αντιδρά το κακό (ο άρχοντας του κόσμου-τούτου όπως και ο χριστός μας αποκάλυψε).

η Αλληλεγγύη είναι η άλυσίδα που όσο μεγαλώνει και ενδυναμώνεται απο όλοένα και περισσότερα όντα στην γη, τόσο περισσότερες και ισχυρότερες και καλύτερες γίνονται οι συνθήκες και οι δυνάμεις αντιμετώπισης του κακού και των προβλημάτων του κόσμου. η Αλληλεγγύη είναι η εφαρμογή της αγάπης στην πράξη, είναι η απόδειξη της αγάπης και η βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος μπορεί απο κατεικόνα θεού να γίνει όμοιος θεού στον κόσμο-γη.

ΑΓΑΠΗ= ΗΘΙΚΗ ΤΕΛΕΙΩΣΗ= ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ= ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ= ΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ .

Π
η ΠΑΡΟΧΗ είναι η δύναμη της αγάπης (που δεν φοβάται) να "αδειάζει" παρέχοντας τα δώρα απο την "ακένωτη υδρία" της. 

η ΑΓΑΠΗ-είναι η ΠΝΕΥΜΑ-ΤΙΚΗ ΠΗΓΗ-ΠΟΤΑΜΟΣ-ΚΡΗΝΗ η οποία ΡΕΕΙ_ΕΚΡΕΕΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΔΩΡΑ-αρετές-χαρίσματα-αγαθά κλπ προς τον άνθρωπο-συνάνθρωπο-κοινωνία-ανθρωπότητα, απο δύο τόπους, έναν ουράνιο-άνωθεν και έναν γήϊνο-κάτωθεν, τον κάθε αγαπώντα άνθρωπο .

η ΑΓΑΠΗ είναι η ΠΑΡΟΧΗ των πάντων προς πάντας, αυτός είναι ο νέος νόμος εν ΣΩΦΙΑ (της ΑΓΑΠΗΣ), ο τρίτος νόμος για τον άνθρωπο της ΑΓΑΠΗΣ τώρα την τρίτη νέα εποχή του Υδροχόου-ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ .

αγαπώ σημαίνει παρέχω-δίνω-διαθέτω δωρεάν
παρέχω άδολα-χωρίς αντάλλαγμα-συμφέρον
παρέχω αδιακρίτως προς όλους τα δώρα-αρετές-βοήθεια-αλληλεγγύη-αγαθά μου

Η
η ΗΡΑ-ΗΡΩιΣ (ανδρεία-ηρωϊσμός) είναι η αρετή κατάσταση του αγαπώντος, αυτού που αγαπά (η αγάπη έξω τον φόβο βάλλει-αφοβία). Αυτός που αγαπά είναι ένας ΗΡΩΣ_ΗΡΩΪΣ δηλαδή ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορούν και αναλαμβάνουν και επιτελούν άθλους-κατορθώματα ηρωϊκά, αγαπης-αλληλεγγύης, παροχής βοηθείας-συμπαθείας-στήριξης των πασχόντων- ενίσχυσης των πληγέντων- προστασίας των αδυνάμων- οδήγησης των παραπλανημένων κλπ. (ο ήρως-ήρα =ηρωϊσμός είναι η ενσυνείδητη θεληματική ελεύθερη θυσία-αυτοθυσία χάριν και υπέρ των άλλων- των συνανθρώπων) .

η Ηρα είναι η μήτηρ των άθλων-κατορθωμάτων γιαυτό και τά τέκνα της αποκαλούνται ΗΡΩΣ-ες και ΗΡΑ-κληδείς (ΗΡΑΣ-κλέος=δόξα-τιμή). η Ηρα είναι η ανθρώπινη διάνοια, η διανοητική ουσία και σοφία-νοημοσύνη που μπορεί να ανδραγαθεί-επιστημονολογεί-φιλοσοφεί και να εκτελεί μεγάλα και δημιουργικά έργα σοφίας και πνευματικής σωφίας και αγάπης. η Ηρα είναι η σοφή διάνοια (λόγω της υπαγωγής της στο πνεύμα του θεού-καλού (Ζεύς). η Ηρα είναι η ΑΓΑΠΗ που δημιούργησε την διάνοια και το ον και ενυπάρχει μέσα του-σε κάθε επένδυμα του ως η κινητήρια και κινητοποιός-ζωοποιός δύναμη-ουσία δημιουργική του καλού. ο Ηρως είναι το τέκνο-δώρο της αγάπης το οποίο με τα καλά του έργα (που τον εντέλλει και κινητοποιεί η αγάπη-αυτοθυσία) τιμά-δοξάζει την αγάπη και δοξάζεται-αποθεώνεται απο αυτήν και το πνεύμα .

Η ΑΓΑΠΗ

Η-ΘΙΚΗ :
η η-θ-ι-κ-ή= η θήκη Ι= (ιώτα) Ισχύς, συνεπώς η ηθική είναι μια θήκη-κιβωτός-ταμείο δυνάμεων (της αγάπης) που καθιστά τον ηθικό άνθρωπο ισχυρό (ι-η-σ-ο-ύ-ς χ-ρ-ι-σ-τ-ό-ς= ισχυρός ιστός Η =ηθική)

Α-ΓΑΠΗ
η αγάπη= η παγά Η = η πηγή της Η-θικής (που περιλαμβάνει το σύνολο των αρετών της αγάπης (100 εν συνόλω) οι οποίες ακτινοβολούνται-λάμπουν μέσα απο την ανθρώπινη Ηθική Τελείωση, εν αγάπη.

Γ-ΝΩΣΙΣ :
η γνώσις= γνω=γνω-ρίζω + ώσις= η ώθηση-προώθηση, η κινητήριος δύναμη η οποία με ωθεί να ΓΝΩ-ρίσω (την αλήθεια ή την αν-αλήθεια=πλάνη). η ΓΝΩΣΙΣ λέγει Ανθρωπε-με τον Νού=διάνοια σου Γ-ΝΩ-ρισε (μπορείς να ΓΝΩ-ρίσεις) αυτόν που είναι Γ - ΩΝ =τριαδικός-Γ ΩΝ=υπάρχων αιωνίως, που αυτός είναι ο θεός-η αλήθεια, και τότε αυτός-ο ων (αυτή η αλήθεια=ούσα) θα σου δώσει την γν-ΩΣΗ=ώθηση να (Γ-ΝιΩΣΗΣ) γνώ-σης-κατα-νοήσης τα Γ=γράμματα (λέξεις-λόγοι) δηλαδή το Γ= ΓΡΑΜΜΑ και τον Ν= ΝΟΜΟ που αφορούν τον ΩΝ δηλαδή τον ΣΙΩνωσις=ων-σιώ-γνω= γνω-ρισε σιώ-τον θεόν ων-που ειναι ο ων)

σημ:Στην αρχαιότητα στην βοιωτική διάλεκτο σύμφωνα με το λεξικόν Liddell-Scott η λέξη απαντάτο ως θιός ή (Λακωνική) σιός, στη Δωρική θεύς (Ζ-εύς) .

Α-ΛΛΗΛΕΓΓΥΗ :
η αλληλεγγύη= άλληλε (γγύη)= εσύ άνθρωπε-συνάνθρωπε ο οποίος είσαι- φαίνεσαι άλληλος-άλλος =ανόμοιος-διαφορετικός απο τον συνάνθρωπο σου (τον άλλον-άλληλο), γνώριζε ότι δια της (αλληλ) εγγύης= πλησιάσματος-προσέγγισης των άλληλων-άλλων συνανθρώπων με πρόθεση να γίνης έγγυος=πλησίον-πλησίστιος- κοντινός- εγγύς και εκ του σύνεγγυς να βοηθήσης αλλήλους= τους άλλους με όλους τους άλλους, δηλαδή να θελήσης να καταστής ΑΛΛΗΛέγγυος, αυτό θα σε φέρει ποιο κοντά (εγγύς) στους άλλους (άλληλοι) και επομένως θα σε κάνει συγγενή-αδελφό (έγγυος=πλησίον=συγγενής) αξιόπιστο (εγγύη=εγγυοδοσία) και τέκνο της αγάπης(ομομήρτιο αδελφό) η οποία είναι πηγη της αλληλεγγύης (αγαπάτε αλλήλους= ο νόμος της αγάπης).

Π-ΑΡΟΧΗ :
η παροχή= η χόρα Π (και Η)= η χώρα του Π=πνεύματος (σωφίας) και της Η=ηθικής (αγάπης) , η παροχή= η χαροπή, δηλαδή αυτή που είναι πηγή της χαράς αλλά και της παροχής χαράς (αφού δίνει-παρέχει δώρα-αγάπη) αυτή που χαροποιεί.

Η-ΡΩΪΣ-Η-ΡΩΣ :
ηρωίς= σιώ + ήρω= αγαπώ τον θεόν
ρως + Η = ο βασιλιάς Η-θικός (Η=7=7πνεύματα)
η ρως-ο ρως- η ρωσι-α= βασιλέας-βασίλισσα-βασιλεία
η ωση=η ώθηση-κίνηση-δύναμη κινητική
η ρώση= ευρωστία-ρώμη-δύναμη
ηρωίς=ώσιρη= τον όσιρη τον ρως-ήρως=βασιλιά ήρωα (ίσις-όσιρις)
ηρωίς=ωσίη=ουσία + Ρ= η Ρ=ρέα-ρέουσα Ουσία=υπάρχουσα δύναμη-ενέργεια

Η ηρωίς (αγάπη) και ο Ηρως (αγαπημένος-των θεών) είναι οι αληθινοί βασιλείς (και όχι οι κληρονομικοί βασιλείς) είναι αυτοί που πάντοτε ωθούν-ενεργούν αλλά και κινητοποιούν τους ανθρώπους σε έργα-άθλους-κατορθώματα ηρωϊκά. οι ήρωες είναι αυτοί που πάντοτε αγαπούν τον θεό, έχουν καταγωγή απο τον θεό, ενεργούν έργα-άθλα με εντολή χάρη και προστασία απο τους θεούς, είναι αυτοί που φέρουν μέσα τους αλλά και χαρίζουν-ρέουν απλόχερα στον κόσμο και τους συνανθρώπους του την ωσία-θεία ουσία-πνεύμα, τρέφοντας συντηρώντας και προστατεύοντας τον κόσμο και τους ανθρώπους (ΙΗΣΟΥΣ= ουσίη Σ=σιού ή ιησούς=σιού=του θεού ης=είσαι ή ιησούς= υιός-ηούς=φωτός κλπ).

Η ΑΓΑΠΗ : (εμπεριέχει-περιλαμβάνει)
Η=Ηθική τελείωση (είναι το αποτελεσμα του αγαπώντος)
Α=Αγάπη (άδολη)=αγαπάτε
Γ=Γνώσις αληθείας (..
«και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»)
Α=Αλληλεγγύη (ενσυνείδητη)=αλλήλους
Π=Παροχή πάντων προς πάντας (
«ὅτι τὰ ρήματα ἃ δέδωκάς μοι δέδωκα αὐτοῖς»)
Η=Ηρα-ΗρωΙς-ηρωϊκά κατορθώματα άθλοι χάριν της αγάπης («αμήν αμήν λέγω υμίν, ο πιστεύων εις εμέ, τα έργα α εγώ ποιώ κακείνος ποιήσει, και μείζονα τούτων ποιήσει »)

αυτή είναι η οδός της ηρωϊκης αγάπης, του ιησού χριστού και του παρακλήτου του θεού, για τον άνθρωπο και την ανθρωπότητα της γης. όσοι πιστοί προσέλθετε, στον χριστό-παράκλητο (λόγος-πνεύμα), όχι τον χριστιανικό ή των αιρέσεων του,  αλλά τον χριστό-αλήθεια τον οικουμενικό για όλους τους ανθρώπους--- έξω απο κάθε διαίρεση και ιδιοποίηση και ιδιαιτερότητα--- της αλήθειας και της αγάπης-σωφίας ΘΕΟΥ (που σημαίνει γνώση-βίωση αντίληψη-επίγνωση-ενσυνείδηση-ενοποίηση με το πνεύμα-ΘΕΟΣ, το εν ημίν πνεύμα και το ουράνιο πνεύμα και τον θεό-πνεύμα, σημαίνει συν-εργασία ανθρώπου-θεού) .
το 1-ένα ουράνιο τόξο των 7-επτά χρωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.