Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014

κρίμα-ια

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b3/Ancient_Greek_Colonies_of_N_Black_Sea_el.png
ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΚΡΙΜΑΙΑ
ΚΡΙΜΑΙΑ (αρχαία Ταυρική)
ΚΡΙΜΑΙΑ= κρίμα + ία και κρί + μαία (= α-ί-μ-α)
ΚΡΙΜΑΙΑ= κρίμα- αίμα- μαία .κρίμα= εκ του κρίνω- κρίσις και έχει την έννοια της αμαρτίας, της δήλωσης θλίψης και αδικίας μαζί, εν γένει κρίμα σημαίνει- υποδηλώνει συμφορά-αδικία-ανομία. (το κρίμα στο λαιμό σου- είναι κρίμα και άδικο αυτό που έγινε- κρίμα κρίμα τον άνθρωπο κλπ) .
συνεπώς το όνομα (η λέξη) κριμαία αποκαλύπτει (τώρα που τα γεγονότα την φέρνουν στο επίκεντρο της προσοχής όλων) αλλά και προειδοποιεί τους πρωταγωνιστές του δράματος της : " εδώ στο έδαφος και στον λαό μου θα συντελεσθεί μεγάλο κρίμα, θα χυθεί αίμα αλλά και μια νέα ελπίδα, προοπτική, αρχή  καλού θα γεννηθεί" (κρί-ΜΑΙΑ= μέσα απο το ΚΡΙΜΑ-ια η κρι-ΜΑΙΑ θα βοηθήσει την χώρα και τον λαό της να γεννήσει -η ΜΑΙΑ το καλόν. (κάθε παιδί-κάθε ζωή που έρχεται στον κόσμο εξορισμού είναι γέννηση που θα συμβάλει στο καλό-αφού διαιωνίζει τόσο την ζωή όσο και την ελπίδα μιας επιτυχημένης ενσαρκώσεως).
ποιά είναι αυτή η ΜΑΙΑ ;
είναι η ΜΑΡΙΑ !! (κΡΙΜΑιΑ= μαρία + ι κ)
ΜΑΙΑ_ΜΑΡΙΑ και ΚΡΙΜΑ_ ΑΙΜΑ
ποιά είναι η ΜΑΡΙΑ ;
είναι η σεβασμία των αιώνων: ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ η ΠΑΝΑΓΙΑ !

ΟΥΚΡΑΝΙΑ Ή ΟΥΚΡΑΪΝΑ (στην γλώσσα την ουκρανική)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ= ου +κρανία =σημαίνει (ου) όχι-δεν πρέπει να το κάνεις (ού κλέψεις, ού μιχεύσεις κλπ) δηλαδή να δημιουργήσεις (με τον πόλεμο-βία) κρανία= νεκροκεφαλές= νεκρούς . η προειδοποίηση εμπεριέχει ακόμη την ρήση: ού = εκεί όπου είναι (τα) κρανία= ο τόπος όπου είναι τα κρανία (πολλά κρανία- προφανώς τόπος όπου στο παρελθόν είχαμε πόλεμο με πολλές ανθρώπινες απώλειες- γιαυτό εκεί θα υπάρχουν πολλά κρανία= νεκροί του πολέμου, ένα τέτιο μέρος-τόπος είναι η Αγία Περτούπολη ή Λένιγκραντ). Η Αγία Πετρούπολη όμως είναι Ρωσία και μάλιστα το ενδοξότερο της Μέρος-πόλις-χώρα (ιδρυτής ο Μεγάλος Πέτρος-υπήρξε πρώτη πρωτεύουσα των ρώσων πριν την Μόσχα- και πρωτεύουσα των επαναστατών Σοβιέτ και τέλος η Αγία Πετρούπολη αποτέλεσε το τείχος που ανέκοψε τους γερμανούς τον Β' παγκόσμιο πόλεμο). ΟΥκ-ΡΑΝΙΑ = εμπεριέχει ακόμη τα ούκ ουράνια και τα ούκ αρνία δηλαδή εκφράζουν το αντίθετο τους δηλαδή τον ΚΟΣΜΟ (όπου άρχει το κακό- σε σχέση με τον ουρανό που άρχει το καλόν) και τους ΛΥΚΟΥΣ (οι οποίοι προσπαθούν να φάνε τα αρνία) .

σημ: καύκα-σος σημαίνει κρανίου τόπος (κάυκα= κρανίον και κούπα) όπως και το Γολγοθάς .

ΡΩΣΙΑ= σημαίνει η Γαία-χώρα-κράτος των Ρώς= βασιλέων ( που κατα μια συγκυρία το ΚΙΕΒΟ που είναι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας υπήρξε πρωτεύουσα των αρχαίων Ρως =ρώσων= βασιλέων των ρώσων-ΡΩΣ-γαία-Ρωσίγια-Ρωσία). Ρ-ωσία = ωσία=σημαίνει ΟΥΣΙΑ + Ρ το οποίο είναι το κατεξοχήν σύμβολο του Βασιλέα ανθρώπου (ΧΡιστός- ίδε ο βασιλεύς υμών) και του αναστημένου-αναγεννημένου ανθρώπου. η ουσία ή ωσία (οσία) είναι η ύλη- το υλικό (ή και η δύναμη-αρετή) το οποίο συγκροτεί μία οντότητα ένα ανθρώπινο ον ή μια κατάσταση ή μια τάξη-ποιότητα α-β-γ κλπ. Ρ-ωσία= Ιάσω Ρ δηλαδή θα σας ιάσω= θεραπεύσω-σώσω δια του Ρ-ώ (με την δύναμη-ωσία του Ρ-ώ) . (ΡΩΣΙΑ= Α_Ω + ΙΣ + Ρ όπου το Α-Ω είναι ο Ι-ησού-Σ Ρ-ήμα=Λόγος του Θεού, ΙΣχυΡΩΣ, κλπ) .

Κριμαία= Κρίσις (αλλά θα υπάρξει προστασία-παρότι θα χυθεί αίμα-Θετική θυσία)
Ουκρανία= ανταπόδοση κακού ( για τα πεπραγμένα της-αρνητική θυσία)
Ρωσία= Δικαιοσύνη- απο την Βασιλέυουσα (με κάθε δικαίωμα επι του Κιέβου αφού αυτή υπήρξε η κοιτίδα των παλαιών της βασιλέων) (αναρρωτιέται κανείς τι δουλειά έχουν οι Αμερικάνοι στο έδαφος της Ρωσίας; αυτή τους η επιθετικότητα θα σημάνει την Αρχή του Τέλους της Οικουμενικής τους -εκ του κακού- Κυριαρχίας).
ΣΗΜ: η Κριμαία- σημερινή, αυθαίρετη ονομασία, λεγόταν στην αρχαιότητα Ταυρική-εξαιτίας της Ιφιγένειας της κόρης του Αγαμέμνονα ο οποίος στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τον χρησμό για την αναχώρηση των πλοίων απο την Αυλίδα προς την Τροία, έθεσε την κόρη του προς θυσία στον βωμό. Η παρέμβαση όμως της Θεάς Αρτέμιδας την έσωσε, αφού την μετέφερε θαυματουργικά στην  περιοχή της σημερινής χερσονήσου της Κριμαίας όπου χάριν της θεάς των ταύρων Αρτέμιδας ονομάστηκε η περιοχή ΤΑΥΡΙΣ (χερσόνησος της Ταυρίδας) και εν συνεχεία ιδρύθηκε ναός προς τιμήν της θεάς όπου η ιφιγένεια έγινε η επίσημη ιέρεια του ναού της. Στην θέση της Ιφιγένειας εμφανίστηκε ένα ελάφι (το σύμβολο-ζώο της Θεάς) το οποίο οι Πανέλληνες θυσίασαν προς τιμνήν της Θεάς. (Η αρχαία Θεά Αρτεμις= αρετής ίστορ= η κάτοχος της αρετής, θα πρέπει να ταυτίζεται με την Μαρία την Παρθένο και προφανώς ο Απόλλων με τον Πρόδρομο του χριστού Ιωάννη οι οποίοι απεικονίζουν τον ίδιο τον Λόγο-Πνεύμα του θεού στην 1η τους εκδήλωση ως Αγάπη-Σοφία ή Χάρις-Αλήθεια δηλαδή την αυτοπροβολή-Δημιουργία του ουρανού=ουράνιου Διπόλου Δώρος-Δώρα (ιωάννης-Μαρία) οι οποίοι ετέθηκαν εκφραστές του θελήματος-έργου του θεού και είναι "Ο ΘΕΟΣ και ΑΝΤΑΥΤΟΥ" (αυτό εξηγεί και γιατί η Μαρία γέννησε τον Ιησού Χριστό και γιατί ο Πρόδρομος προετοίμασε την οδό εκείνου ο οποίος ήταν Θεός και Άνθρωπος, θεάνθρωπος-ανθρωπόθεος). αυτός είναι ο λόγος που ο Απόλλων ταυτιζόταν με τον Ηλιο=Χριστός και η Αρτεμις με την Σελήνη=Παράκλητος δηλαδή τον Λόγο και το Αγιο πνεύμα (ΗΛΙΟΣ_ΣΕΛΗΝΗ=ΕΛΛΑΣ). Βλέπουμε λοιπόν ότι η Ταυρίς- Κριμαία αφορά περισσότερο τούς Ελληνες παρά τους ίδιους τους εμπλεκόμενους Ρώσους-Ουκρανούς. Το (καλό ή κακό) παρελθόν είναι που προετοιμάζει το κάθε παρόν και το παρόν είναι που οικοδομεί το μέλλον. Το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω αλλά όταν ο Ιησούς βαπτίσθηκε στον ιορδάνη ποταμό αυτός "εστράφει εις τα οπίσω" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.