Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη 4

http://www.os3.gr/arhive_taxidi/Knossos/Knossos_03.jpg
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
( http://www.krassanakis.gr/Cretan%20history.htm)
http://www.krassanakis.gr/Cretan%20history.files/image005.jpg
ο Μέγας Βασιλιάς Μίνως
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Crete_Nasa.jpg
ΚΡΗΤΗ: μία λωρίδα σε ημικυκλικό σχήμα στην μέση του πελάγους
(δες και)
ΚΡΗΤΗ-ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΙ-Η ΘΕΪΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΩΝ : (ΟΥΡΑΝΟΣ-ΓΗ γέννησαν : (Τιτάνες=12= 6 άρρενα: Ωκεανός Κόιος Κρίος Κρόνος Υπερίων Ιάπετος και 6 θήλεα: Θεία Ρέα Θέμις Μνημοσύνη Φοίβη Τηθύς).
οι Τιτάνες Γεννήτορες: Κρόνος-Ρέα Γέννησαν : 
ΗΡΑ=ΔΙΑΣ-ζεύς
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΠΛΟΥΤΩΝ-άδης
ΕΣΤΙΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ
ο Δίας όχι μόνο Γεννήθηκε στην κρήτη=«Κρηταγενής» (ιδαιον άντρον) αλλά και τέλεσε τους Γάμους του με την αδελφή του Ηρα . (και βεβαίως υπάρχει και η παράδοση-μυθολογική της γέννησης και της θεάς αθηνάς -δίδυμη κεφαλή του δία- στην κρήτη στον ποταμό τρίτωνα εξού και της προσήψαν οι μύστες της αλήθειας το προσωνύμιο τριτογένεια)
"αδελφή θεά και αδελφός θεός" σημαίνει ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΤΑΞΗ και καθώς "εν γαρ τη αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται, αλλ΄ ως άγγελοι Θεού εν ουρανώ εισί " (ματθ κβ-30) αυτό σημαίνει οτι ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΛΦΩΝ ΘΕΩΝ σημαίνει ένωση των 2 πνευματων (που ουσιαστικά είναι ενα δίπολο πνεύμα) και δημιουργία πνευματικού τέκνου-δώρου (δημιουργίας- κατάστασης συνθηκών- αποκάλυψης αλήθειας κλπ) δηλαδή η ένωση των δύο (2) πνευμάτων σε ένα (1) σημαίνει ΕΡΓΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (εντολή) .
κρήτη= Κρόνος-Ρέα= κατάσταση χωρο-χρονική πρίν την εκδήλωση της δημιουργίας του ανθρώπου στην γη (όταν η γη περνούσε την φάση των 6 ημερών δημιουργίας= διαμόρφωσης συνθηκών υπάρξεως ζωής στον πλανήτη γη -κοσμικό σύμπαν) .
κρητη= γέννηση του υιού του Κρόνου-Ρεας (πατέρας των ΠΡΩΤΟ-θεών) Δία (πατέρας των ΔΕΥΤΕΡΟ-θεών ) εντός του χωροχρόνου και του Τόπου= σημείου επι της γης "ΚΡΗΤΗ=ιδαίον άντρον " που αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες του χωροχρόνου που διαμόρφωσαν τον κόσμο-γη-κρήτη-ιδαίον άντρον ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΚΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ-ΚΡΗΤΗ Ο ΥΙΟΣ-δίας ΤΟΥ ΘΕΟΥ-κρόνου (είναι το ίδιο πνεύμα καθώς πατήρ-υιός και πνεύμα είναι μια ΕΝΙΑΙΑ ΑΥΤΟΓΕΝΗΣ ΜΟΝΑΣ-ΤΡΙΑΣ). 
κρήτη= ολόκληρος ο βίος-ζωή του θεανθρώπου στην κρήτη (ίδη- ιδαίον άντρον- κουρήτες- αίγα αμάλθεια κλπ)
κρήτη= ολόκληρη η μυθική και αληθινή ιστορία και πολιτεία- νόμοι- της κρήτης (Αστερίων-Μίνως- Ραδάμανθυς-Αιακός-Ηρακλής-Θησέας-Αριάδνη κλπ) και κυρίως η θρησκεία-λατρεία των θεοτήτων (δίκταινα ή βριτόμαρτυς ή Αρτεμις η"Πότνια Θηρών"- η Ρέα μεγάλη μητέρα Μα θεά της γης-φύσεως- η  θεά των όφεων και καρπών της γης κλπ) αλλά και τα κρητικά μυστήρια-μυήσεις και κυρίως ο μύθος-μυητική ιστορία με τον θησέα και μινώταυρο (ο κύκλος της φύσης- η λατρεία του ιερού δένδρου- κουρήτες και θεανθρώπιση- ιερογαμία θεού-ανθρώπου- άνθρωπος σταυρός ή μινώ_ταυρος- ο μίτος της αριάδνης- λάβρυς το σύμβολο-έμβλημα του διπλού πέλεκυ- θάνατος και αναγέννηση κλπ).
κρήτη= το (απώτερο) παρελθόν το (κοντινό) παρόν και ο (ένδοξος) μελλοντικός προορισμός-πεπρωμένο της κρήτης και των κρητών- ετεοκρητών ως έργο αποστολής διάδοσης της αλήθειας στον κόσμο (κρήτη- ελλάς- κύπρος και μεγάλη ελλάς) .
ΚΡΗΤΗ-ΜΙΝΩΣ
ο εκλεκτός βασιλιάς του Πατέρα Δία (ήταν ο ίδιος ο Δίας με μορφή ανθρώπινη- μια εκδήλωση του η οποία μπορεί να παραλληλισθεί με τον Ηλία τον Προφήτη ή τον ιωάννη τον πρόδρομο ή τον Μωϋσή) ο οποίος κάθε 9 χρόνια ανέβαινε στο ιερό σπήλαιο όπου "γεννήθηκε" το πνεύμα του πατέρα Δία και ελάμβανε τις 9 νέες εντολές διακυβέρνησης της πολιτείας- βασιλείας- λαού του . οι εντολές αυτές περιληπτικά είναι : (αφορούν το σύνολο των αποκαλύψεων) .
http://zervonikolakis.lastros.net/epimithio.files/image002.jpg
ο Μέγας Κύριος Μίνως καθήμενος σε θρόνο-λίθο κύβο: ο οποίος αποτελεί αναπαράσταση του λαβύρινθου-κόσμου-ανθρώπου και κρατών εκ δεξιών την θεά Νίκη και εξ αριστερών το βασιλικό σκήπτρο (Δίας- Αθηνά).
Ο ΕΝΝΕΑΛΟΓΟΣ μινωϊκος ΝΟΜΟΣ περί:
α.ισότητος-δ.κοινότητος-η.ομοιότητος
β.ομόνοιας-ε.αμοιβαιότητος-θ.απλότητος
γ.εργασίας-ζ.ελευθερίας-ι.ενότητος
ισότητα= δικαιοσύνη
κοινότητα= κοινοκτημοσύνη
ομοιότητα= κοινή μοίρα-πεπρωμένο-έργο
ομόνοια= συνεννόηση-συμφωνία
αμοιβαότητα= αλληλεγγύη-συμπάθεια
απλότητα= λιτότητα=αρμονία-απλή ζωή
εργασία= ιεραρχημενη υπηρέτηση κοινού έργου
ελευθερία= ελευθερία εκφρασης γνώμης- κινήσεως- επιλογών
ενότητα= ενοποίηση- ειρήνη- ασφάλεια- ενσυνείδηση των μελών του κοινού σκοπού έργου και συνεισφορά εκάστου κατα την αρετή- δύναμη -προσόντα- ικανότητες (ενωμένη κοινωνία-βασιλεία). 
ότι υπήρξε για τους Αθηναίους και την ελλάδα ο Σωκράτης το αυτό υπήρξε ο Μίνως για τους κρήτες και όλους τους λαούς με τους οποίους διατηρούσε δεσμούς φιλίας η κρήτη (μεσόγειος-λυβίη-αίγυπτος-ισραήλ κλπ) . (εξ'ού και το ταξείδι του Σωκράτη στην κρήτη για να προσκυνήσει τον τάφο του Μίνωα και να μυηθεί στην Μινωϊκή Μύηση τόσο στο ιδαίον άντρον όσο και στα μινωϊκά ανάκτορα (μύηση στην αλήθεια του Μινώταυρου- σταυρού- κόσμου- ανθρώπου) .
Μίνως= εκ του Μένω= μονάς= ο ένας εκλεκτός και μοναδικός απεσταλμένος.
Μίνως= (αναγραμματισμός) ΙΩΝ + Μ-Σ όπου Μ=ΜύησιΣ και Σ= Σοφία
ο Ιων= ο Ιώτα ΩΝ = αυτός που αποτελεί το Ι-ώτα του ο ών
ίω= σημαίνει και ο ΕΓΩ= είμαι και ΩΝ= σημαίνει υπάρχων (ο θεός είπε στον Μωϋσή: εγώ ειμί ο ών ή Ειμί Αυτός που πάντοτε-αεί Υπήρχε)
συνεπώς ο Μίνως αποκαλύπτει την Σοφία του Θεού (Σιός-Σιών) που μυεί και αποκαλύπτει εν σοφία την αλήθεια του πνεύματος (το οποίο είναι θεός και αλήθεια και σοφία και αγάπη).
πέρας του Δ' μέλους
http://www.os3.gr/arhive_taxidi/Knossos/Knossos_04.jpg

Σάββατο, 8 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη 3

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ΚΡΗΤΗ
Κ= κρόνος
Ρ= ρέα
Η= ήρα (δίας= τέκνα του κρόνου=ηγέτες= κρήτη)

Τ = τιτάνες (12)
Η= ήλιος- Ηώς και Σελήνη (τέκνα του Υπερίωνος)
(Τιτάνες=12= 6 άρρενα: Ωκεανός τον Κόιος Κρίος Κρόνος Υπερίων Ιάπετος και 6 θήλεα: Θεία Ρέα Θέμις Μνημοσύνη Φοίβη Τηθύς).

ΚΡΗΤΗ- ΜΙΝΩΣ- ΤΑΥΡΟΣ-ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ
 
τα ανάκτορα του ΜΙΝΩΑ τα έκτισε ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ όπως και τον ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ μέσα στον οποίο κλείσανε τον ΜΙΝΩ-ΤΑΥΡΟ καρπό της ένωσης της γυναίκας του Μίνωα ΠΑΣΙΦΑΗΣ και του ΛΕΥΚΟΥ ΤΑΥΡΟΥ του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ τον οποίο έστειλε ο ποσειδώνας μέσα απο την θάλασσα μετά απο επίκληση του ίδιου του Μίνωα προς απόδειξη και βεβαίωση ότι η βασιλεία του είναι θεϊκή- με την έγκριση των θεών .
ΜΙΝΩΣ=( γιός του Δία=δίδω ζωή και της ΕΥρώπης= η έχουσα μεγάλους οφθαλμούς) εκ του ρήματος ΜΕΝΩ= αυτός που Μένει (μονάς) πάντοτε- παντοτεινά- αιωνίως, ο Μόνος- Νόμος, ο Εκλεκτός (η Σοφία) Μίνως σημαίνει (ο εκλεκτός που μέσα του ενοικεί) Η ΜΕΝΟΥΣΑ-μοναδική σοφία .
ΠΑΣΙ-ΦΑΗ= (κόρη του Ηλιου-θείου φωτός και της Περσηϊδος= περσόνα- ισχυρή προσωπικότητα) η πάσι= στούς πάντες Φάη= φαίνει , Πασιφάη σημαίνει η Φαίνουσα το φως της αγάπης .
ΑΡΙΑΔΝΗ= (κόρη του Μίνωα-Πασιφάης) αρία= αγνή-εκλεκτή-ιερή και έδνα= τα χαρίσματα τα δώρα, συνεπώς Αριάδνη σημαίνει η φέρουσα τα εκλεκτά Δώρα-χαρίσματα (η αλήθεια) .
ΜΙΝΩΣ=ΣΟΦΙΑ-ΠΥΡ (αιώνιο άρρεν)
ΠΑΣΙΦΑΗ=ΑΓΑΠΗ-ΦΩΣ (αιώνιο θήλυ)
ΑΡΙΑΔΝΗ=ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΙΕΡΕΙΑ (αιώνιο δώρο)
ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ =ο Ταύρος του Μίνωα (παρότι η πασιφάη συνευρέθηκε με τον λευκό ταύρο του ποσειδώνα-(πνεύμα θεού- ποσειδών και ταύρου- στον κόσμο-κοσμικό) που υπήρξε το δώρο του προς τον Μίνωα εξού και ονομάσθηκε "ΜΙΝΩα-ΤΑΥΡΟΣ). ο Ταύρος (κοσμικό πνεύμα) του Μίνωα (εκλεκτό πνεύμα) = ΜινώΤαυρος= πνεύμα εκλεκτόν (θεού) και πνεύμα του κόσμου (σκοτοφορικόν) . συνεπώς η Πασιφάη (μήτηρ του ουράνιου πνεύματος του ανθρώπου) συν- ενώθηκε (αμιγώς διότι τα δύο πνεύματα είναι αντίθετα) με τον ΛΕΥΚΟ Ταύρο (ουράνιο πνεύμα στον κόσμο-ύλη =κοσμικοποιημένο Δισύνθετο πνεύμα διότι το πνεύμα κατερχόμενο στην ύλη αυτοθυσιάζεται και ένα "κομμάτι" μελίζεται (ανώτερο μέλος-υποσυνείδητο) και ένα "κομμάτι" μερίζεται (κατώτερο μέρος- ασυνείδητο) . Η ΠΑΣΙ-ΦΑΙνΕΙ εμπλουτίζει, γοιμοποιεί, ζωογονεί, αναβαθμίζει, αναγεννά το κοσμικό πνεύμα κάθε φορά που κατέρχεται στον κόσμο (πασιφάη= μήτηρ- πνεύμα στην γη και συνεπώς ευλογία για τον κόσμο) .
ΤΑΥΡΟΣ= συμβολο της ΔΙΣΥΝΘΕΤΗΣ αμιγούς πνευματικής ΑΛΗΘΕΙΑΣ που αφορά τον άνθρωπο στην ΥΛΗ_ ΚΟΣΜΟ_ ΓΗ . (Δίας_ Ηλιος_Μίθρας_Ιαχβέ_Ηρακλής_Μίνως κλπ σχετίσθηκαν με τον ήλιο-ταύρο . ιδιαίτερα στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται τα ακαταμέτρητα βόδια του ήλιου και μυητικές ιστορίες- αλήθειες που αφορούν ήρωες και την εκλεκτή θυσία ταύρων-εκατόμβη ) .
Ταύρος-Μινώταυρος= Ο αμιγώς πνευματικώς ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΣ ΚΑΛΟΥ και ΚΑΚΟΥ πνεύματος ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο οποίος φέρει ως πνεύμα του τόσο το καλόν-ένα μέλος όσο και το κακόν-ένα μέρος και έργο και αποστολή του είναι να φροντίσει να αφυπνισθεί, να θελήσει να γνωρίσει την αλήθεια και εν τέλει να γίνει εν τέλει βιωματικός οδοιπόρος (οδός της αγάπης) της αλήθειας ( η γνώση της αλήθειας) και της πνευματικής ζωής (ανάσταση-τήρηση πνευματικής ζωής) . ο άνθρωπος είναι δημιούργημα των ουράνιων γεννητόρων (πνεύμα θεού ουράνιο) και δημιουργείται μετά απο (αμιγώς- πνευματικώς) συνάλληλη μέθεξη (άμεικτη συν-θεση ας πούμε λάδι- νερό) των δύο πνευμάτων του θεού-ουρανού και του κακού-σκοτοφόρου (εκπεσόν πνεύμα του κακού) . η επιστροφή του εκπεσόντος πνεύματος του κακού (που δεν μπορεί ούτε να πεθάνει ούτε να χαθεί) γίνεται μόνο με την μετουσίωση- αγνοποίηση- απλοποίηση του σε πνεύμα καλού (όπως ήταν όταν υπήρχε στον θεό και πριν την αυτο-αντι-ενεργοποίηση του= ο άσωτος υιός) οπότε και θα γίνει η επιστροφή του ασώτου υιού- σώφρωνος πλέον και η αποκατάσταση του στην προτέρα του θέση στον θεό (θέωση) .
ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ= ο κόσμος-γη που είναι δισύνθετος όπως και ο άνθρωπος και συνεπώς ο άνθρωπος θα πρέπει 1ον να γνωρίζει την αλήθεια της δισυνθετότητος καλού και κακού που συνθέτει τον ίδιο αλλά και το εξωτερικό του περιβάλλον τον κόσμο-ύλη-γη, 2ον θα πρέπει να μαθει να φρουρείται (διάκριση) απο τις παγίδες του κακού-κόσμου (άρχων του κόσμου τούτου και διάβολος και σατανάς και πονηρόν πνεύμα) και τα δέλεαρ και τις επιθυμίες που γεννά ο κόσμος- η διαβίωση- συμβίωση στον κόσμο- κοινωνία και που συνήθως είναι ο πλούτος η φιλοδοξία το χρήμα το ατομικό συμφέρον ο εγωίσμός ο ευδαιμονισμός που συνολικά εμπεριέχονται στον όρο "ΕΞΟΥΣΙΑ του κόσμου" και 3ον θα πρέπει να φροντίσει την ατομική του αυτοτελείωση ηθική και πνευματική εαν θέλει μετά θάνατον ο νόμος της δικαιοσύνης να μην τον εκμηδενίσει ως εγώ-ον-πνεύμα (κρίση κατάκριση-επίκριση των κακών πράξεων και δεύτερος πνευματικός θάνατος ή κρίση διάκριση-έγκριση των καλών πράξεων και ανάσταση- θέωση) .
ΔΑΙΔΑΛΟΣ= δαήμων + δαίειν= καιειν-φλέγειν, δαίς= δαδί- λύχνος, συνεπώς ο Δαίδαλος είναι ο Δάσκαλος- Δαήμων της φωτιάς και του πυρός (τεχνίτης του πυρός-φωτός) . ο Δαίδαλος ήταν Αθηναίος και Ιστορείται ότι αυτός έκτισε τόσο τα (νέα) Ανάκτορα του Μίνωα όσο και τον Λαβύρινθο (1η σύνδεση κρήτης και Αθήνας) .
ΘΗΣΕΥΣ-ας = εκ του Θέτω- τίθημι= τοποθετώ-θέτω θεσμούς- νόμους, συνεπώς ο Θεσεύς είναι αυτός που (ως απεσταλμένος) έλαβε εντολή να ΘΕΣΕΙ-ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ- ξεκινήσει μια νέα εποχή-νόμο-διαθήκη . (αυτός είναι ο λόγος που τα πανιά του πλοίου της επιστροφής του νικητή θησέα "ξεχνιώνται" και παραμένουν τα μαύρα (παρελθόν-παλιά βασιλεία) και ο Αιγέας τελειώνει την ζωή του τόσο τραγικά- με θυσία- αυτοθυσία .(Αιγαίον πέλαγος) εάν ο Θησέας δεν "ξεχνούσε" και έβαζε τα λευκά πανιά της νίκης σημαίνει ότι η βασιλεία του παλαιού βασιλιά ( Αιγέας- Κρόνος) δεν θα τελείωνε . αντίθετα τώρα που ο Θησέας επιστρέφει και φέρει μαζί του την Μύηση-αλήθεια του Μινώταυρου ('οτι το έργο του ανθρώπου είναι η μετουσίωση του μέρους του κακού μέσα και έξω του μέσα απο την ηθική-ηρωϊκή όδευση-πόρευση) και τους νόμους του Μίνωα που ο βασιλιάς Μίνως ως γιός του Δία ελάμβανε (όπως ο Μωϋσής) απο τα χέρια του ίδιου του Δία-Θεού κάθε 9 χρόνια (μύηση-9 στην αλήθεια-1). απο αυτό καθίσταται φανερό ότι "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΝΕΝΑΝ" και ότι οι 7 νέοι και οι 7 νέες που διδόντουσαν απο την Αθήνα στην Κρήτη ως ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ (εξ αιτίας της ήττας των αθηναίων απο τον μίνωα-κρήτες) ήταν Η ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ- ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΜΥΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ (πατήρ Κρόνος-Δίας) προς την αγαπημένη τους Κόρη Αθήνα (αθηνά σωφία αλλα και Μίνως- σοφία) και γενικότερα ελλάδας (διότι απο εκεί διοχετευόταν η μύηση αλήθεια προς όλα τα ελληνικά βασίλεια-πόλεις κράτη και κυρίως στα διάφορα μυητικά- μαντικά κέντρα με την μορφή μύθων- συμβόλων- ιστοριών κλπ. οι δε "κόρες της αθήνας" εμπλούτιζαν με την ομορφιά και την χάρη τους την κρητική φυλή καθώς γινόντουσαν πάντοτε γάμοι μιάς αθηναίας κόρης και ενός κρητικού "κουρήτα άντρα") (2η σύνδεση της Κρήτης με την Αθήνα) .
ΑΡΙΑΔΝΗ= κόρη του Μίνωα- της σοφίας του ουρανού στην γη και ιέρεια- αρχιέρεια των μυστηρίων του, είναι αυτή που μυούσε τα τέκνα των αθηναίων στην αλήθεια- έργο αποστολής- έργου τους (7+7 = νόμος της ανταπόδοσης επί τω καλώ= + 7 και επι τω κακώ= - 7 δηλαδή η Μύηση του Μινώταυρου αποκάλυπτε την αλήθεια για τις πράξεις του ανθρώπου ότι δηλαδή αυτές υπάγονται υπο τον ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ- ΚΑΚΟΥ : ο νόμος λέει "καλόν στο καλόν και κακόν στο κακόν, ισότητα-ισορροπία-δικαιοσύνη στην ανταπόδοση του καλού ή του κακού, στις πράξεις καλού κάθε ανθρώπου και στις πράξεις κακού κάθε ανθρώπου). αργότερα "εγκαταλείπεται" απο τους γήϊνους μαθητές της και γίνεται αποδεκτή απο τους ουράνιους αδελφούς της και μάλιστα τον αιώνιο σύζυγο της τον θεό Διόνυσο-υιό του Δία όπως και ο Μίνωας (θεάνθρωπος- ανθρωπόθεος) . 
τέλος Γ' Μέλους

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη 2

 ο Θησέας και ο Μινώταυρος
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ΚΡΗΤΗ
Κ- ρητή =
α) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΛΟΥ
β) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΚΟΥ
γ) γίνεται ρητή η αλήθεια (της δισυνθετότητος του καλού- κακού) του Κ_ΚΟΣΜΟΥ και του Κ_ΚΑΔΜΟΥ= η ελληνική ονομασία του ΑΔΑΜ (kadem= K-adam) ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΔΑΜ=αρρεν-θήλυ = αδάμ- εύα) .
Κ= ΚΑΔΜΟΣ= ΑΔΑΜ= ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΚΟΣΜΟΣ

Α
Ι
Δ---- Ι-----Α
Ι
Μ
ΑΔΑΜ=Ανατολή- Δύση- Αρκτος (βορράς)- Μεσημβρία (νότος) και εύα= σημαίνει ζωή- η ζωή στα 4 σημεία της γης (εξάπλωση-κυριαρχία του ανθρώπου-αδάμ στον κόσμο-αδάμ).
KADEM- ADAM= αδαμ-άνθρωπος= ΚούΡος- ΚόΡη (άρρεν-θήλυ)
Κ_Ρητή = (ΚυΡά) ρητή=φανερή η αλήθεια-σημασία του Κ-άππα (10ον γρ) που αφορά τον άνθρωπο την υλική και ψυχική και πνευματική δισύνθετη (καλού-κακού) σύνθεση του και τον τρόπο λειτουργίας του τρισυνθέτου (σώμα-ψυχή-πνεύμα) καθώς και την 4πλή του εκδήλωση υλική διανοητική ψυχική πνευματική .
ΚΡ= ΚάΡα= σπονδυλική στήλη-κορμός
ΚΡ= ΚΡάνα (θόλος κεφαλής) και ΚΡανίο= κεφαλή
ΚΡ= ΚαΡωτίς= λαιμός
ΚΡ= ΚαΡδία= στήθος-στέρνο
ΚΡ= Κοιλία- ΓαστήΡ
ΚΡ= ΚοΡύτη= λεκάνη
(σημ: κατά βάση ο άνθρωπος υλικά ως σώμα συναρμολογείται απο την κεφαλή (νούς-πνεύμα) το στήθος- καρδία (ψυχή) και την γαστέρα-κοιλία (ύλη) . τα άκρα δεν είναι δομικά και απαραίτητα της ζωής αλλά συμπληρωματικά και υπο-βοηθητικά) .
Κ=10ον γράμμα
ο αριθμός 10 (1+2+3+4=10) αποσυμβολιζόμενος- διευκρινιζόμενος αποκαλύπτει ότι η Θέση του είναι ταυτόσημη  με το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (αγάπη) και το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ (σοφία) που συνενούμενα συνθέτουν το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΜΥΗΣΕΩΣ-ΙΣΧΥΟΣ (αλήθεια) . 10 + 10 + 10 = 30 = Κ+Κ+Κ  (1-1-1=3= Γ) .
Η Κ-ρήτη, λοιπόν, αποκαλύπτει με το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ-που είναι το όνομα του θεού και της θεάς-θείας αλήθειας, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-αρρεν και θήλυ, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ και το ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ, που είναι μετουσίωση του Κακού σε Καλό και η επιστροφή-αποκατάσταση του στην προτέρα του ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΘΕΟ . αποκαλύπτει επίσης την θεϊκή τάξη- γενεά των θεών-ΤΟΝ ΘΕΟ (ιδέες-αρετές-εκδηλώσεις της αλήθειας του ενός θεού ο οποίος είναι η πνευματική τάξη του ενός (μονάς-τριάς), η απρόσωπη ιεραρχημένη ενότης) και τέλος αποκαλύπτει ολόκληρη την δημιουργική δραστηριότητα του θεού διαμέσω του ουρανού στην τριπλή τριαδική δημιουργία-ΑΝΩ ΟΥΡΑΝΟΣ-ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ- ΚΟΣΜΟΣ .
Κ-ρητή-ς =
Κ= κρόνος
Ρ= ρέα
Η= ήρα (δίας= τέκνα του κρόνου=ηγέτες= κρήτη)
Τ= τιτάνες (12)
Η= ήλιος- Ηώς και Σελήνη (τέκνα του Υπερίωνος)
(Τιτάνες=12= 6 άρρενα: Ωκεανός τον Κόιος Κρίος Κρόνος Υπερίων Ιάπετος και 6 θήλεα: Θεία Ρέα Θέμις Μνημοσύνη Φοίβη Τηθύς) .
μέσα απο το όνομα ΚΡΗΤΗ αποκαλύπτονται τα ονόματα των ΜΕΓΣΤΩΝ ΠΡΩΤΟ-ΘΕΩΝ" οι οποίοι δημιουργούν την "γενεά" των "ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ" οι οποίοι αρχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο . καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι και Η ΕΛΛΑΣ ΈΧΕΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΙΑΠΕΤΟ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-δευκαλίων-πύρρα) ΌΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ-ΔΙΑ (και απο τον Δία όλες οι θεϊκές και ουράνιες γενεές) .


Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ Κ(ΟΥ)ΡΗΤΕΣ = ΚΡΗΤΕΣ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   (Το όνομα, η καταγωγή και η ιστορία των Κρητών)( απο τον συγραφέα Α.ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ) .

Οι κάτοικοι της Κρήτης, όπως είδαμε πιο πριν, ονομάζονταν αρχικά «Ιδαίοι Δάκτυλοι ή «Κουρήτες» και μετά «Κρήτες», άρα το όνομα «Κρήτες» προήλθει από σύντμηση του ονόματος «Κ(ου)ρήτες» > Κρήτες, κάτι που:
Α) Πιστοποιείται και από το ότι η ονομασία της Κρήτης και των Κρητών στην Παλαιά Διαθήκη, λέγεται χωρίς σύντμηση, δηλαδή: Κερετιμ – Κερεθαίοι ή Χερεαίοι = η Κρήτη και οι Κρηταίοι.
Β) Υπονοείται στους μύθους. Ο Διόδωρος βίβλος 3, 71) αναφέρει ότι η Κρήτη ονομάζονταν αρχικά Ιδαία και ο Δίας την μετονόμασε σε Κρήτη προς χάρη της γυναίκα του Κρήτης, που ήταν και κόρη ενός των Κουρήτων. Ο Αρριανός (Βιθυνιακά) και Eustath. ad Dionys. 498, p310,29 Αρριανός (70Μ) αναφέρει ότι η Κρήτη ονομάστηκε έτσι από το βασιλιά Κρήτα: «δέ φησί Κρής, ού Κρήτη επώνυμος, ο τόν Δία κρύψας εν όρει Δικταίω, ότε Κρόνος εμάστευεν εθέλων αφανίσαι αυτόν. Τον βασιλιά Κρήτη αναφέρει και ο Διόδωρος.
Ετυμολογικά η ονομασία «Κουρήτες» παράγεται από το θέμα των λέξεων: «κούρος» (κούρος = ο γιος, ο νέος, ο διατρεφόμενος και Κούρος = ο Δίας, σε νεανική ηλικία, ως γιος του Κρόνου ), «κούρη ή κόρη» (= η νέα, το κορίτσι), οι οποίες είναι συγγενείς λέξεις με τις: κορός > χορός, (επι)-κουρώ, (νεω)κόρος, (επί)κουρος, κείρω > κούρος, κουρέας κ.α. Στα λατινικά: couro,ae = επιμελούμαι, φροντίζω τινός, couro,onis = o κύρης, ceres,eris = τρέφειν, πληρούμαι, χορταίνω…. Στην Κρητική διάλεκτο κοράσια = τα παιδιά της Κρήτης, «Κουρήτες» = κουραδιάρηδες = οι κουροτρόφοι, οι άνθρωποι που διαθέτουν κουράδι (= το κοπάδι) = αυτοί διέθεσαν την αίγαγρο Αμάλθεια για να βυζαίνει ο Δίας.
ΚΡ-ήτη
τα ΚέΡατα του Ταύρου (επίσημο έμβλημα της μινωϊκής κρήτης- εξού και ο ΜΙΝΩ_ΤΑΥΡΟΣ) που υπήρχαν σε όλα τα βασιλικά ανάκτορα (εποχή του ταύρου) .
το ΚέΡας της αμάλθειας αίγας (κέρας της αφθονίας) μέσα στο οποίο έβαζαν την τροφή του μικρού βρέφους Δία (μέλι- γάλα κλπ) .
το ΚΡάτος- Νόμος του Δία φανερώνεται με την γέννηση του αρχηγού των θεών στην Κρήτη οπότε και αρχίζει μια νέα εποχή- περίοδος για την κρήτη- την ελλάδα και την ανθρωπότητα ολόκληρη .
 ο ΗΡΑκλής και ο Ταύρος της Κρήτης

Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη

ΕΛ. Βενιζέλος ο ηγέτης- δημιουργός της νέας ελλάδος
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
Η ΕΛλάς είναι η χώρα του Πνεύματος του Ουρανού- είναι η υλική αποτύπωση- υλομορφοποίηση του ουράνιου πνευματικού κόσμου των γεννητόρων οι οποίοι για μας τους ανθρώπους είναι "ο θεός και αντ' αυτού" (ιωάννης πρόδρομος και μαρία παρθένος-μήτηρ) .
Η Μεγαλόνησος Κρήτη είναι (θεωρείται ) η κόρη της (όπως και η Κύπρος) . η αλήθεια είναι ότι πνευματικά Η ΚΡΗΤΗ είναι υλική αποτύπωση- υλομορφοποίηση (κόσμος-γη) του Πατρός Θεού δηλαδή του Λόγου_Πνεύματος (διότι ο ΠΑΤΗΡ είναι ΑΡΡΗΤΟΣ ΑΡΧΗ η οποία γίνεται ΡΗΤΗ ΑΡΧΗ (αποκαλύπτει εαυτόν) δια του ΛΟΓΟΥ_ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και συναποτελεί ομού το τριαδικόν ον, την ενιαία και μοναδική αρχή, την αλήθεια- αγάπη-σωφία) .Συνεπώς η Κρήτη (πατήρ) είναι ΑΝΩΤΕΡΗ ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (τριαδικόν ον) σε σχέση με την ελλαδα (κόρη) η οποία αντικατοπτρίζει τον ουρανό-ουράνιο πνευματικό κόσμο στην γη .
Αυτός είναι ο Λόγος που ο Δίας "γεννήθηκε" στην Κρήτη και όχι στην ελλάδα (κεντρικός χώρος) και αυτός είναι ο Λόγος που κατέληξε Κρήτη και Ελλάς να συναποτελούν Την ΕΛΛΑΔΑ (ομού με όλο τον ελληνικό χώρο)
κρήτη =10+17+7+19+7= 60
πατήρ= 16+1+19+7+17= 60
ήλιος= 7+11+9+15+18= 60
το καταπληκτικό είναι ότι η "ελλάς"= 46 όσο και η λέξη-λόγος "θεός"= 46 . είναι ο "θεός-ουρανός" δηλαδή "θεός" με εντολή του θεού-έωνα, ο πνευματικός δημιουργός της τριπλής δημιουργίας. φανταστείτε τώρα τι σήμαινε η κάθοδος στον κόσμο-ύλη-γη του θείου Λόγου απο το θείο σύμπαν (και όχι το ουράνιο) αλλά και τι σημαίνει "ΘΕΟΣ" και τι ουρανός. ο ιωάννης ο πρόδρομος (ουρανός) λέει για τον "εκπρόσωπο" του θεού ιησού χριστό-Λόγο (θεός) ματθ.3-11 "εγω μεν βαπτιζω υμας εν υδατι εις μετανοιαν ο δε οπισω μου ερχομενος ισχυροτερος μου εστιν ου ουκ ειμι ικανος τα υποδηματα βαστασαι αυτος υμας βαπτισει εν πνευματι αγιω και πυρι
πατήρ= ήλιος=κρήτη
ΗΛΙΟΣ= ΠΥΡ+ ΦΩΣ
ήλιος= πατήρ πύρ= πνεύμα φώς= λόγος
Ο ΔΙΑΣ (ΚΡΗΤΗ) ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ (Δίας-Ποσειδών-Πλούτων)
Ο ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ :
ΖΕΥΣ-ΠΑΤΗΡ (ΚΡΟΝΟΣ-κρονίδης) (θεός)
ΔΙΑΣ-ΛΟΓΟΣ (ΟΥΡΑΝΟΣ-ουράνιος) (ουρανός)
ΔΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑ (ΟΛΥΜΠΟΣ-ολύμπιος) (κόσμος-γη)
ΕΛ-λάς σημαίνει Θείος-Ηλιακός (ΕΛ) Λίθος-πέτρα- έμπεδον (ομφαλός) δηλαδή όντως η ελλάς είναι ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ-ηλιακός ΤΟΠΟΣ-ΧΩΡΑ (αντίγραφο- αποτύπωμα του ουρανού στην γη) σε ολόκληρη την γη- κόσμο. (είναι συμπαντικό σημείο) .
Κ-ρήτη= Κ- ρητή δηλαδή είναι το ΣΗΜΕΙΟΝ Κ (κάππα) που έγινε ΡΗΤΗ = φανερώθηκε η χάρις και η αλήθεια του θεού- ο θεός Δίας- Λόγος (όπως ακριβώς έγινε και στην ιερουσαλήμ του Ισραήλ αιώνες μετά με την γέννηση και δράση του θείου Λόγου= Ιησούς Χριστός) .
κρήτη= 60 = πατήρ= ήλιος 
Η κρήτη= 67
πνεύμα= 67
πνεύμα= η κρήτη = πατήρ= λόγος (αφού η γέννηση του Δία= ο Λόγος) συνεπώς η κρήτη είναι εκδήλωση- φανέρωση- αποκάλυψη του τριαδικού όντος (όπως και η Πάτμος στην οποία αποκαλύφθηκε η αλήθεια των πεπρωμένων της ανθρωπότητος απο τον θεό πατέρα διαμέσω του λόγου-ιησού χριστού- αγγέλου- ιωάννη : "Αποκάλυψις ιησού χριστού ΗΝ ΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΩ Ο ΘΕΟΣ ...) .
Ο ΠΑΤΗΡ= ΟΜΟΙΟΣ ΛΟΓΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ= ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ . εκδήλωση του λόγου ή του αγίου πνεύματος σημαίνει εκδήλωση του θεού πατρός και υιού και αγίου πνεύματος . συνεπώς Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ (θεός) και Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (πνευματικός κόσμος= "ο θεός και αντ' αυτού" για μας τούς ανθρώπους και ο δημιουργός της τριπλής δημιουργίας= πνευμα-ψυχή-υλη) .
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κρόνος = ο Δίας
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κύριος = ο θεός
Κ- ρητή = η αποκάλυψη στον Κ = Κόσμος του Κυρίου του Κόσμου = θεός και του Κρόνου= χρόνος (ρέα= ροή = ροή του χρόνου = χωροχρόνος= δημιουργία του κόσμου) (Κύριος του ΧωροΧρόνου)
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κεραυνός (αστραπή-βροντή-κεραυνός) = ο Κύριος των ουράνιων Στοιχείων του Κόσμου (πυρ-φως-ήχος ) και Ισχυρός Βασιλιάς- Πατήρ (Κύριος των Στοιχείων του Κόσμου- υπέρτατος κυρίαρχος).
Κ- ρητή = η αποκάλυψη- της αλήθειας του Κ = Καλόν και Κακόν = ο Κύριος του Νόμου της Ανταπόδοσης (ισης- δικαίας ανταπόδοσης στις πράξεις των ανθρώπων σύμφωνα με τις επιλογές τους, καλές ή κακές) (ΚΟΣΜΟΣ- ΚΑΛΟΝ και ΚΑΚΟΝ) .
ΚΡ (ήτη= ίδη= κορυφή του ψηλορείτη= ιδαίον άντρον= γέννηση του Δία= ι-δ-α) = Κ= Κρόνος και Ρ= Ρέα = ροή του χρόνου= δημιουργία του χωροχρόνου= του κόσμου- υλικού σύμπαντος (σημ: αντιλαμβάνεται κανείς απο πότε δημιουργήθηκε και υπάρχει η κρήτη και τι πέπρωται να γίνει έως το τέλος του χρόνου-κρόνου και του κόσμου) . ΚΡ= ΚουΡήτες (ΚοΡύβαντες-Κάβειροι) .
ΚουΡήτες χορεύουν γύρω απο τον Δία
Κρήτη= Κ- Ρ- Τ και Η- Η (3 Σύμφωνα= σοφία και 2 όμοια Φωνήεντα= αγάπη = 5 γράμματα της ελληνικής ΑΒ (2-3-5 )
2= θέληση λόγου-αγάπη (ή 2= αγάπη-σωφία)
3= φαντασία πνεύματος-σωφία (ή 3= φ-θ-ι = πνεύμα)
5= 1-2-3=πνεύμα ανθρώπινο + 4-5= ύλη-ψυχή= ανθρώπινον εγώ= 5 (= 12345) . κρήτη= 60= 6 = τέλειον πνεύμα (1χ2χ3=6) . συνεπώς Η ΚΡΗΤΗ (Κ- ρητή) δείχνει τον σκοπό της δημιουργίας-αποστολης της και την αλήθεια που κραυγάζει αιώνες τώρα (μαζί και η ιστορία- πολιτισμός της) και είναι η αλήθεια της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου (διότι κόσμος χωρίς άνθρωπο= άσκοπη δημιουργία) δηλαδή ο σκοπός και το έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν ο κόσμος και ο άνθρωπος και αυτός ο σκοπός και αυτό το έργο είναι η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΑΞΕΩΣ (ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ= ΠΤΩΣΗ-ΕΚΠΤΩΣΗ) δια μέσου της μετουσίωσης του πάλιν σε πνεύμα καλού (αφού είναι αθάνατο και δεν μπορεί να πεθάνει ή να χαθεί) διαμέσου του ανθρώπου-των ανθρώπων- της ανθρωπότητος συμπαντικά.
Κ- ρητή
α) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΛΟΥ
β) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΚΟΥ
γ) γίνεται ρητή η αλήθεια (της δισυνθετότητος του καλού- κακού) του Κ_ΚΟΣΜΟΥ και του Κ_ΚΑΔΜΟΥ= η ελληνική ονομασία του ΑΔΑΜ (kadem= K-adam) ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΔΑΜ=αρρεν-θήλυ = αδάμ- εύα αλλά Α_Δ_Α_Μ= κόσμος= 4 σημεία στην γη-σταυρός) .
πέρας του 1ου μέλους

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.