Σάββατο, 13 Απριλίου 2013

ο σοφός άνθρωπος, ο λύκος, το πρόβατο και το λάχανο

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ο Σοφός =.....αναζητείται !
ο Λύκος= η τρόϊκα
το Πρόβατο= ο ελληνικός λαός
το Λάχανο= η Μερκελιανή Κυβέρνηση 
 
ΕΛΛΗΝΕΣ : Αναζητείστε τον σοφό άνθρωπο: ο οποίος με τη βάρκα του να μπορέσει να μεταφέρει το λύκο, το πρόβατο και το λάχανο στην άλλη πλευρά του ποταμού χωρίς το ένα να φάει το άλλο . να θυμάστε πάντοτε ότι: ο λύκος (τρόϊκα) τρώει το πρόβατο (ελληνικός λαός) και το πρόβατο (ελληνικός λαός) τρώει το λάχανο (μερκελιανή κυβέρνηση) , όταν ο (σοφός) άνθρωπος δεν είναι κοντά για να φυλάει τους μεν απο τους δέ .
ξεκινάμε, η λύσις είναι :
ο σοφός άνθρωπος μεταφέρει-ανυψώνει (με το κύρος την σοφία και τον λόγο-αλήθεια του) τον ελληνικό λαό σε άλλο επίπεδο συνείδησης και αντίληψης της αλήθειας η οποία αφορά την σημερινή του πραγματικότητα δηλαδή στην δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει (τον έχουν φέρει με εσκεμμένο τρόπο-σχέδιο οι εχθροί του που είναι κυρίως εσωτερικοί, έλληνες -εξωτερικά κατόνομα- φιλοεβραίοι-ελληνοποιημένοι εβραίοι αμερικανό-πράκτορες και  ευρωπέη εταίροι γερμανοί-φιλογερμανοί και φιλότουρκοι) και τον οδηγεί ως καλός ποιμένας-ηγέτης έξω απο τον αδιέξοδο δρόμο (έλος) που βαδίζει σημειωτόν, υπενθυμίζοντας του το ένδοξο του παρελθόν, το αληθινό του χρέος το οποίο οφείλει να υπηρετήσει στο παρόν (το έργο της αυτο-τελειοποιήσεως του ηθικά και πνευματικά) και τέλος δείχνοντας και εμπνέοντας του ένα ελπιδοφόρο μέλλον .  
ο σοφός άνθρωπος αφού μεταφέρει "απέναντι" το πρόβατο (ελληνικός λαός) γυρνάει και παίρνει το λάχανο (κυβέρνηση-δημόσια διοίκηση-εξουσία) και το πάει (συνειδησιακά και αντιληπτικά) "απέναντι" που βρίσκεται το πρόβατο (ο ελληνικός λαός) και το αφίνει παίρνοντας όμως μαζί του το πρόβατο (ελληνικός λαός) διότι αν το αφίσει μαζί του το πρόβατο θα φάει το λάχανο (δηλαδή με τόσα κακά που έχει κανει η τροϊκανή μερκελιανή κυβέρνηση- οι κυβερνώντες αν πέσουν στα χέρια του ελληνικού λαού θα τους φάει έστω και τώρα που είναι μετανοημέρνοι και έχουν συνείδηση και αντίληψη του κακού που έχουν διαπράξει) . 
ο σοφός άνθρωπος εν συνεχεία περνάει απέναντι που βρίσκεται ο λύκος (τρόϊκα), με το πρόβατο στην βάρκα (ελληνικός λαός), αφίνει το πρόβατο (ελληνικός λαός) και παίρνει τον λύκο (τρόϊκα) στην βάρκα όπου και τον μεταφέρει απέναντι που είναι μόνο του το λάχανο (κυβέρνηση). εδώ βέβαια συναντιέται η μετανοημένη κυβέρνηση- κυβερνώντες με την τρόϊκα όπου τίποτα κακό πλέον δεν μπορούν να κάνουν απλά γιατί δεν έχουν μαζί τους τον ελληνικό λαό (το πρόβατο), κατα δεύτερο οι κυβερνώντες-λάχανο (ντολμάδες) είναι πλέον συνειδητοποιημένοι για τα λάθη και το κακο που κάνανε στον ελληνικό λαό υποστηρίζοντας τον λύκο της τρόϊκας και απο την άλλη ο λύκος-τρόϊκα δεν μπορεί να πειράξει το λάχανο-την κυβέρνηση (και απουσία του σοφού ανθρώπου) αφού με αυτήν συνεργάστηκε τόσο καιρό και βέβαια παραμένει με την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα ξαναβάλει στο χέρι το πρόβατο-ελληνικό λαό με την βοήθεια των παλιών τους συμμάχων-κυβερνώντων-εξουσιαστών (λάχανο- με το οποίο θα ξεγελασθεί και πάλι το πρόβατο να ενδώσει) .
ο σοφός άνθρωπος αφού αφίνει τον λύκο-τρόϊκα με το λάχανο-κυβέρνηση επιστρεφει απέναντι για να πάρει το πρόβατο-ελληνικός λαός το οποίο και θα μεταφέρει και πάλι απέναντι που είναι ο λύκος-τρόϊκα και το λάχανο-κυβερνήτες και έτσι η μεταφορά και των τριών λύκου-προβάτου- λαχάνου γίνεται με σοφία και σύνεση και περισσή αγάπη ώστε κανείς να μην κινδυνεύσει απο τα πάθη-λάθη-ελαττώματα-κακίες του άλλου αλλά όλοι να πορεύονται με την παρουσία-οδήγηση του σοφού ανθρώπου ο οποίος θα τους κρατά σε ειρήνη και ασφάλεια μέχρι έως ότου ούτε το πρόβατο να θέλει να φάει το λάχανο ούτε ο λύκος το πρόβατο .!!! (όπως όλα τα παραμύθια είναι προβολή της αλήθειας μόνο που δεν υπάρχουν πλέον παιδιά για να τα δεχθούν ως την αλήθεια ανεπιφύλακτα) .
ΥΓ: ο λύκος και το πρόβατο και το λάχανο συμβολικά- αποσυμβολιστικά είναι άνθρωποι και ώς άνθρωποι είναι ΔΙΣΥΝΘΕΤΑ ΟΝΤΑ-ΠΝΕΥΜΑΤΑ-ΕΓΩ ("όφεις γεννήματα εχιδνών"όπως σοφά μας ονομάτισε Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ- ΟΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) και συνεπώς με ελευθερία και θέληση και δυνατότητα καλού ή κακού, μετάνοιας ή αμετανοησίας, συγχωρητικότητος ή εχθρότητας κλπ.
αυτό που κάθε φορά ανακόπτει και αναστέλλει-περιορίζει το κακό είναι η παρουσία και δράση ανάμεσα τους ανθρώπους και την κοινωνία τους ενός σοφού ανθρώπου-ηγέτη, (οι περισσότεροι είναι μεγάλη ευλογία για μια κοινωνία) . στην περίπτωση μας η παραβολική αυτή ιστοριούλα ισχύει ακέραια, μόνο που ούτε η τρόϊκα η δική μας είναι ο μόνος λύκος ούτε ο ελληνικός λαός είναι πρόβατο ούτε τέλος το μόνο λάχανο είναι οι κυβερνώντες την ελλάδα σήμερα . Δυστυχώς ο μεγάλος Λύκος (και λάχανο και πρόβατο) είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και η εκκλησία στο σύνολο της και οι δικαστές στο σύνολο τους και οι ΜΜΕ δημοσιογράφοι στο σύνολο τους και οι δημόσιοι υπάλληλοι στο σύνολο τους- εναλλασόμενοι πότε τον ένα ρόλο και πότε τον άλλο (και ποιόν άραγε να αφίσω εκτός ή να βάλω εντός ;) ! ναι αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε, αυτή είναι η κατάσταση και με αυτήν ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ αλλά να αλλάξουμε ξεκινώντας απο τον εαυτό μας...και βλέπουμε !

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.