Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη

ΕΛ. Βενιζέλος ο ηγέτης- δημιουργός της νέας ελλάδος
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
Η ΕΛλάς είναι η χώρα του Πνεύματος του Ουρανού- είναι η υλική αποτύπωση- υλομορφοποίηση του ουράνιου πνευματικού κόσμου των γεννητόρων οι οποίοι για μας τους ανθρώπους είναι "ο θεός και αντ' αυτού" (ιωάννης πρόδρομος και μαρία παρθένος-μήτηρ) .
Η Μεγαλόνησος Κρήτη είναι (θεωρείται ) η κόρη της (όπως και η Κύπρος) . η αλήθεια είναι ότι πνευματικά Η ΚΡΗΤΗ είναι υλική αποτύπωση- υλομορφοποίηση (κόσμος-γη) του Πατρός Θεού δηλαδή του Λόγου_Πνεύματος (διότι ο ΠΑΤΗΡ είναι ΑΡΡΗΤΟΣ ΑΡΧΗ η οποία γίνεται ΡΗΤΗ ΑΡΧΗ (αποκαλύπτει εαυτόν) δια του ΛΟΓΟΥ_ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ και συναποτελεί ομού το τριαδικόν ον, την ενιαία και μοναδική αρχή, την αλήθεια- αγάπη-σωφία) .Συνεπώς η Κρήτη (πατήρ) είναι ΑΝΩΤΕΡΗ ΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ (τριαδικόν ον) σε σχέση με την ελλαδα (κόρη) η οποία αντικατοπτρίζει τον ουρανό-ουράνιο πνευματικό κόσμο στην γη .
Αυτός είναι ο Λόγος που ο Δίας "γεννήθηκε" στην Κρήτη και όχι στην ελλάδα (κεντρικός χώρος) και αυτός είναι ο Λόγος που κατέληξε Κρήτη και Ελλάς να συναποτελούν Την ΕΛΛΑΔΑ (ομού με όλο τον ελληνικό χώρο)
κρήτη =10+17+7+19+7= 60
πατήρ= 16+1+19+7+17= 60
ήλιος= 7+11+9+15+18= 60
το καταπληκτικό είναι ότι η "ελλάς"= 46 όσο και η λέξη-λόγος "θεός"= 46 . είναι ο "θεός-ουρανός" δηλαδή "θεός" με εντολή του θεού-έωνα, ο πνευματικός δημιουργός της τριπλής δημιουργίας. φανταστείτε τώρα τι σήμαινε η κάθοδος στον κόσμο-ύλη-γη του θείου Λόγου απο το θείο σύμπαν (και όχι το ουράνιο) αλλά και τι σημαίνει "ΘΕΟΣ" και τι ουρανός. ο ιωάννης ο πρόδρομος (ουρανός) λέει για τον "εκπρόσωπο" του θεού ιησού χριστό-Λόγο (θεός) ματθ.3-11 "εγω μεν βαπτιζω υμας εν υδατι εις μετανοιαν ο δε οπισω μου ερχομενος ισχυροτερος μου εστιν ου ουκ ειμι ικανος τα υποδηματα βαστασαι αυτος υμας βαπτισει εν πνευματι αγιω και πυρι
πατήρ= ήλιος=κρήτη
ΗΛΙΟΣ= ΠΥΡ+ ΦΩΣ
ήλιος= πατήρ πύρ= πνεύμα φώς= λόγος
Ο ΔΙΑΣ (ΚΡΗΤΗ) ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ (Δίας-Ποσειδών-Πλούτων)
Ο ΖΕΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ :
ΖΕΥΣ-ΠΑΤΗΡ (ΚΡΟΝΟΣ-κρονίδης) (θεός)
ΔΙΑΣ-ΛΟΓΟΣ (ΟΥΡΑΝΟΣ-ουράνιος) (ουρανός)
ΔΙΑΣ-ΠΝΕΥΜΑ (ΟΛΥΜΠΟΣ-ολύμπιος) (κόσμος-γη)
ΕΛ-λάς σημαίνει Θείος-Ηλιακός (ΕΛ) Λίθος-πέτρα- έμπεδον (ομφαλός) δηλαδή όντως η ελλάς είναι ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ-ηλιακός ΤΟΠΟΣ-ΧΩΡΑ (αντίγραφο- αποτύπωμα του ουρανού στην γη) σε ολόκληρη την γη- κόσμο. (είναι συμπαντικό σημείο) .
Κ-ρήτη= Κ- ρητή δηλαδή είναι το ΣΗΜΕΙΟΝ Κ (κάππα) που έγινε ΡΗΤΗ = φανερώθηκε η χάρις και η αλήθεια του θεού- ο θεός Δίας- Λόγος (όπως ακριβώς έγινε και στην ιερουσαλήμ του Ισραήλ αιώνες μετά με την γέννηση και δράση του θείου Λόγου= Ιησούς Χριστός) .
κρήτη= 60 = πατήρ= ήλιος 
Η κρήτη= 67
πνεύμα= 67
πνεύμα= η κρήτη = πατήρ= λόγος (αφού η γέννηση του Δία= ο Λόγος) συνεπώς η κρήτη είναι εκδήλωση- φανέρωση- αποκάλυψη του τριαδικού όντος (όπως και η Πάτμος στην οποία αποκαλύφθηκε η αλήθεια των πεπρωμένων της ανθρωπότητος απο τον θεό πατέρα διαμέσω του λόγου-ιησού χριστού- αγγέλου- ιωάννη : "Αποκάλυψις ιησού χριστού ΗΝ ΕΔΩΚΕΝ ΑΥΤΩ Ο ΘΕΟΣ ...) .
Ο ΠΑΤΗΡ= ΟΜΟΙΟΣ ΛΟΓΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ= ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ . εκδήλωση του λόγου ή του αγίου πνεύματος σημαίνει εκδήλωση του θεού πατρός και υιού και αγίου πνεύματος . συνεπώς Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ (θεός) και Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (πνευματικός κόσμος= "ο θεός και αντ' αυτού" για μας τούς ανθρώπους και ο δημιουργός της τριπλής δημιουργίας= πνευμα-ψυχή-υλη) .
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κρόνος = ο Δίας
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κύριος = ο θεός
Κ- ρητή = η αποκάλυψη στον Κ = Κόσμος του Κυρίου του Κόσμου = θεός και του Κρόνου= χρόνος (ρέα= ροή = ροή του χρόνου = χωροχρόνος= δημιουργία του κόσμου) (Κύριος του ΧωροΧρόνου)
Κ- ρητή = η αποκάλυψη του Κ = Κεραυνός (αστραπή-βροντή-κεραυνός) = ο Κύριος των ουράνιων Στοιχείων του Κόσμου (πυρ-φως-ήχος ) και Ισχυρός Βασιλιάς- Πατήρ (Κύριος των Στοιχείων του Κόσμου- υπέρτατος κυρίαρχος).
Κ- ρητή = η αποκάλυψη- της αλήθειας του Κ = Καλόν και Κακόν = ο Κύριος του Νόμου της Ανταπόδοσης (ισης- δικαίας ανταπόδοσης στις πράξεις των ανθρώπων σύμφωνα με τις επιλογές τους, καλές ή κακές) (ΚΟΣΜΟΣ- ΚΑΛΟΝ και ΚΑΚΟΝ) .
ΚΡ (ήτη= ίδη= κορυφή του ψηλορείτη= ιδαίον άντρον= γέννηση του Δία= ι-δ-α) = Κ= Κρόνος και Ρ= Ρέα = ροή του χρόνου= δημιουργία του χωροχρόνου= του κόσμου- υλικού σύμπαντος (σημ: αντιλαμβάνεται κανείς απο πότε δημιουργήθηκε και υπάρχει η κρήτη και τι πέπρωται να γίνει έως το τέλος του χρόνου-κρόνου και του κόσμου) . ΚΡ= ΚουΡήτες (ΚοΡύβαντες-Κάβειροι) .
ΚουΡήτες χορεύουν γύρω απο τον Δία
Κρήτη= Κ- Ρ- Τ και Η- Η (3 Σύμφωνα= σοφία και 2 όμοια Φωνήεντα= αγάπη = 5 γράμματα της ελληνικής ΑΒ (2-3-5 )
2= θέληση λόγου-αγάπη (ή 2= αγάπη-σωφία)
3= φαντασία πνεύματος-σωφία (ή 3= φ-θ-ι = πνεύμα)
5= 1-2-3=πνεύμα ανθρώπινο + 4-5= ύλη-ψυχή= ανθρώπινον εγώ= 5 (= 12345) . κρήτη= 60= 6 = τέλειον πνεύμα (1χ2χ3=6) . συνεπώς Η ΚΡΗΤΗ (Κ- ρητή) δείχνει τον σκοπό της δημιουργίας-αποστολης της και την αλήθεια που κραυγάζει αιώνες τώρα (μαζί και η ιστορία- πολιτισμός της) και είναι η αλήθεια της δημιουργίας του κόσμου και του ανθρώπου (διότι κόσμος χωρίς άνθρωπο= άσκοπη δημιουργία) δηλαδή ο σκοπός και το έργο για το οποίο δημιουργήθηκαν ο κόσμος και ο άνθρωπος και αυτός ο σκοπός και αυτό το έργο είναι η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΑΞΕΩΣ (ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ= ΠΤΩΣΗ-ΕΚΠΤΩΣΗ) δια μέσου της μετουσίωσης του πάλιν σε πνεύμα καλού (αφού είναι αθάνατο και δεν μπορεί να πεθάνει ή να χαθεί) διαμέσου του ανθρώπου-των ανθρώπων- της ανθρωπότητος συμπαντικά.
Κ- ρητή
α) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΛΟΥ
β) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΚΟΥ
γ) γίνεται ρητή η αλήθεια (της δισυνθετότητος του καλού- κακού) του Κ_ΚΟΣΜΟΥ και του Κ_ΚΑΔΜΟΥ= η ελληνική ονομασία του ΑΔΑΜ (kadem= K-adam) ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΔΑΜ=αρρεν-θήλυ = αδάμ- εύα αλλά Α_Δ_Α_Μ= κόσμος= 4 σημεία στην γη-σταυρός) .
πέρας του 1ου μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.