Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη 4

http://www.os3.gr/arhive_taxidi/Knossos/Knossos_03.jpg
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
( http://www.krassanakis.gr/Cretan%20history.htm)
http://www.krassanakis.gr/Cretan%20history.files/image005.jpg
ο Μέγας Βασιλιάς Μίνως
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Crete_Nasa.jpg
ΚΡΗΤΗ: μία λωρίδα σε ημικυκλικό σχήμα στην μέση του πελάγους
(δες και)
ΚΡΗΤΗ-ΚΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΙ-Η ΘΕΪΚΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΩΝ : (ΟΥΡΑΝΟΣ-ΓΗ γέννησαν : (Τιτάνες=12= 6 άρρενα: Ωκεανός Κόιος Κρίος Κρόνος Υπερίων Ιάπετος και 6 θήλεα: Θεία Ρέα Θέμις Μνημοσύνη Φοίβη Τηθύς).
οι Τιτάνες Γεννήτορες: Κρόνος-Ρέα Γέννησαν : 
ΗΡΑ=ΔΙΑΣ-ζεύς
ΔΗΜΗΤΡΑ-ΠΛΟΥΤΩΝ-άδης
ΕΣΤΙΑ-ΠΟΣΕΙΔΩΝ
ο Δίας όχι μόνο Γεννήθηκε στην κρήτη=«Κρηταγενής» (ιδαιον άντρον) αλλά και τέλεσε τους Γάμους του με την αδελφή του Ηρα . (και βεβαίως υπάρχει και η παράδοση-μυθολογική της γέννησης και της θεάς αθηνάς -δίδυμη κεφαλή του δία- στην κρήτη στον ποταμό τρίτωνα εξού και της προσήψαν οι μύστες της αλήθειας το προσωνύμιο τριτογένεια)
"αδελφή θεά και αδελφός θεός" σημαίνει ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΤΑΞΗ και καθώς "εν γαρ τη αναστάσει ούτε γαμούσιν ούτε εκγαμίζονται, αλλ΄ ως άγγελοι Θεού εν ουρανώ εισί " (ματθ κβ-30) αυτό σημαίνει οτι ΓΑΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΔΕΛΦΩΝ ΘΕΩΝ σημαίνει ένωση των 2 πνευματων (που ουσιαστικά είναι ενα δίπολο πνεύμα) και δημιουργία πνευματικού τέκνου-δώρου (δημιουργίας- κατάστασης συνθηκών- αποκάλυψης αλήθειας κλπ) δηλαδή η ένωση των δύο (2) πνευμάτων σε ένα (1) σημαίνει ΕΡΓΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (εντολή) .
κρήτη= Κρόνος-Ρέα= κατάσταση χωρο-χρονική πρίν την εκδήλωση της δημιουργίας του ανθρώπου στην γη (όταν η γη περνούσε την φάση των 6 ημερών δημιουργίας= διαμόρφωσης συνθηκών υπάρξεως ζωής στον πλανήτη γη -κοσμικό σύμπαν) .
κρητη= γέννηση του υιού του Κρόνου-Ρεας (πατέρας των ΠΡΩΤΟ-θεών) Δία (πατέρας των ΔΕΥΤΕΡΟ-θεών ) εντός του χωροχρόνου και του Τόπου= σημείου επι της γης "ΚΡΗΤΗ=ιδαίον άντρον " που αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες του χωροχρόνου που διαμόρφωσαν τον κόσμο-γη-κρήτη-ιδαίον άντρον ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΕΠΕΣΤΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ-ΚΡΟΝΟΥ ΝΑ ΚΑΤΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ-ΚΡΗΤΗ Ο ΥΙΟΣ-δίας ΤΟΥ ΘΕΟΥ-κρόνου (είναι το ίδιο πνεύμα καθώς πατήρ-υιός και πνεύμα είναι μια ΕΝΙΑΙΑ ΑΥΤΟΓΕΝΗΣ ΜΟΝΑΣ-ΤΡΙΑΣ). 
κρήτη= ολόκληρος ο βίος-ζωή του θεανθρώπου στην κρήτη (ίδη- ιδαίον άντρον- κουρήτες- αίγα αμάλθεια κλπ)
κρήτη= ολόκληρη η μυθική και αληθινή ιστορία και πολιτεία- νόμοι- της κρήτης (Αστερίων-Μίνως- Ραδάμανθυς-Αιακός-Ηρακλής-Θησέας-Αριάδνη κλπ) και κυρίως η θρησκεία-λατρεία των θεοτήτων (δίκταινα ή βριτόμαρτυς ή Αρτεμις η"Πότνια Θηρών"- η Ρέα μεγάλη μητέρα Μα θεά της γης-φύσεως- η  θεά των όφεων και καρπών της γης κλπ) αλλά και τα κρητικά μυστήρια-μυήσεις και κυρίως ο μύθος-μυητική ιστορία με τον θησέα και μινώταυρο (ο κύκλος της φύσης- η λατρεία του ιερού δένδρου- κουρήτες και θεανθρώπιση- ιερογαμία θεού-ανθρώπου- άνθρωπος σταυρός ή μινώ_ταυρος- ο μίτος της αριάδνης- λάβρυς το σύμβολο-έμβλημα του διπλού πέλεκυ- θάνατος και αναγέννηση κλπ).
κρήτη= το (απώτερο) παρελθόν το (κοντινό) παρόν και ο (ένδοξος) μελλοντικός προορισμός-πεπρωμένο της κρήτης και των κρητών- ετεοκρητών ως έργο αποστολής διάδοσης της αλήθειας στον κόσμο (κρήτη- ελλάς- κύπρος και μεγάλη ελλάς) .
ΚΡΗΤΗ-ΜΙΝΩΣ
ο εκλεκτός βασιλιάς του Πατέρα Δία (ήταν ο ίδιος ο Δίας με μορφή ανθρώπινη- μια εκδήλωση του η οποία μπορεί να παραλληλισθεί με τον Ηλία τον Προφήτη ή τον ιωάννη τον πρόδρομο ή τον Μωϋσή) ο οποίος κάθε 9 χρόνια ανέβαινε στο ιερό σπήλαιο όπου "γεννήθηκε" το πνεύμα του πατέρα Δία και ελάμβανε τις 9 νέες εντολές διακυβέρνησης της πολιτείας- βασιλείας- λαού του . οι εντολές αυτές περιληπτικά είναι : (αφορούν το σύνολο των αποκαλύψεων) .
http://zervonikolakis.lastros.net/epimithio.files/image002.jpg
ο Μέγας Κύριος Μίνως καθήμενος σε θρόνο-λίθο κύβο: ο οποίος αποτελεί αναπαράσταση του λαβύρινθου-κόσμου-ανθρώπου και κρατών εκ δεξιών την θεά Νίκη και εξ αριστερών το βασιλικό σκήπτρο (Δίας- Αθηνά).
Ο ΕΝΝΕΑΛΟΓΟΣ μινωϊκος ΝΟΜΟΣ περί:
α.ισότητος-δ.κοινότητος-η.ομοιότητος
β.ομόνοιας-ε.αμοιβαιότητος-θ.απλότητος
γ.εργασίας-ζ.ελευθερίας-ι.ενότητος
ισότητα= δικαιοσύνη
κοινότητα= κοινοκτημοσύνη
ομοιότητα= κοινή μοίρα-πεπρωμένο-έργο
ομόνοια= συνεννόηση-συμφωνία
αμοιβαότητα= αλληλεγγύη-συμπάθεια
απλότητα= λιτότητα=αρμονία-απλή ζωή
εργασία= ιεραρχημενη υπηρέτηση κοινού έργου
ελευθερία= ελευθερία εκφρασης γνώμης- κινήσεως- επιλογών
ενότητα= ενοποίηση- ειρήνη- ασφάλεια- ενσυνείδηση των μελών του κοινού σκοπού έργου και συνεισφορά εκάστου κατα την αρετή- δύναμη -προσόντα- ικανότητες (ενωμένη κοινωνία-βασιλεία). 
ότι υπήρξε για τους Αθηναίους και την ελλάδα ο Σωκράτης το αυτό υπήρξε ο Μίνως για τους κρήτες και όλους τους λαούς με τους οποίους διατηρούσε δεσμούς φιλίας η κρήτη (μεσόγειος-λυβίη-αίγυπτος-ισραήλ κλπ) . (εξ'ού και το ταξείδι του Σωκράτη στην κρήτη για να προσκυνήσει τον τάφο του Μίνωα και να μυηθεί στην Μινωϊκή Μύηση τόσο στο ιδαίον άντρον όσο και στα μινωϊκά ανάκτορα (μύηση στην αλήθεια του Μινώταυρου- σταυρού- κόσμου- ανθρώπου) .
Μίνως= εκ του Μένω= μονάς= ο ένας εκλεκτός και μοναδικός απεσταλμένος.
Μίνως= (αναγραμματισμός) ΙΩΝ + Μ-Σ όπου Μ=ΜύησιΣ και Σ= Σοφία
ο Ιων= ο Ιώτα ΩΝ = αυτός που αποτελεί το Ι-ώτα του ο ών
ίω= σημαίνει και ο ΕΓΩ= είμαι και ΩΝ= σημαίνει υπάρχων (ο θεός είπε στον Μωϋσή: εγώ ειμί ο ών ή Ειμί Αυτός που πάντοτε-αεί Υπήρχε)
συνεπώς ο Μίνως αποκαλύπτει την Σοφία του Θεού (Σιός-Σιών) που μυεί και αποκαλύπτει εν σοφία την αλήθεια του πνεύματος (το οποίο είναι θεός και αλήθεια και σοφία και αγάπη).
πέρας του Δ' μέλους
http://www.os3.gr/arhive_taxidi/Knossos/Knossos_04.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.