Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Η Κρήτη 2

 ο Θησέας και ο Μινώταυρος
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ΚΡΗΤΗ
Κ- ρητή =
α) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΛΟΥ
β) γίνεται ρητή η αλήθεια του Κ_ΚΑΚΟΥ
γ) γίνεται ρητή η αλήθεια (της δισυνθετότητος του καλού- κακού) του Κ_ΚΟΣΜΟΥ και του Κ_ΚΑΔΜΟΥ= η ελληνική ονομασία του ΑΔΑΜ (kadem= K-adam) ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΑΔΑΜ=αρρεν-θήλυ = αδάμ- εύα) .
Κ= ΚΑΔΜΟΣ= ΑΔΑΜ= ΑΝΘΡΩΠΟΣ- ΚΟΣΜΟΣ

Α
Ι
Δ---- Ι-----Α
Ι
Μ
ΑΔΑΜ=Ανατολή- Δύση- Αρκτος (βορράς)- Μεσημβρία (νότος) και εύα= σημαίνει ζωή- η ζωή στα 4 σημεία της γης (εξάπλωση-κυριαρχία του ανθρώπου-αδάμ στον κόσμο-αδάμ).
KADEM- ADAM= αδαμ-άνθρωπος= ΚούΡος- ΚόΡη (άρρεν-θήλυ)
Κ_Ρητή = (ΚυΡά) ρητή=φανερή η αλήθεια-σημασία του Κ-άππα (10ον γρ) που αφορά τον άνθρωπο την υλική και ψυχική και πνευματική δισύνθετη (καλού-κακού) σύνθεση του και τον τρόπο λειτουργίας του τρισυνθέτου (σώμα-ψυχή-πνεύμα) καθώς και την 4πλή του εκδήλωση υλική διανοητική ψυχική πνευματική .
ΚΡ= ΚάΡα= σπονδυλική στήλη-κορμός
ΚΡ= ΚΡάνα (θόλος κεφαλής) και ΚΡανίο= κεφαλή
ΚΡ= ΚαΡωτίς= λαιμός
ΚΡ= ΚαΡδία= στήθος-στέρνο
ΚΡ= Κοιλία- ΓαστήΡ
ΚΡ= ΚοΡύτη= λεκάνη
(σημ: κατά βάση ο άνθρωπος υλικά ως σώμα συναρμολογείται απο την κεφαλή (νούς-πνεύμα) το στήθος- καρδία (ψυχή) και την γαστέρα-κοιλία (ύλη) . τα άκρα δεν είναι δομικά και απαραίτητα της ζωής αλλά συμπληρωματικά και υπο-βοηθητικά) .
Κ=10ον γράμμα
ο αριθμός 10 (1+2+3+4=10) αποσυμβολιζόμενος- διευκρινιζόμενος αποκαλύπτει ότι η Θέση του είναι ταυτόσημη  με το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (αγάπη) και το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ (σοφία) που συνενούμενα συνθέτουν το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΜΥΗΣΕΩΣ-ΙΣΧΥΟΣ (αλήθεια) . 10 + 10 + 10 = 30 = Κ+Κ+Κ  (1-1-1=3= Γ) .
Η Κ-ρήτη, λοιπόν, αποκαλύπτει με το ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ-που είναι το όνομα του θεού και της θεάς-θείας αλήθειας, ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ-αρρεν και θήλυ, την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣΥΝΘΕΤΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ και το ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΓΗ, που είναι μετουσίωση του Κακού σε Καλό και η επιστροφή-αποκατάσταση του στην προτέρα του ΘΕΣΗ ΤΟΝ ΘΕΟ . αποκαλύπτει επίσης την θεϊκή τάξη- γενεά των θεών-ΤΟΝ ΘΕΟ (ιδέες-αρετές-εκδηλώσεις της αλήθειας του ενός θεού ο οποίος είναι η πνευματική τάξη του ενός (μονάς-τριάς), η απρόσωπη ιεραρχημένη ενότης) και τέλος αποκαλύπτει ολόκληρη την δημιουργική δραστηριότητα του θεού διαμέσω του ουρανού στην τριπλή τριαδική δημιουργία-ΑΝΩ ΟΥΡΑΝΟΣ-ΚΑΤΩ ΟΥΡΑΝΟΣ- ΚΟΣΜΟΣ .
Κ-ρητή-ς =
Κ= κρόνος
Ρ= ρέα
Η= ήρα (δίας= τέκνα του κρόνου=ηγέτες= κρήτη)
Τ= τιτάνες (12)
Η= ήλιος- Ηώς και Σελήνη (τέκνα του Υπερίωνος)
(Τιτάνες=12= 6 άρρενα: Ωκεανός τον Κόιος Κρίος Κρόνος Υπερίων Ιάπετος και 6 θήλεα: Θεία Ρέα Θέμις Μνημοσύνη Φοίβη Τηθύς) .
μέσα απο το όνομα ΚΡΗΤΗ αποκαλύπτονται τα ονόματα των ΜΕΓΣΤΩΝ ΠΡΩΤΟ-ΘΕΩΝ" οι οποίοι δημιουργούν την "γενεά" των "ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΘΕΩΝ" οι οποίοι αρχίζουν να κυβερνούν τον κόσμο . καθόλου τυχαίο δεν είναι το ότι και Η ΕΛΛΑΣ ΈΧΕΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΝ ΤΙΤΑΝΑ ΙΑΠΕΤΟ (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ-δευκαλίων-πύρρα) ΌΠΩΣ Η ΚΡΗΤΗ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ-ΔΙΑ (και απο τον Δία όλες οι θεϊκές και ουράνιες γενεές) .


Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ Κ(ΟΥ)ΡΗΤΕΣ = ΚΡΗΤΕΣ (ΚΡΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ   (Το όνομα, η καταγωγή και η ιστορία των Κρητών)( απο τον συγραφέα Α.ΚΡΑΣΑΝΑΚΗ) .

Οι κάτοικοι της Κρήτης, όπως είδαμε πιο πριν, ονομάζονταν αρχικά «Ιδαίοι Δάκτυλοι ή «Κουρήτες» και μετά «Κρήτες», άρα το όνομα «Κρήτες» προήλθει από σύντμηση του ονόματος «Κ(ου)ρήτες» > Κρήτες, κάτι που:
Α) Πιστοποιείται και από το ότι η ονομασία της Κρήτης και των Κρητών στην Παλαιά Διαθήκη, λέγεται χωρίς σύντμηση, δηλαδή: Κερετιμ – Κερεθαίοι ή Χερεαίοι = η Κρήτη και οι Κρηταίοι.
Β) Υπονοείται στους μύθους. Ο Διόδωρος βίβλος 3, 71) αναφέρει ότι η Κρήτη ονομάζονταν αρχικά Ιδαία και ο Δίας την μετονόμασε σε Κρήτη προς χάρη της γυναίκα του Κρήτης, που ήταν και κόρη ενός των Κουρήτων. Ο Αρριανός (Βιθυνιακά) και Eustath. ad Dionys. 498, p310,29 Αρριανός (70Μ) αναφέρει ότι η Κρήτη ονομάστηκε έτσι από το βασιλιά Κρήτα: «δέ φησί Κρής, ού Κρήτη επώνυμος, ο τόν Δία κρύψας εν όρει Δικταίω, ότε Κρόνος εμάστευεν εθέλων αφανίσαι αυτόν. Τον βασιλιά Κρήτη αναφέρει και ο Διόδωρος.
Ετυμολογικά η ονομασία «Κουρήτες» παράγεται από το θέμα των λέξεων: «κούρος» (κούρος = ο γιος, ο νέος, ο διατρεφόμενος και Κούρος = ο Δίας, σε νεανική ηλικία, ως γιος του Κρόνου ), «κούρη ή κόρη» (= η νέα, το κορίτσι), οι οποίες είναι συγγενείς λέξεις με τις: κορός > χορός, (επι)-κουρώ, (νεω)κόρος, (επί)κουρος, κείρω > κούρος, κουρέας κ.α. Στα λατινικά: couro,ae = επιμελούμαι, φροντίζω τινός, couro,onis = o κύρης, ceres,eris = τρέφειν, πληρούμαι, χορταίνω…. Στην Κρητική διάλεκτο κοράσια = τα παιδιά της Κρήτης, «Κουρήτες» = κουραδιάρηδες = οι κουροτρόφοι, οι άνθρωποι που διαθέτουν κουράδι (= το κοπάδι) = αυτοί διέθεσαν την αίγαγρο Αμάλθεια για να βυζαίνει ο Δίας.
ΚΡ-ήτη
τα ΚέΡατα του Ταύρου (επίσημο έμβλημα της μινωϊκής κρήτης- εξού και ο ΜΙΝΩ_ΤΑΥΡΟΣ) που υπήρχαν σε όλα τα βασιλικά ανάκτορα (εποχή του ταύρου) .
το ΚέΡας της αμάλθειας αίγας (κέρας της αφθονίας) μέσα στο οποίο έβαζαν την τροφή του μικρού βρέφους Δία (μέλι- γάλα κλπ) .
το ΚΡάτος- Νόμος του Δία φανερώνεται με την γέννηση του αρχηγού των θεών στην Κρήτη οπότε και αρχίζει μια νέα εποχή- περίοδος για την κρήτη- την ελλάδα και την ανθρωπότητα ολόκληρη .
 ο ΗΡΑκλής και ο Ταύρος της Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.