Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

1453

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
1453
στις 29/5/1453 η πόλις του κωνσταντίνου έπεσε στα χέρια των τούρκων . η ημέρα αυτή ταυτόχρονα αποτελούσε και αποτελεί την κοσμική εσωτερική σταθερή ημέρα της πεντηκοστής (καθώς ο ιησούς χριστός σταυρώθηκε τάφηκε και αναστήθηκε στις 7-8-9/4/30 μχ) δηλαδή της καθόδου του αγίου πνεύματος στην γη (που φώτισε τους μαθητές του ιησού χριστού σύμφωνα και με την εξαγγελία του :"λήψεσθε δύναμιν επελθόντες του Αγίου Πνεύματος εφ' υμάς, και εσεσθέ μοι μάρτυρες εν τε Ιερουσαλήμ...."
ο αριθμός 1453 αποδίδεται με τα γράμματα : 
Α'=1000
Υ=400
Ν=50
Γ=3
τα 4 αυτά γράμματα αριθμοί αναδιατασσόμενα (αναγραμματιζόμενα) συνθέτουν την ρίζα του ονόματος ΓΑΝΥ-μήδης, το οποίο σημαίνει: γάνυμι= χαίρωμαι- αγάλλομαι και μήδεα= τα σοφά λόγια (μήτις-μήδεα), Γανυμήδης είναι αυτός που αγάλλεται-χαίρεται να ακούει σοφά λόγια . ποιός ήταν όμως ο γανυμήδης ; ήταν ο ομορφότερος και σεμνότερος νέος της εποχής του, γυιός του Τρώα βασιλιά της Δαρδανίας (γένος του Δαρδάνου) και της βασίλισσας Καλλιρόης, και ήταν ποιμένας (βοσκός) . ο Βασιλιάς των θεών και των ανθρώπων Δίας τον "ερωτεύτηκε" για την ηθική σεμνότητα και την λαμπερή νεανική ομορφιά του, και μεταμορφούμενος σε Αετό τον άρπαξε και το έφερε στον όλυμπο καθιστώντας τον οινοχόο- κεραστή των θεών . ο Γανυμήδης ως πρόσωπο, ιστορία και μύθος και ο Δίας-Αετός που τον "άρπαξε" και μετέφερε στον ουρανό συσχετίστηκαν με τον αστερισμό του Υδροχόου-Οινοχόου (Ανθρωπος-Αετός) .
Το 1453 έτος της Πτώσεως της Πόλεως του Κωνσταντίνου (πόλις του θεού- σοφίας) εμπεριέχει κωδικοποιημένα τον Γανυμήδη- Υδροχόο (την εποχή του υδροχόου= εποχή του Πυρός-Παρακλήτου- Αγίου πνεύματος) που στην Γη χύνει με την Υδρία του και ποτίζει με το νερό- Υδωρ ζών και στον ουρανό χύνει με την Υδρία του Οινο και Νέκταρ και Αμβροσία- Οίνος αλήθειας-Σοφίας .
ο αριθμός 153 είναι ο αριθμός του Παρακλήτου-Σοφίας του Θεού (πνεύμα-αγία τριάς) και ο αριθμός 1453 είναι 4 φορές τον 153 = 4χ153= 612 = ΖΕΥΣ (6+5+400+200=612) . 
ΖΕΥΣ= ΖΩΗ (ων-υπάρχων)
ΔΙΑΣ= ΔΙΔΩΝ ΤΗΝ ΖΩΗ (δημιουργός ζωής)
153
Ι
Ι
153----------612------------153
Ι
Ι
153
ΖΕΥΣ ΠΑΤΗΡ
1453 = ΠΤΩΣΗ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΙΧΘΥ- ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ (7 μαθητές- αλίευσαν 153 ιχθείς με εντολή του αναστημένου ιησού ) .
1453= ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΥΔΡΟΧΟΪΚΗ ΕΠΟΧΗ-ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ (σύνοδος 7 πλανήτών- 153 συνοδά φαινόμενα παρουσία της σωφίας του θεού) .
η εποχή του παρακλήτου άρχισε ένα χρόνο μετά την λήξη της χριστικής το 1962 (2/2) και θα λήξη με την περάτωση του έργου του ανθρώπου στην γη (και στούς κόσμους του υλικού σύμπαντος). η πόλις του θεού- της σοφίας (εξού και ο ναός της του θεού σοφίας) είναι υλικά ένας ομφαλός ο οποίος στίς μέρες μας αρχίζει να ενεργοποιείται πάλι και υλικά και επομένως προετοιμάζεται να δεχθεί τα νέα του πεπρωμένα και την νέα εντολή- αποστολή . οι φανατισμοί μόνο το κακό εξυπηρετούν, θόρυβο κάνουν, μίσος προκαλούν, εχθροπραξίες προκαλούν και κάθε τι κακόν, αυτό που χρειάζεται να γίνει από όσους κατανοούν και θέλουν το καλό του έργου του θεού είναι να σιωπήσουν και εκεί μέσα στην σιωπή να αγαπήσουν να συγχωρέσουν και εκεί να βιώσουν την νέα εντολή και τα νέα πεπρωμένα της φυλής, της ελληνικής που είναι οικουμενική και αποτελεί με εντολή του θεού την κορυφή της πυραμίδας του πνεύματος του ΙΗΣΟΥ που είναι το πνεύμα και ο λόγος της ανθρωπότητος μας .
1453 
Α=Αλήθεια (που αφορά τον Ανθρωπο-τητα)
Υ=Υδροχόος (ΥδρίαΥδωρ=Υετός)
Ν=ΝούςΝόμοςΝαός Ανθρωπος Υδροχόος
Γ=Γ' διαθήκη (τρίτη=1η+2η+3η μαζί σε μία)

συνεπώς το 1453 εμπεριέχει τα γεγονότα της ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ (χωροχρονικά, σημειακά, αποκαλυπτικά της αλήθειας η οποία είναι άχρονη αλλά και εκδηλούμενη χάριν του έργου του θεού και του ανθρώπου ,εν χρόνω-χωροχρονικά). η Τάξις αυτή είναι-σημαίνει ότι η χρήση ενός σημείου- τόπου που άγγιξε ο θεός με την χάρη και την αλήθεια του, να έχει δημιουργικό σκοπό και να υπηρετεί το έργο του και όχι να βεβηλώνεται- καταπατείται απο ανθρώπους του κακού- υπηρέτες του σκότους . (παραβλέπω ότι έλληνες είναι αυτοί οι οποίοι έκαναν τα λάθη και ως εξ αυτού το κακό επωφελήθηκε να σταματήσει -καταστρέψει έναν τόπο- λαό ο οποίος υπηρετούσε το έργο του θεού στην γη για όλη την ανθρωπότητα (και ένας να μην είναι στην θέση του το κακό θα ανοίξει την κερκόπορτα και θα εισβάλει με σκοπό την ανατροπή την καταστροφή και τον θάνατο) . Τέλος η Παρουσία του Τελευταίου Ηρωϊκού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου του ΙΑ=11ου (ενσαρκωμένη η σοφία του ουρανού) αποδεικνύει ότι ο θεός υποδείκνυε ότι θα επανέλθει και θα έχει τον Τελευταίο λόγο για την πόλη και τον λαό που τον υπηρέτησαν πάνω απο 1000 χρόνια .

((((((((((((((ο))))))))))))))))
Ο πατέρας εξορία και το σπίτι ορφανό
ζούμε μες στην τυραννία, στο σκοτάδι το πηχτό
 
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό.
Κλαίει κι η μάνα τώρα μόνη, κλαιν τα δέντρα, τα πουλιά
στην πατρίδα μας νυχτώνει, ορφανή η αγκαλιά
 
Κι έσυ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό
Μες στα σύρματα κλεισμένοι, μα η καρδιά μας πάντα ορθή
πάντα ο ίδιος όρκος μένει, λευτεριά και προκοπή
 
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.