Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

θαυμάζειν και απορείν

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός. (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
( δες και )
ΑΑΑΑΑ
ώ άνθρωπε :
ερωτηματικό ; ή θαυμαστικό ! ;
εσύ η οδός εσύ και η πόρευση της
εσύ το εγώ εσύ και η εκμηδένιση του
εσύ η θέληση εσύ και η απόφαση της
εσύ το δέον χρέος εσύ και η τελείωση του
εσύ το πεπρωμένο εσύ και η εκπλήρωση του ,
εγώ καί εσύ είναι αυτός και εμείς δεν είναι άλλος !
πάψε λοιπόν να γίνεσαι άλλος και γίνε ο εαυτός σου !
 ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

ισότης : μια απλή ελληνική ιδέα 5

 (η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός. (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
( δες καί )
ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 4
ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 3
ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 2
ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 1
ΩΩΩΩΩ
Ισότης = Ιησούς και Ιησούς=Ισότης (οι δύο αυτοί λόγοι : η αρετή ΙΣότης και το όνομα ΙησούΣ έχουν ακριβώς τα ίδια γράμματα και συνεπώς ταυτίζονται ως λόγοι-ιδέες-περιεχόμενο, λαμβανομένης υπόψη της μετατροπής του Τ (όρθιος άνθρωπος με ανοικτά τα χέρια και ενωμένα τα πόδια του) στον λόγο "ισόΤης" σε Υ (όρθιος άνθρωπος με Υψωμένα τα χέρια στον ουρανό και ενωμένα τα πόδια του) ή αντιστρόφως  της μετατροπής του Υ σε Τ στον λόγο "ΙησοΥς"(ο Υ=προσευχόμενος-Υπερβατών άνθρωπος κατεβάζει-επαναφέρει τα χέρια του στην προτέρα θέση Τ, καθώς και πάλιν είναι στην θέση της αγκαλιάς-παροχής των δώρων που έλαβε απο τον θεό κατα την διάρκεια της θέσης Υ)
ιησούς=ισότης
ιησούς=χριστός-ο φορέας ανθρώπινον ον της θεότητος χριστός
ΙησούΣ-ΙσότηΣ=ΙΣ-ΙΣ=ΙΣΙΣ
ΙΣΙΣ=ΟΣΙΡΙΣ
ιησούς χριστός=στο διπλό όνομα του εμπεριέχονται τα ονόματα όσιρις-ίσις
ο ιησούς αντιστοιχεί σε 3 επίπεδα-κόσμους :
Α) πνευματικό= Ο ΛΟΓΟΣ-ΘΕΟΣ= κύκλος (ο) (κύκλος=μία (εκπεφρασμένη) ακτίνα-ευθεία η οποία διαγράφει κυκλική τροχιά σχηματίζοντας τον τέλειο κύκλο ο οποίος φαίνεται να μην έχει ούτε αρχή-απο πού αρχίζει ούτε τέλος-ούτε που τελειώνει, είναι έν όλον-μία ενότης/ολότης)
Β) ψυχικό= Ο ΧΡΙΣΤΟΣ-έκφραση-εικόνα του λόγου=τρίγωνο (Δ) (μία ευθεία-ακτίνα η οποία εκπορευόμενη (εκ των άνω) σε ίση απόσταση απο τον εαυτό της και δια διπλής απο-κλίσεως επανακάμπτουσα στον εαυτό της, σχηματοποιεί-προβάλλει τριπλά ισότιμα τον εαυτό της-τριγωνοποιείται ισότιμα-αρμονικά=3 ισότιμες πλευρές-γωνίες ).
Γ) υλικό= Ο ΙΗΣΟΥΣ-εκδήλωση-μορφή του χριστού=σταυρός-τετράγωνο (+) (ο σταυρός είναι το κατεξοχήν σύμβολο-μορφή και εικόνα της (ανθρώπινης) ΘΥΣΙΑΣ . (μία ευθεία-ακτίνα εκ των άνω κατέρχόμενη προς τα κάτω (απέναντι) συναντά την αντίσταση-αντίδραση του αντίπαλου της (με την μορφή της οριζόντιας ευθείας-τείχους), την διαπερνά χωρίς να την καταργεί (στέκεται συνάλληλα και όχι εχθρικά) και σχηματίζει σταυρό-διαστάυρωση που εν τέλει δια 4 νέων κινήσεων εγκλείει-κλείνει τις ανοικτές γωνίες του σταυρού -με 4 νέες κλειστές γωνίες, σχηματίζοντας το τετράγωνο-τετραγωνοποιείται ισότιμα-σύμμετρα =4 ορθές-ίσες γωνίες) .
 
ο κύκλος= αντιστοιχεί στίς θετικές σκέψεις του ανθρώπινου πνεύματος (και ο φαύλος κύκλος στις αρνητικές σκέψεις) .
 http://btc.montana.edu/ceres/html/Polar/images/circle.jpg
το ισόπλευρο τριγωνο= αντιστοιχεί στα θετικά συναισθήματα του αθρώπου (και οποιοδήποτε ανισόπλευρο οξυγώνειο-αμβλυγώνειο τρίγωνο, στα αρνητικά συναισθήματα)
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQbzFEe-iL2PEe2slAPcKpS8eBRzgQ5lniCfaiOKpGqK7Z78EKYHkM2YA
ο τετράγωνος σταυρός= αντιστοιχεί στην θετικά σύμμετρη εξ-ισορρόπιση της ζωής-βίου-πράξεων-συμπεριφορών  (και η άρνηση του σταυρού εν γένει ισοδυναμεί με άρνηση της οφειλόμενης θυσία-αυτοθυσίας-αυτοταπείνωσης του κακού μέσα μας-του κακού (αντί-)εγώ μας.
http://3.bp.blogspot.com/_6XUWK_b3tkI/TDca_s3vMnI/AAAAAAAAAVs/EJDYQk4mA0k/s200/greek-cross-small-.png
(τετράγωνος σταυρός (+) =θυσία, λατινικός σταυρός =αυτοθυσία ()και σταυρός  (Τ) =αυτοταπείνωση )
η ένωση των τριών σταυρων: + † Τ  
ο τρίσταυρος της τελείωσης του ανθρώπου
(κάθε φορά ανεβαίνει η κεραία προς τα άνω)
αντίστοιχα και η ισότης-αφού ιησούς=ισότης (ισχύει για κάθε άνθρωπο)
Α) πνευματικό επίπεδο-πνεύμα= Η ΑΛΗΘΕΙΑ-ενοποιός απλότης-ολότης
Β) ψυχικό επίπεδο-ψυχή= Η ΑΓΑΠΗ-ηθική αρμονία
Γ) υλικό επίπεδο-ύλη+νόηση= Η ΙΣΟΤΗΣ-ισότιμη-σύμμετρη ισορροπία (σοφία)
και πράγματι η αλήθεια του πνευματικού κύκλου (1) δημιουργεί άπειρα όντα-ακτίνες του ιδίου πατρός όλα ισότιμα και ταυτόχρονα ιεραρχημένα . αυτή είναι η πνευματική τάξη του ενός-ο θεός .ακριβώς το ίδιο,πάντοτε αναλογικά, γίνεται και στο ισόπλευρο τρίγωνο-ψυχικό επίπεδο-κόσμο, όλες οι πλευρές του τριγώνου (3) είναι ίσες-ισότιμες-ισάξιες και τέλος και σε κοσμικό υλικό επίπεδο ο σταυρός έχει τις δύο διασταυρούμενες ευθείες, την κάθετη και την οριζόντια ίσες-ισότιμες-ισάξιες γιαυτό και δημιουργείται ο τετράγωνος σταυρός-με 4 κεραίες ισότιμες και διαυτού το τετράγωνο σχήμα-με 4 πλευρές όμοιες-ισάξιες-ισότιμες. (4)
1000px-Square-symbol.jpg 
ιησούς-χριστός=η αλήθεια-η οποία ελευθερώνει-ενοποιεί ("και γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει[λυτρώσει/σώσει] υμάς")
ιησούς- ίσις-όσιρις=η αγάπη-η οποία ηθικοποιεί-αδελφοποιεί-εναρμονίζει (ίσις=η θεά-ισοτητα όλων των όντων και όσιρις= ο θεός ιερός-όσιος δεσμός-ιστός όλων των όντων)
ιησούς-ισότης=η ιεραρχημένη ισοτιμία-η οποία αλληλοβοηθεί-εξισορροπεί όλους τους ανθρώπους και μεταξύ τους-άτομα και στην κοινωνία-ανθρωπότητα και στην φύση-δημιουργία-κόσμο) .(ΙΗΣΟΥΣ= ΙΗΣ=ΙΣΗ (θήλυ) και ΙΣΟΣ (άρρεν) καί ΙΣΟΥΣ (ανθρώπους=άνδρες-γυναίκες)
μία αλήθεια-μία ιδέα-μία αρετή-ένα όνομα: ιησούς χριστός: η οδός και η αλήθεια και η ζωή για κάθε άνθρωπο-για όλη την κοινωνία-για όλη την ανθρωπότητα .
 η παγκόσμια κλείς !
1(ο)  3 (Δ) 4 (+)
(εντός του τετραγώνου 9 αριθμοί)
α    δ    η
β    ε    θ
γ    ζ    ι
ΙΗΣ-ούς
ο ιησούς= το ούς =το αυτί (για να ακούσει ο άνθρωπος)
την Ισότητα
την Ηθική
την Σωφία
γνωρίζω=αναγινώσκω
ακούω=βιώνω
τηρώ=εφαρμόζω-μένω πιστός σε ότι αναγινώσκω-βιώνω
ΙΗΣ-ούς
ούς=αυτούς-τους ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν-βιώνουν-τηρούν την ΙΗΣ=Ισότητα-Ηθική-Σοφία ο ι-η-σ-ο-ύ-ς τους καθιστά Σ-Ι-Η-Ο-Υ-Σ ή ΣΙΟΥΣ Η (ιστός Η) δηλαδή "θεούς"="χριστούς" =Υιούς θεού-θεούς . (σημ: Στην αρχαιότητα στην βοιωτική διάλεκτο σύμφωνα με το λεξικό Liddell-Scott η λέξη θεός απαντάτο ως θιός ή σιός, στην Λακωνική σιός, στη Δωρική θεύς ) (ιησούς=ισότης=ιστός Η και ιησούς χριστός= ισχυρός ιστός Η ,δηλαδή ισχυρά όντα ενταγμένα στην θεία ιεραρχημένη τάξη του λόγου-ιησού χριστού του ισχυρού ιστού-νήματος-πλέγματος αληθείας όλων των όντων) ("απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς· ουκ έστι γεγραμμένον εν τω νόμω υμών, εγώ είπα, θεοί εστε; Ματθαίος Ι- 33-36.) 
ΙΗΣ-ούς : ιδού το "ούς" του ιησού άνω-προς τον θεό (ιησ-ούς =ακούει) και κάτω-προς (αυτ-ούς) τ-ούς ιδικ-ούς του ανθρώπ-ους, στους πιστ-ούς και εκλεκτ-ούς του, οι οποίοι προσέρχονται προς αυτόν με ευήκον ούς-αυτί, δίδει-προσφέρει αυτό που ακούει-απο τον πατέρα θεό-την ΑΛΗΘΕΙΑ .
Ισότης=ύλη (συμμετρία-διανοητική σοφία)
Ηθική=ψυχή (αγάπη)
Σωφία(πνευματική)=πνεύμα (αλήθεια)
ΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗΙΗ

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 4

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευριπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
( δες και )
η επιστροφή του ασώτου υιού-μέλος 3ον
η επιστροφή του ασώτου υιού-μελος 2ον
η επιστροφή του ασώτου υιού-μέλος 1ον
ισότης=αρετή
ιησούς=όνομα
ισόΤης=ιησοΥς (δια μετατροπής του Τ σε Υ )
ιησοΥς=ισόΤης (δια μετατροπής του Υ σε Τ )

ιησούς= χριστός=ιησούς χριστός
ίσις= ισότης= ίσις-όσιρις (ισότιμο δίπολο ζεύγος )
(εντός του ονόματος ιησούς χριστός εμπεριέχονται τα ονόματα όσιρις-ίσις)
ισότης= ιστός Η
ιησούς= ιστός Η (δια μετατροπής του Υ σε Τ ) αλλά και ιησούς= ίσους Η =καθιστά όλους τους ανθρώπους ΙΣΟΥΣ δια του ιστού Η
(Ματθ. 20:1-16  .......λέγει ο κύριος του αμπελώνος προς τον επίτροπον αυτού· Κάλεσον τους εργάτας και απόδος εις αυτούς τον μισθόν, αρχίσας από των εσχάτων έως των πρώτων. Και ελθόντες οι περί την ενδεκάτην ώραν μισθωθέντες, έλαβον ανά εν δηνάριον. Ελθόντες δε οι πρώτοι, ενόμισαν ότι θέλουσι λάβει πλειότερα, έλαβον όμως και αυτοί ανά εν δηνάριον. Και λαβόντες εγόγγυζον κατά του οικοδεσπότου,λέγοντες ότι, Ούτοι οι έσχατοι μίαν ώραν έκαμον, και έκαμες αυτούς ίσους με ημάς, οίτινες εβαστάσαμεν το βάρος της ημέρας και τον καύσωνα.Ο δε αποκριθείς είπε προς ένα εξ αυτών· Φίλε, δεν σε αδικώ· δεν συνεφώνησας εν δηνάριον μετ' εμού;λάβε το σον και ύπαγε· θέλω δε να δώσω εις τούτον τον έσχατον ως και εις σε. Η δεν έχω την εξουσίαν να κάμω ό,τι θέλω εις τα εμά; ή ο οφθαλμός σου είναι πονηρός διότι εγώ είμαι αγαθός; Ούτω θέλουσιν είσθαι οι έσχατοι πρώτοι και οι πρώτοι έσχατοι· διότι πολλοί είναι οι κεκλημένοι, ολίγοι δε οι εκλεκτοί.
συνεπώς η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ του θεού ΕΞΙΣΩΝΕΙ τον ΠΡΩΤΟ με τον ΕΣΧΑΤΟ εφόσον θελήσει να εργασθεί στο έργο του αμπελώνος,της αυτοκαλλιέργειας-αυτοτελείωσης του ανθρώπινου εγώ-πνεύματος που είναι το έργο της επαναφοράς του ασώτου πνεύματος-υιού.
να γιατί ο ΙΗΣΟΥΣ-ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΝΘΡΩΠΟΘΕΟΣ φέρει μέσα στο όνομα του την ΙΣΟΤΗΤΑ που ΣΥΝΟΨΊΖΕΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 7 ΑΡΕΤΩΝ-ΧΑΡΙΣΜΑΤΩΝ-ΔΩΡΩΝ .
ΙΗΣΟΥΣ= (αναγραμματίζεται σε ) ΥΙΟΣ ΗΟΥΣ =ο υιός της ηούς=αυγής=πρωϊνού φωτός=ο αστήρ ο πρωϊνός (αφροδίτη) = ο ΗΩΣ-ΦΟΡΟΣ (έως-φόρος) (5Α)
 
φώς=7 χρώματα-αρετές .
( Ηώς (αρχ. Έως) στην Ελληνική Μυθολογία ήταν η θεότητα-προσωποποίηση της αυγής, κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας ή ευρυφάεσσας, και αδελφή του Ήλιου και της Σελήνης.)
ιησούς=υιός ηούς=πρωϊνός ήλιος-αστήρ
ιησούς=νοητός ήλιος της δικαιοσύνης
ιησούς=ισότης =όλες οι ακτίνες-ευθείες του ήλιου-κύκλου ιησού είναι ισότιμες και ιεραρχημένες όπως ακριβώς και οι 7 ή 12 μαθητές του ήλιου-ιησού
 
ΙΣΟΤΗΣ=ΙΗΣΟΥΣ=ΙΣΤΟΣ Η
ΙΣΤΟΣ Η =υ-σ-τ-ε-ρ-ο-ν=7 αρετές της Ισότητος-Ηθικής

Υ= υπομονή (ύλη-υλική συμπεριφορά )
Σ= σιωπή (ύλη)
Τ= ταπεινοφροσύνη (ύλη)
Ε =εγκράτεια (ΨΥΧΗ)
Ρ =ρωμαλαιότης (διάνοια)
Ο =οφειλή (διάνοια)
Ν =νουνέχει (διάνοια)
ιησούς=χριστός =ιησούς χριστός= ΙΣΧΥΡΟΣ ΙΣΤΟΣ Η
ΙΣΧΥΡΌΣ ΙΣΤΟΣ Η = υ-σ-τ-ε-ρ-ο-ν + Α-Α-Α-Α-Α=5Α
Α=άγιος (πνεύμα)
Α=αγαθός (πνεύμα)
Α=αγνός (πνεύμα)
Α=αγάπη-αγαπάτε (ψυχή)
Α=αλληλεγγύη-αλλήλους (ψυχή)
συνεπώς ο ΙΣΧΥΡΟΣ ΙΣΤΟΣ Η = ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ =ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ + ΘΕΟΤΗΣ =7 αρετές (ιησούς-ισότης) + 5 αρετές (χριστός-ίσις ) =12 αρετές του ανθρωπόθεου-θεανθρώπου ιησού χριστού και εν τέλει κάθε ανθρώπου-μαθητή ακόλουθου του ιησού χριστού (ισότης=ισότητα ακτίνων του ήλιου-κύκλου=ιησούς-χριστός) =12 ακτίνες-δωδεκάκτινος αστήρ σοφίας-αγάπης (του λόγου-πνεύματος θεού και ανθρώπου) .
ιησούς-ισότης = ανθρωπότης (νούς-διάνοια άνθρωπος) =προσωπικότης= 7 αρετές που αφορούν την ύλη-διάνοια του ανθρώπου και ένα μέρος της ψυχής που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μετάβασης στο πνεύμα και το ανώτερο μέρος της ψυχής .
χριστός-ίσις (-όσιρις) = θεότης (πνεύμα-πύρινη πνοή) = απρόσωπον= 5 αρετές που αφορούν το πνεύμα-διότι "πνεύμα ο θεός" και την πνευματοποιημένη αιθέρια-πύρινη ψυχή-αγάπη του.
ιησούς-ισότης-προσωπικότης= εξωτερικός άνθρωπος-διάνοια-νούς= επιστήμη-φιλοσοφία= διαπαιδαγώγησις-ανθρωποσοφία (μέτρον-σύμμετρη λογική-έλλογος λόγος ) .
χριστός-ίσις-απρόσωπον= εσωτερικός άνθρωπος-πνεύμα= θρησκεία-λατρεία-μύησις = θεογνωσία-θεοπαιδεία (αρμονία-πνευματική σωφία-αλήθεια) .
Συμπερασματικά :
κάθε άνθρωπος οφείλει να ακολουθεί την οδό του ιησού, την οδό της αλληλεγγύου αγάπης, την οδό της ηθικής τελειότητος, την οδό της ισότητος, για να μπορέσει τώρα την τρίτη εποχή της σοφίας του 2ου παρακλήτου, της σωφίας του θεού, να είναι έτοιμος για την τελευταία του μύηση στην αλήθεια-αγάπη-σοφία του θεού .
ιησούς=η οδός της σωτηρίας
χριστός=η οδός της χάριτος-αλήθειας
ισις=η οδός-ισότητα όλων των όντων
όσιρις=ο όσιος-ιερός δεσμός όλων των όντων
τέλος Δ' μέλους
ΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨΨ

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

το Κοράκι

 
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευριπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
( δες και )
    ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Edgar Allan Poe- Το κοράκι 
το Κοράκι
Κάποια φορά, μεσάνυχτα, ενώ εμελετούσα
κατάκοπος κι αδύναμος ένα παλιό βιβλίο
μιας επιστήμης άγνωστης, άκουσα ένα κρότο
σα να χτυπούσε σιγανά κανείς στη ξώπορτά μου."
Κανένας ξένος ", σκέφτηκα " οπού χτυπά τη πόρτα,
τούτο θα είναι μοναχά και όχι τίποτ' άλλο ".
.......
Άνοιξα το παράθυρο κι ένα κοράκι μαύρο
με σχήμα μεγαλόπρεπο στη κάμαρα μου μπήκε
και χωρίς διόλου να σταθεί ή ν' αμφιβάλλει λίγο,
επήγε και εκάθισε στη πέτρινη Παλλάδα
απάνω από τη πόρτα μου, γιομάτο σοβαρότη.
Κουνήθηκεν, εκάθισε και όχι τίποτ' άλλο.
 0
Το εβενόχρωμο πουλί που σοβαρό καθόταν 
τη λυπημένη μου ψυχή έκανε να γελάσει.
"Χωρίς λοφίο", ρώτησα, "κι αν είν' η κεφαλή σου
δεν είσαι κάνας άνανδρος, αρχαϊκό κοράκι,
που κατοικείς στις πένθιμες ακρογιαλιές της Νύχτας;
Στ' όνομα της Πλουτωνικής της Νύχτας, τ' όνομά σου!"
Και το κοράκι απάντησε: "Ποτέ από 'δω και πια".
 0
Ξεπλάγηκα σαν άκουσα το άχαρο πουλί
ν'ακούει τόσον εύκολα τα όσα το ρωτούσα
αν κι η μικρή απάντηση που μου 'δωσε δεν ήταν
καθόλου ικανοποιητική στα όσα του πρωτόπα,
γιατί ποτέ δεν έτυχε να δεις μες στη ζωή σου
ένα πουλί να κάθεται σε προτομή γλυμμένη
απάνω από τη πόρτα σου να λέει:"Ποτέ πια ".
0
Μα το Κοράκι από κει που ήταν καθισμένο
δεν είπε άλλη λέξη πια σα να 'ταν η ψυχή του
από τις λέξεις: "Ποτέ πια", γεμάτη από καιρό.
Ακίνητο καθότανε, χωρίς ένα φτερό του
να κινηθεί σαν άρχιζα να ψιθυρίζω αυτά:
"Τόσοι μου φίλοι φύγανε ως και αυτές οι Ελπίδες
κι όταν θε να 'ρθει το πρωί κι εσύ θε να μου φύγεις".
Μα το πουλί απάντησε: "Ποτέ από δω και πια".
 0
Ετρόμαξα στη γρήγορη απάντηση που μου 'πε
πάντα εκεί ακίνητο στη προτομήν απάνω.
"Σίγουρα" σκέφτηκα, "αυτό που λέει και ξαναλέει
θα είναι ό, τι έμαθε από τον κύριό του
που αμείλικτη η καταστροφή θα του κοψ' το τραγούδι
που θα 'λεγεν ολημερίς και του 'καμε να λέει λυπητερά το
"Ποτέ πια"για τη χαμένη ελπίδα".
 0
Μα η θέα του ξωτικού πουλιού μ' έφερε γέλιο
κι αρπάζοντας το κάθισμα εκάθισα μπροστά του
και βυθισμένος σ' όνειρα προσπάθησα να έβρω
τι λέει με τη φράση αυτή, το μαύρο το Κοράκι,
το άχαρο, τ' απαίσιο, ο τρόμος των ανθρώπων,
σαν έλεγε τις θλιβερές τις λέξεις:"Ποτέ Πια!
0
Κι έτσι ακίνητος βαθιά σε μαύρες σκέψεις μπήκα
χωρίς μια λέξη μοναχά να πω εις το Κοράκι
που τα όλο φλόγα μάτια του μες στη καρδιά με καίγαν. 
Έτσι σκεφτόμουν έχοντας στο βελουδένιο μέρος
του παλαιού καθίσματος γερμένο το κεφάλι,
στο μέρος που το χάιδευαν η λάμψη της καντήλας,
εκεί όπου η αγάπη μου δε θ' ακουμπήσει πια! 
 0
Τότε ο αγέρας φάνηκε σα να 'ταν μυρωμένος
από 'να θυμιατήριο αόρατο που αγγέλοι
και Σεραφείμ το κούναγαν και τ' αλαφρά τους πόδια
ακούγονταν στο μαλακό χαλί της κάμαράς μου.
" Ναυαγισμένε " φώναξα, " αναβολή σου στέλνει 
με τους αγγέλους, ο Θεός και μαύρη λησμοσύνη
για τη χαμένη αγάπη σου την όμορφη Λεονόρα.
Πιες απ' το μαύρο το πιοτό της Λήθης και λησμόνα
εκείνην όπου χάθηκε ".Και το Κοράκι είπε:"Ποτέ από δω και πια!
0
Είπα: " Προφήτη των κακών, είτε πουλί είτε δαίμων
είτε του μαύρου πειρασμού αποσταλμένε συ
είτε στης άγριας θύελλας το μάνιασμα χαμένε,
αλλ' άφοβε, στον κόσμο αυτό που κατοικεί ο Τρόμος,
πες μου με ειλικρίνεια, υπάρχει δω στον κόσμο
της λύπης κανά βάλσαμο που δίνει η Ιουδαία;
Πες μου! ", μα κείνο απάντησε:" Ποτέ από δω και πια! "
0
." Προφήτη ", είπα, " δαίμονα, της Συφοράς πουλί,
Προφήτης όμως πάντοτε, στον Ουρανό σ' ορκίζω,
που απλώνεται από πάνω μας παρηγορήτρα αψίδα,
εις του Θεού το όνομα που οι δυο μας τον λατρεύουν,πες 
μου αν στον Παράδεισο θε ν' αγκαλιάσω κείνη,
εκείνη που οι άγγελοι τη λεν Ελεονόρα ";
Και το κοράκι απάντησε:" Ποτέ από δω και πια! ".
0
" Ας γίν' η μαύρη φράση σου το σύνθημα να φύγεις ",
εφώναξα αγριωπός πηδώντας κει μπροστά του.
" Πήγαινε πάλι να χαθείς στην άγρια καταιγίδα
ή γύρνα στις ακρογιαλιές της Πλουτωνείου Νύχτας
ούτ' ένα μαύρο σου φτερό δε θέλω δω ν' αφήσεις
ενθύμηση της φράσης σου της ψεύτικης και πλάνας
βγάλ' απ' τη δόλια μου καρδιά το ράμφος που 'χεις μπήξει
και σύρε τη φανταστική μορφή σου στα σκοτάδια !"
Και το Κοράκι απάντησε: " Ποτέ από δω και πια! "
0
Και το Κοράκι  ακίνητο στη προτομή όλο μένει,
 στης Αθηνάς τη προτομή απάνω από τη πόρτα 
και τ' αγριωπά τα μάτια του σα του Διαβόλου μοιάζουν
 όταν μονάχος σκέφτεται. Και το θαμπό λυχνάρι 
ρίχνει σκιά στο πάτωμα σαν πέφτει στο Κοράκι. 
Και η ψυχή μου ανήμπορη δε θα μπορέσει πια
 να βγει απ' τον αμφίβολο τον κύκλο της Σκιάς
 που φαίνεται στο πάτωμα.Ποτέ από δω και πια!
(http://www.scribd.com/sofffffffff9/d/24618003-%CE%A4%CE%BF)
ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.