Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΣ

ο θησέας σηκώνει τον λίθο καί βρίσκει τα όπλα του πατέρα του 
τα οποία μετά χρησιμοποιεί καί εξοντώνει τούς ληστές του λαού της πατρίδος του
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ-ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ
Στην Αθήνα, ένας ηλικιωμένος ιερέας πέθαινε στο νοσοκομείο. Για χρόνια είχε υπηρετήσει πιστά τους ανθρώπους από την πρωτεύουσα του έθνους και ήταν γνωστός μεταξύ των εκλεγμένων αξιωματούχων. Έγνεψε στη νοσοκόμα του να έρθει κοντά. «Ναι, Πατέρα», είπε η νοσοκόμα. «Θα ήθελα πραγματικά να δω τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο πριν πεθάνω» ψιθύρισε ο ιερέας.
«Θα δω τι μπορώ να κάνω, Πατέρα», απάντησε η νοσοκόμα. Η νοσοκόμα έστειλε το αίτημα προς τους 2 αρχηγούς αλλά καί στον Αυτιά για να τους κάνει να πάνε λόγω της δημοσιότητας και περίμενε απάντηση. Σύντομα η απάντηση έφτασε. Και οι 2 μεγάλοι αρχηγοί με συγκίνηση ήσαν έτοιμοι να επισκεφθούν τον ιερέα. Όπως πήγαιναν στο νοσοκομείο, ο Βενιζέλος σχολίασε "δεν ξέρω γιατί ο γερό παπάς θέλει να μας δει, αλλά θα βοηθήσει σίγουρα τις εικόνες μας τώρα
που αντιμετωπίζουμε τον Τσίπρα, με την βοήθεια καί του Αυτιά με τα συγκινητικά σχόλια  του" καί συμφώνησαν ότι ήταν ένα καλό πράγμα. Όταν έφτασαν στο δωμάτιο του ιερέα, ο ιερέας πήρε το χέρι του Σαμαρά στο δεξί χέρι του και του Βενιζέλου στο αριστερό του. Υπήρξε σιωπή και μια γαλήνη απλώθηκε στα μάτια καί στο πρόσωπο του γέροντα.Τέλος ο Σαμαράς μίλησε. "Πατέρα μου από όλους τους ανθρώπους που θα μπορούσες να καλέσεις γιατί διάλεξες εμάς να είμαστε κοντά σου καθώς πλησιάζει το τέλος σου; ο γερό-ιερέας απάντησε αργά, «έχω προσπαθήσει πάντα να ζω έχοντας σαν υπόδειγμα τον τρόπο ζωής του Κύριου και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. "Αμήν", δήλωσαν και οι 2 αρχηγοί! «Αμήν δέσποτα», φώναξε με συγκίνηση ο Αυτιάς ζουμάροντας στο πρόσωπο του παπά. Ο γερό - ιερέας συνέχισε, «ο Ιησούς πέθανε ανάμεσα σε δύο ψεύτες ληστές. Θέλω λοιπόν  να κάνω το ίδιο .. ευχαριστώ τον Κύριο που με βοήθησε καί με αξίωσε  να το πετύχω ".
υγ: το δημοσιεύω όπως ακριβώς μου το στείλανε, και συγχαρητήρια στον εμπνευστή-δημιουργό για την επιτυχημένη παρομοίωση των δύο αυτών ΥΠανθρώπων με τον χαρακρηρισμό "ληστής" δηλαδή κλέφτης και ψεύτης, διότι όλοι οι ληστές-κλέφτες όταν συλληφθούν ψεύδονται ασύστολα. έχω όμως μία μικρή αντίρρηση ως προς τους δύο συγκεκριμένους ληστές που ήταν πάνω στον σταυρό δεξια και αριστερά του ιησού, σε σχέση με τον γενικό όρο"ληστής" και ειδικώτερα με τούς δύο αυτούς πολιτικούς-ληστές, και τούτο διότι ο εκ δεξιών του χριστού ληστής, ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ έστω και την τελευταία στιγμή γιαυτό καί όχι μόνον έλαβε άφεση αλλά και του ανοίχτηκε ο δρόμος-είσοδος προς τον παράδεισο.("σήμερον θα είσαι μαζί μου στον παράδεισο" του είπε ο ιησούς) .
ναί αγαπητοί μου, εκεί φτάσαμε να "ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ -βενιζέλος και σαμαράς ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ -ο ελληνικός λαός" (ο ΛΑΟΣ, όχι οι ταγματασφαλίτες-χύτες-καταδότες-γερμανοπουλημένοι-πολιτικοί-πρετεντέρηδες κλπ) και φυσικά φωνάζουν-φωνασκούν κάνουν φασαρία (ως κύμβαλα αλαλάζοντα δηλαδή είναι κούφιοι-κενοί περιεχομένου άνθρωποι) γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος τους και η εξουσία τους τελείωσε καί ότι τώρα θα βρεθούν χωρίς "πρόβατα" για να τρώνε ως "λύκοι που είναι με προβιά ποιμένα" καί ακόμα χειρότερο γιαυτούς (αυτό που τούς τρομοκρατεί) είναι ότι θα βρεθούν υπόλογοι καί υπόδικοι ως δοσίλογοι και προδότες, πέρα απο κλέφτες-ψεύτες-ληστές που ήταν και είναι (και που εξακολουθητικά παραμένουν αμετανόητοι, δηλαδή εξακολουθούν να είναι διεφθαρμένοι και να διαφθείρουν καί όλους όσους τους πιστεύουν και τούς ακολουθούν) !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.