Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

εΣΥ ΡΙΖΑ της Αλλαγής ή της συνΑλλαγής ;

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός (Ευριπίδης-τραγικός) απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!) .
συνέλληνες
"οι καιροί είναι μενετοί"
τώρα είναι η ώρα καί για την μεγάλη πολιτική αλλαγή στην χώρα μας, αλλά κυρίως για την μεγάλη απ-αλλαγή απο τα καθάρματα,του πασόκ και της Ν.Δ. απο το 1974-2012=38 χρόνια καθεστωτισμού, ανθρώπων ασήμαντων καί ξεφτιλισμένων! όλοι για την πάρτη καί τον κώλο τους και ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε την χώρα και την ιστορία του έθνους-λαού της. ηθικά καί πνευματικά εξαθλιωμένοι οι ίδιοι, φρόντισαν να λαδώσουν να βολέψουν να εξαγοράσουν (εξαθλιώσουν ηθικά και πνευματικά) το μεγαλείτερο μέρος του λαού με δανεικά χρήματα και χωρίς να του το λένε. (δηλαδή με ξένα κόλυβα απο τα οποία κλέβανε και ταυτόχρονα σκόρπιζαν ασύστολα και απρονόητα σαν να ήταν δικά τους-δίνοντας βέβαια καί την μερίδα του λέοντος στούς παρατρεχάμενους και ψίχουλα στούς μη δικούς τους (μη κομματικούς) και στο τέλος τα φόρτωσαν στο κράτος-δηλαδή τον ελληνικό λαό, λέγοντας "μαζί τα φάγαμε"και "φταίνε οι αγορές")
μην αμφιβάλλεις,μην φοβάσαι,μην τρελαίνεσαι! ότι κακό ήταν να πάθει η χώρα τόχει πάθει ανεπιστρεπτί και ανεπανόρθωτα! (καί όχι ότι λέει ο ..εφιάλτης-σκατοχοντρός γιατί έτσι τον βολεύει) καί φταίς και εσύ,φταίμε όλοι με την έννοια ότι όλοι είμαστε πολίτες αυτού του κράτους-κοινωνίας και έχουμε κοινή συνείδηση ότι είμαστε έλληνες-ΕΛΛΗΝΕΣ! (εμείς δεν τους ψηφίζαμε δίνοντας τους το "δικαίωμα"να συνεχίζουν τις κλοπές απο το κράτος και την διαφθορά του λαού; ) .
τώρα ένα μας απομένει να δούμε αν μπορούμε να κάνουμε-πραγματοποιήσουμε, έστω και εάν ξέρουμε ότι αυτό μπορεί στο τέλος να μας οδηγήσει στον θάνατο, (θα είναι όντως λυτρωτικό και εξιλαστήριο-για όσους συμβεί!) και αυτό είναι να παραμείνουμε στην θέση μας που είναι η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ-Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ (όπως έκανε ο λεωνίδας-ο παλαιολόγος καί κάθε έλληνας πατριώτης κάθε φορά μεσα στην μακραίωνη ιστορία μας). 
γίνεται ένας πόλεμος (δεν το πήρες χαμπάρι ακόμα;) και σε ένα πόλεμο υπάρχουν νικητές και ηττημένοι αλλά και ασπιδοφόροι και ριψάσπιδες! εσύ με ποιούς θέλεις να είσαι ; με τούς νικητές ή τούς ριψάσπιδες ; μάθε δε ότι ΝΙΚΗΤΗΣ είναι όχι αυτός που κερδίζει την μάχη αλλά αυτός που ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ (δεν θυμάσαι τίποτα απο τον διάκο απο το μολών λαβέ απο τον καλόγερο σαμουήλ απο....) καί όχι μόνο δεν παραδίδεται αλλά περιφρονεί και τον εχθρό και τον θάνατο! (λέει να νικήσω και ας πεθάνω, τουλάχιστο η χώρα μου θα σωθεί, τα παιδιά μας θα συνεχίσουν, η φυλή μου θα επιβιώσει!) .
ευελπιστώ ό,τι η νέα κυβέρνηση (ελπίζω της αριστεράς-τώρα που γνωρίσαμε "τι ποιεί η δεξιά"!!) θα κάνει μια ειλικρινή προσπάθεια κάθαρσης, ανόρθωσης, αποκατάστασης της δικαιοσύνης και της ενότητας της κοινωνίας και με την καθιέρωση θεσμών και νοοτροπιών που να ευνοούν την εμπιστοσύνη κράτους πολιτών και πολιτών με τους συμπολίτες τους.
ψηφίστε, σας παρακαλώ, όχι με γνώμονα το δικό σας-στενό-ατομικό (κομματικό!!) συμφέρον, αλλά με γνώμονα το κοινό συλλογικό (ακομμάτιστο) συμφέρον, αυτό που ευνοεί τα πάνω να κατέβουν και τα κάτω να ανέβουν διότι ο ηθικός-πνευματικός νόμος λέει..."ὅτι πᾶς ὁ ὑψῶν ἑαυτὸν ταπεινωθήσεται καὶ ὁ ταπεινῶν ἑαυτὸν ὑψωθήσεται"(λουκ:14-11) καί αυτός ο ηθικο-πνευματικός νόμος πρωτίστως οφείλει να εφαρμόζεται σε υλικό-φυσικό καί κοινωνικό-ανθρώπινο επίπεδο,διότι εδώ-στον νόμο αυτό βρίσκεται η ισότητα-συμμετρία όσο και η έλλογη λογική και ενσυνείδηση της αληθινής δικαιοσύνης που αποτελεί την ψυχή της ζωής-αρμονίας-προόδου μιάς κοινωνίας.(χρυσή τομή ισορροπίας-αρμονίας καί ενότητας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.