Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ισότης : μία απλή ελληνική ιδέα 2

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευριπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
( δες και ) 
ΙΗΣΟΥΣ=ΙΣΟΤΗΣ και ΙΣΟΤΗΣ=ΙΗΣΟΥΣ (2 λόγοι-ένα όνομα και μία αρετή, με όμοια τα γράμματα τους αποκαλύπτουν την ταυτότητα τους) .
Τ=κίνηση των χειρών προς τον ουρανό και μετατροπή του σε Υ = που αποκωδικοποιείται : ο Τέλειος άνθρωπος (της ισόΤητος-αρετής) είναι ο πρό-ΤΥπος άνθρωπος της δημιουργίας αδάμ-ιησούς (ο άνθρωπος και ο υιός του ανθρώπου που ήταν και υιός θεού)
ΙΣΟΤΗΣ
ΙΣ=τα αρχικά του ονόματος Ι-ησού-Σ = Ι-Σ (και του χριστού= ΧΣ=ΧριστόΣ) (ΙΣ-ΧΡ=ιησούς χριστός) (και τα αρχικά του ΙΣχυρού αγγέλου-ο τρίτος νέος εκλεκτός της ανθρωπότητος). τα αρχικά αυτά του ονόματος "ΙησούΣ" είναι-και θα είναι πάντοτε τα αρχικά του ΙΣότιμου και Τελείου ανθρώπου (συνοδού-ακόλουθου του ιησού-λόγου)
Ο=ο ΚΥΚΛΟΣ=τριπλή δημιουργία=3 κόσμοι του παντός=πνευματικός-ψυχικός-υλικός κόσμος, η ακτίνα δράσης του Τελείου-ΙΣότιμου ανθρώπου .(Ον-ανθρώπινον και θεανθρώπινον)
Τ=η ΤΑΞΗ-ιεραρχική του Τελείου ανθρώπου (ιησού-κάθε υιού ανθρώπου) στον κύκλο της τριπλής δημιουργίας (άρχων-συνοδοί-ακόλουθοι)
Η=η ΚΛΙΜΑΞ (├┤ ) ουρανού (άνω) και γης (κάτω) για την άνοδο του Τελείου ανθρώπου στον θεό (το Η οριζοντιούμενο Η μετατρέπεται σε Γέφυρα-Πέρασμα (πάσχα) του πορευόμενου-αυτοΤελειούμενου ανθρώπου (διέρχεται απο τον θάνατο-σκότος στην ανάσταση-φώς)
Σ = η ΣΟΦΙΑ του θεού(ΙΣχυρός άγγελος) η οποία είναι η δίδυμη κεφαλή του χριστού και η οποία αποκαλύπτει πνευματικά-Υπερβατικά την τρίτη νέα διαθήκη του θεού προς την ανθρωπότητα .(Υδροχόος) . κάθε ΙΣΟΣ-ΙΣότιμος άνθρωπος εφόσον είναι Τέλειος σημαίνει ότι είναι και Σοφός-ακόλουθος της αγάπης του ιησού .
ΙΣ =ΙησούΣ και ΙσότηΣ (ι-η-σ-ο-ύ= ί-σ-ο-ς και ί-σ-η [ζεύγος ανθρώπων άρρεν-θήλυ) + Υ [στην ύλη]  και ι-σ-ό-τ-ης =ίσος και ίση + Τ [στην τελείωση] )
ΙΣ και ΙΣ = ΙΣΙΣ=η παρθένος και μήτηρ αλήθεια (θεά του ουρανού-της ισότητος όλων των όντων) (όπως ακριβώς και η παρθένος-μήτηρ Μαρία)
("Εγώ -η Ισιδα- είμαι το παν ό,τι ήταν, ό,τι είναι και ό,τι θα είναι και το πέπλο μου, κανείς ποτέ θνητός δεν μπόρεσε να αποκαλύψει".)
ΙΣΙΣ-ΙΣΟΤΗΣ και ΙΗΣΟΥΣ-ΙΣΧΥΣ (ΙΧΘΥΣ)
ΙΗΣΟΥΣ
Ι=η ΙΣότης-στην ύλη-νόηση
Η=η Ηθική-στην ψυχή
Σ=η Σοφία-στο πνεύμα
Ο=ο Κύκλος της τριπλής δημιουργίας (πν-ψυχ-υλ)-η ακτίνα δράσης του ιησού(Ον-τος)
ΥΣ=το ΥΣ-τερον κάθε ανθρώπου (υ-σ-τ-ε-ρ-ο-ν=7 αρετές )- τα υστερινά-το τέλος του εφόσον ακολουθεί τον Υ-ιό του θεού και Σ-ωτήρα των ανθρώπων (καθίσταται Υ-ιό-Σ ΣΙ-ού=θεού)
ο ιησούς εφόσον υπήρξε ο ΠΡΟ-ΤΥΠΟΣ του τελείου-ισότιμου ανθρώπου σημαίνει ότι εξέφρασε το ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ και όχι απλώς μία αρετή. συνεπώς η ΙΣΟΤΗΣ ως αρετή εμπεριέχει το σύνολο των αρετών όπως ο ιησούς καθώς ΙΗΣΟΥΣ=ΙΣΟΤΗΣ .
και πράγματι η ΙΣΟΤΗΣ αναγραμματίζεται σε Ι-Σ-Τ-Ο-Σ  Η (ήτα) . αλλά ο χριστός μας αποκαλύπτει-δια του ονόματος του αυτόν τον ιστό που είναι : ΧΡ-ΙΣΤΟΣ . το ΧΡ = είναι το χρίσμα της χάριτος και της αλήθειας του θεού ("οτι ο νομος δια Μωυσεως εδοθη, η χαρις και η αληθεια δια Ιησου Χριστου εγενετο". ιωα.Α-17) . το ΧΡ είναι η σημαία-το έμβλημα του Ιησού και ο ΙΣΤΟΣ είναι το κοντάρι της σημαίας που είναι Ιστάμενη-Υψωμένη .
ΙΣΟΤΗΣ=ΙΣΤΟΣ Η 
ΧΡΙΣΤΟΣ= ΙΣΤΟΣ ΧΡ
αλλά και ο ΙΗΣΟΥΣ =( δια μετατροπής του Υ σε Τ) ΙΣΤΟΣ Η όπως η ΙΣΟΤΗΣ
ΙΗΣΟΥΣ= (ΙΣΟΤΗΣ=ΙΣΤΟΣ Η) = ΧΡΙΣΤΟΣ (= ΙΣΤΟΣ ΧΡ) 
ο ιστός Η είναι η Ηθική (το απόσταγμα της βιώσεως της αγάπης του ιησού χριστού- και λόγου και θεού. είναι η αποδοχή-βίωση και προβολή προς τον κόσμο των 7 κορών-τέκνων-δώρων-αρετών της αγάπης του λόγου-ιησού χριστού) .
ο ιστός ΧΡ είναι η ΧάΡις της Αγάπης (του Λόγου) (ΧΡίσμα του Ρόδου=αλήθεια) του ΧΡ-ιστού που δίνεται στον του Τ (ταύ) Τέλειο άνθρωπο (ΙΣότιμος-υιός ανθρώπου), τον Ρ (Ρώ) Ράστο άνθρωπο ,που είναι  ο ελεύθερος άνθρωπος. (Υιός θεού-λόγος) ("και γνώσεσθε την αλήθεια και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς" ιωα. Η-32) .
όπως λοιπόν ο ιησούς συνδέθηκε με τον χριστό και έγινε ο ιησούς χριστός έτσι και κάθε ισότιμος άνθρωπος  συνδέται με τον ιησού-με τον ιστό Η και διαυτού με τον χριστό-με τον ιστό ΧΡ . ( ΧείΡων κένταυρος και ΗΡακλής) .
το όνομα ιησού αντιστοιχεί στα ελληνικά στο όνομα ΙΑΣΩΝ δηλαδή ιατρός-ιητής-θεραπευτής .και το όνομα ΙΣΙΣ διαδηλεί την αρετή της ισότητος . συνεπώς ο άνθρωπος Τ+Ρ (ταύ+Ρώ) είναι ο Τέλειος (Ισότης) και Ράστος-ελεύθερος (ιησούς) θεάνθρωπος (όπως ο κέν-ταυρος και ο Ηρακλης και ο ιάσων κλπ). αυτός είναι και γίνεται κάθε άνθρωπος που κατακτά την ΙΣότητα=ευθύτητα-δικαιοσύνη-αρμονία=Ηθική=η αγάπη του Θείου και Ανθρώπινου λόγου (θεάνθρωπος-ανθρωπόθεος  ιησούς-χριστός) .
τέλος Β' μέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.