Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2011

τα χρώματα και οι αρετές τους

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευριπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
τα 12 χρώματα του ήλιου
1-ερυθρό ή κόκκινο
2-πορτοκαλί
3-κίτρινο ή λεμονί
4-πράσινο ή χλωρό
5-μπλέ-γαλάζιο ή κυανούν
6-σκούρο μπλέ ή βαθύ κυανούν
7-μώβ ή ιώδες
!!!!!!!  
8-άσπρο ή λευκό
9-μαύρο ή αμαυρό
10-χρυσό ή ηλιακό
11-αργυρό ή σεληνιακό
!!!!
12-άχρωμο ή αέρινο
!
1-ερυθρό ή κόκκινο
συμβολο του αίματος και της ζωής, είναι το κατεξοχήν χρώμα της θυσίας,της αυτοθυσιαζόμενης αγάπης και της δωρεάν προσφοράς-δοτικότητας-καλωσύνης .
2-πορτοκαλί
σύμβολο της σιωπής του στοχασμού και διαλογισμού, είναι το κατεξοχήν χρώμα της ανάτασης και αγαπητικής προσευχής προς τον ήλιο και τον θεό .
3-κίτρινο ή λεμονί
σύμβολο της ταπεινοφροσύνης και και της μετριοπαθούς ζωής, είναι το κατεξοχήν χρώμα του μεσουρανούντος και ακτινοβολούντος ήλιου δηλαδή της διάχυσης μιας θετικής ηλιακής απροσωπολήπτου ενεργητικής ηθικής προσωπικόπτητας .
4-πράσινο ή χλωρό
σύμβολο της ευφυούς ζωής και της νοημοσύνης, είναι το κατεξοχήν χρώμα της ελλόγου και λογικής-συμμέτρου-φυσικής και λογικοποιημένης διανοίας-ζωής, της αντιλήψεως και κατανοήσεως της πραγματικότητας.
5-μπλέ-γαλάζιο ή κυανούν
σύμβολο της ευελπίστου-ελπιδοφόρου πίστεως προς τον θεό, είναι το κατεξοχήν χρώμα του ουρανού και της ουράνιας εκλεκτικότητος αλλα και της δεκτικότητος και συλληπτικότητος του πνεύματος .
6-σκούρο μπλέ ή βαθύ κυανούν
σύμβολο της σοφίας και της ουράνιας προστασίας, είναι το κατεξοχήν χρώμα της μυήσεως και του περιβάλλοντος της αλήθειας που μυστηριακά διαχέεται και δίδάσκεται και αποκαλύπτεται εντός του θόλου της μυήσεως .
7-μώβ ή ιώδες
σύμβολο της παγκόσμιας ελεημοσύνης-βοήθειας-συμπάθειας, είναι το κατεξοχήν χρώμα της αλτρουϊστικής λυτρωτικής προσφοράς και της ευεργεσίας(προσπάθειας σωτηρίας) προς κάθε ζωντανό-έμβιο ον-πνεύμα .
8-άσπρο ή λευκό 
σύμβολο της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ της διαχέουσας τα 7 πνεύματα-χρώματα-αρετές, είναι το κατεξοχήν χρώμα της ενσυνειδήτου ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ και της αποστολής της αγάπης στον κόσμο,  με εντολή και έργο την θυσία-αυτοθυσία-αυτοταπείνωση, χάριν του ανθρώπου και της δημιουργίας .
9-μαύρο ή αμαυρό
σύμβολο της ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ η οποία προδρομικά προετοιμάζει το δρόμο του λυτρωτού-της αλήθειας , είναι το κατεξοχήν χρώμα της ΑΦΑΝΕΙΑΣ και της αφανούς ολοκληρωτικής-ερημικής θυσίας-αυτοθυσίας-αυτοταπείνωσης .
10-χρυσό ή ηλιακό
σύμβολο του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ, είναι το κατεξοχήν χρώμα της θεϊκής θετικής θεληματικής απροσώπου φωτεινής προσωπικότητας η οποία διαχέεται στον κόσμο προς τον άνθρωπο και την δημιουργία με σκοπό την απελευθέρωση απολύτρωση και σωτηρία όλων των όντων-πνευμάτων .
11-αργυρό ή σεληνιακό
σύμβολο του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ-ΤΗΣ ΣΩΦΙΑΣ ΤΟΥ, είναι το κατεξοχήν χρώμα της πνευματικής πύρινης παρουσίας-προφητείας της αλήθειας-του θεού στον κόσμο με έργο-σκοπό και αποστολή την ανακοπή και ανατροπή του κατεστημένου κακού και την προετοιμασία της ανθρωπότητας για την έλευση μιας νέας διαθήκης-αλήθειας-εποχής .
12-άχρωμο ή αέρινο 
σύμβολο του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ(αέρας) ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (νερό) ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΘΕΟΥ, είναι το κατεξοχήν άχρωμο χρώμα (αφανές και απρόσωπο) της ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, της νομοτελειακής διαρκούς-συνεχούς παρουσίας-ενέργειας-συντήρησης και διατήρησης της ζωής του κόσμου και του ανθρώπου της φύσεως και της δημιουργίας .
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
ΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠΠ
ΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.