Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΜΙΚΗΣ ΑΝΑΨΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ-ΦΛΟΓΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ο έλληνας φοίνικας αναγεννώμενος απο την τέφρα του
(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευρυπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)

Ο λόγος του Μίκη Θεο-δωράκη ήταν πάντα μεστός ιδεών,ελεύθερων ιδεών,απελευθερωτικών ιδεών,ενάρετων-αληθινών-δίκαιων ιδεών,ιδεών που προβάλλουν-αποκαλύπτουν-προάγουν: την ισότητα, την δικαιοσύνη-δημοκρατία-δημοκρατική πολιτεία, την ελευθερία και την δημιουργικότητα-ευημερία όλων των ελλήνων,και την φιλία των λαών,την αγάπη και την αλληλεγγύη των ανθρώπων,την ελευθερία και τα δημοκρατικά αναφαίρετα φυσικά-ηθικά και πνευματικά δικαιώματα των ανθρώπων-λαών-εθνών, (στην εργασία-ασφάλεια-υγεία-ελεύθερη έκφραση ιδεών-ισοτιμία-δημοκρατία-ελευθερία κλπ) την πίστι και την ελπίδα σε συμμετοχή στα κοινά,στον πολιτισμό,την τέχνη,την επιστήμη,την δημιουργική εργασία-έκφραση κλπ όλων χωρίς διακρίσεις,αποκλεισμούς και εξαιρέσεις ή εύνοιες-μεροληψίες υπέρ όσων κατέχουν εξουσία ή σχετίζονται και επηρρεάζουν κέντρα εξουσίας και επιτυνχάνουν ίδιον συμφέρον και όφελος .
όσοι παρακολουθούν τον μίκη θεοδωράκη-και δεν αρκούνται μόνον στο να τέρπονται δωρεάν απο την υπέροχη ουράνιας έμπνευσης-σύλληψης μουσική και στίχο-τραγούδια του,έχουν προ πολλού διαπιστώσει ότι ο άνθρωπος αυτός-η ζωή το έργο η προσωπικότητα του, χαρακτηρίζεται απο ορισμένες αρετές-χαρίσματα εκπεφρασμένα και διαδηλωμένα,λόγοις και έργοις. Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ είναι α) ένας υπερβολικός-γίγαντας-ΑΠΟΛΥΤΟΣ σε ότι λέει και κάνει-πάντα,τολμά χωρίς να φοβάται κανένα και τίποτα και χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες,ούτε και τον θάνατο της ίδιας του της ζωής(παράτολμος) την οποία θεωρεί οφειλόμενη και χρέος προς την πατρίδα και τον λαό στον οποίο γεννήθηκε και ανήκει,
β) είναι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ οικουμενικός-παγκόσμιος άνθρωπος-ενα ελεύθερο πνεύμα-ον,
γ) είναι ένας αγνός και υπέροχος ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ-αγωνιστής της ειρήνης της φιλίας και της αδελφωσύνης των λαών-και όχι μόνο των δίκαιων του λαού του,
δ) είναι ένας ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ μουσικοσυνθέτης-συμπαντικών διαστάσεων,
ε) είναι ένας αληθινός ιδεολόγος, ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ πολίτης και δίκαιος πολιτικός εκφραστής,
ζ) είναι ένας ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ συζητητής και ευφυής χιουμορίστας,αλλά και ενσυνείδητα υπεύθυνος σύμβουλος για όλους
η) ο μίκης-ΜΙΧΑΗΛ είναι ένας ουράνιος ισχυρός άγγελος-αρχάγγελος,είναι ένας ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ-αδελφός ο οποίος κατέβηκε στη γη μας έχοντας στο αριστερό του χέρι το δισκοπότηρο της κοινωνικής ανθρώπινης αγάπης-αδελφωσύνης με έργο και σκοπό να ενώνει με την μουσική και το θείο ποτό, τους λαούς που έσπειραν οι έλληνες, και έχοντας στο δεξί του χέρι το Δίον Ρόδο της αληθινής σοφίας, με έργο και σκοπό να σκορπά απ'όπου περνά το άρωμα και την ανάμνηση του ουρανού και του παραδείσου.(ελευθερία-ισότητα-αδελφωσύνη)
το τίμημα και ο σταυρός του υπήρξε βαρύς,το πλήρωσε με αίμα και άπειρες θυσίες-αυτοθυσίες-ο ουρανός ήταν μαζί του και θάναι έως τέλους.
η κίνηση αυτή του Μεγάλου Μουσικοσυνθέτη Μας Μίκη Θεο-Δωράκη ήρθε ακριβώς την ώρα που η ελλάδα και ο έλληνας κινδυνεύουν κυριολεκτικά με αφανισμό-και δεν το έχουν δυστυχώς αντιληφθεί αυτοί που όφειλαν και έχουν χρέος (ο λαός-ένα μέρος βολεμένο και ένα μέρος εξαθλιωμένο συναποτελούν τον λήθαργο και την αδράνεια που όλοι βιώνουν αλλά τίποτα δεν κανουν, και απο την άλλη οι έχοντες την εξουσία και τον πλούτο "έλληνες"-ανθέλληνες άνθρωποι του παγκόσμιου συστήματος και του μέντορα τους απρόσωπου κακού οι οποίοι ελέγχουν τα ΜΜΕ και την κυβερνητική ισχύ-στρατό/δικαιοσύνη/βουλή κλπ και οι οποίοι ένα γνωρίζουν πως να υπηρετούν και εξυπηρετούν τα αφεντικά και τα σικά τους-ατομικά-οικογενειακά συμφέροντα και όλους όσους τους στηρίζουν.
η προδοσία είναι μεγάλη
η τροία ήδη αντεπιτίθεται-η ελλάδα άνοιξε τις πύλες και έβαλε μεσα τον δούρειο ίππο των τροϊκανών.η πυρπόληση της χώρας είναι θέμα χρόνου προς το παρόν μαζεύουν τα χρυσαφικά και τα κοσμήματα και τα αρχαία αγάλματα κάνοντας πλιάτσικο-όπως τότε κανανε στο βυζάντιο οι ίδιοι ως "σταυροφόροι" και μετά άλωσαν και πυρπόλησαν όλη την βυζαντινή ελληνική αυτοκρατορία.
η ευρωπαϊκή ρώμη είναι ποιό ισχυρή-φαινομενικά απο ποτέ και ετοιμάζεται να εξαφανίσει απο το προσκήνιο της ιστορίας ότι θυμίζει ελληνικό βυζάντιο-ελληνική συνέχεια-ελληνικό πολιτισμό
η πόρνη βαβυλώνα επιχαίρει και κινεί τα νήματα του παρασκηνίου ομού με την πόρνη μητέρα της και τα νώθα τέκνα της.
ένα μόνο ακόμα να προσθέσω-το μόνο που έχουμε με το μέρος μας,εκτός τους ΘΕΟδωράκηδες καθε φορά, "είναι ότι όλοι αυτοί" ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ,τον οποίο περιφρονούν-περιγελούν εξακολουθητικά και που ακόμα εκείνος δεν μίλησε (δια φωνής-βοά η σιωπή του) αν και διαμήνυσε και διαμηνύει με την φωνή των ενσυνείδητων-υποσυνείδητων απεσταλμένων του οι οποίοι βρίσκονται διεσπαρμένοι σε όλη την γη.
(δημοσιεύω το mail όπως το έλαβα)

"Σπίθα" το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη

"Σπίθα" το κίνημα του Μίκη Θεοδωράκη
Κάλεσμα σε αγώνα με τα χαρακτηριστικά του απελευθερωτικού απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας, απηύθυνε σήμερα ο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα».

«Βάζω εγώ σήμερα μια "Σπίθα" και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα.

Παράλληλα υποστήριξε ότι με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφερόμενος στο Κίνημα, είπε ότι δεν αποσκοπεί στο να δημιουργηθεί άλλο ένα πολιτικό κόμμα ή ένα κοινωνικό κίνημα, αλλά όπως τόνισε «θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση». Ταυτόχρονα επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread. Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλλημα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλλημα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την πΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.

Όσον αφορά την οργάνωση του Κινήματος ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα οι πολίτες θα πρέπει να οργανώσουν ανεξάρτητες επιτροπές πρωτοβουλίας με σκοπό την ενημέρωση και την ανάπτυξη δράσεων και σε ένα επόμενο βήμα οι επιτροπές αυτές θα έρθουν σε επαφή για την εφαρμογή συντονισμένων δράσεων.
ΜΙΚΗ, εύχομαι η σπίθα του εθνικοαπελευθερωτικού πατριωτισμού που άναψες σύντομα να γίνει η φωτιά που θα καλύψει όλη την ελλάδα και θα μεταδοθεί στην ευρώπη και απο κει να καλύψει όλη την γη-οικουμένη.
σευχαριστώ-εδώ είμαστε συνάδελφε-σύντροφε με τις λαμπάδες ανα χείρας.
χαίρε και υγείενε.
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.