Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ο Σταθερός Σταυρός-Κόσμος-Ανθρωπος

(η αλήθεια είναι απλή κι ο λόγος της ακόμα πιο απλός.(Ευρυπίδης-τραγικός)απλότητα είναι να βλέπεις μέσα σε όλα το ένα ! ο ελεύθερος άνθρωπος ούτε αγοράζει ούτε πουλάει, μόνον εξαγοράζει στη ζωή αυτό πού όλοι οι άλλοι έχουν προ πολλού πουλήσει ,τον εαυτό τους!)
ΑΠΛΟΤΗΣ
Ι
Ι
ΑΝΘΡΩ
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ--------------------ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ
ΠΟΤΗΣ
Ι
Ι
ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ-μονάς=ΤΟ ΣΥΝ-ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ (βιωματικά αυτοπνευματούμενων) -μετεχόντων στην μία εκ του θεού αλήθεια-αγάπη-σοφία ΑΝΘΡΩΠΩΝ της γης-κόσμου, Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΑΔΑΜ-ΑΝΘΡΩΠΟΣ με όλα τα δημιουργηθέντα τέκνα-μέλη-κύτταρα του σώματος του.
ΑΠΛΟΤΗΣ-ομοιότης=Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ-ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των ανθρώπων,η μονοσήμαντη κατάσταση-έκφραση του καλού όλων των απλοποιημένων ανθρώπων(λόγω της απουσίας του κακού και ως εκ της μεταλλαγής-μεταμόρφωσης-μετουσίωσης του ατομικού σπερματικού κακού σε καλό κάθε ανθρώπου-ατομικά και όλων μαζί-συνολικά).
ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗ-αγάπη-φιλία=Η ΨΥΧΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΕΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ,η εναρμόνιση-ψυχική ενοποίηση όλων των ανθρώπων της ανθρωπότητας-γης-κόσμου.
ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ-αλληλεγγύη=Η ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΕΝ ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ όλων των ανθρώπων και η εν δικαιοσύνη ομονοητική επικοινωνία-συνάντηση τους.
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ-ιεραρχημένη τάξις=Η ΥΛΙΚΗ ΕΝ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΗΜΕΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ-ΤΑΞΗ όλων των ανθρώπων στην μεταξύ τους συμπεριφορά-συνεργασία,η δημιουργία της οικουμενικής αλυσιδας των ανθρώπων-αδελφών κατα το πρότυπο της ουράνιας ιεραρχίας-τάξεως.
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ-ΑΠΛΟΤΗΣ-ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗ-ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ στην πράξη καταργεί την μεταξύ των ανθρώπων εχθρότητα(που δρόμος της υπήρξε το αγαπάτε τους εχθρούς υμών)και επιβάλλει την αλληλέγγυο αγάπη(που δρόμος της υπήρξε το αγαπάτε αλλήλους)
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ=καταργεί τον ατομικό-ατομικοποιημένο-διαμερισμένο-διαχωρισμένο άνθρωπο-το εγώ-τον εγωϊσμό-ατομισμό του,δηλαδή δεν υπάρχει πλέον η πλάνη-ψευδαίσθηση του εγώ και του δικού μου αλλά η αλήθεια του εμείς όλοι οι άνθρωποι-συνάνθρωποι-αδελφοί.η ενσυνείδηση της πραγματικότητος της αλήθειας "ανθρωπότητα" επιβάλλει την ολική-σφαιρική-συνολική κάλυψη-πρόνοια των αναγκών-αιτημάτων όλων των μελών της ανθρωπότητος χωρίς διακρίσεις και καθυστερήσεις αλλά με ισοτιμία-δικαιοσύνη-πληρότητα.
ΑΠΛΟΤΗΣ=καταργεί την πολυπλοκότητα-την πολυπραγμωσύνη-το πονηρόν-το συγκεχυμένο-το αόριστο-το μη συγκεκριμένο-τα μυστικά και τα ψέματα και επιβάλλει μια απλή-απέριττη-λιτή ζωή για όλους στην οποία κυριαρχεί το μέτρο-η ομορφιά-η δημιουργικότητα-η σκοπιμότητα και η υπευθυνότητα.
ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗ=καταργεί το ατομικό συμφέρον-μου,την ατομική περιουσία-κτημοσύνη και αναδεικνύει την ισοτιμία-την κοινότητα-ομαδικότητα-την κοινωνία-το συλλογικό κοινό συμφέρον όλων-την αδελφική κοινοκτημοσύνη-την πλήρη αποδοχή-ισότιμη συμμετοχή όλων.
ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ=καταργεί την διάκριση-διαχωριστική-μεριστική αντίληψη-την ακαταστασία-ασυνεννοησία-έλλειψη κατανόησης και συναντίληψης-επιβάλλει την ισομοιρία-ισοτιμία-συλλογικότητα στις σχέσεις-γνώσεις-αγαθά και διακηρύσσει το σύνθημα "όλα για όλους και όλοι για όλους με τον δικαιότερο και καλυτερο τρόπο"
ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ=καταργεί την ανομοιότητα-διαφορετικότητα-μοναδικότητα της φιλοδοξίας-φιλόδοξης αυτοπροβολής-εξυπηρέτησης ατομικών και εγωϊστικών σκοπών-συμφερόντων και επιβάλλει την δωρεάν παροχή-προσφορά της μοναδικής αρετής-εργασίας του καθενός και σε συνεργασία όλων μαζί προς εξυπηρέτηση του κοινού καλού-σκοπού όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων-συνανθρώπων(εθνών-κρατων-κοινωνιών-ομάδων-φυλων κλπ) αλλα και καθιερώνει τον αλληλοσεβασμό και την ισοτιμία συμμετοχής-συνεισφοράς σύμφωνα με τις αντικειμενικές δυνατότητες και ανάγκες των ατόμων και των επιμέρους συνόλων.
ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΣ-ΑΠΛΟΤΗΣ-ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗ-ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ-ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ,αυτό είναι το σχέδιο του ουρανού για την βασιλεία των ουρανών στην γη μας,και μακάριοι οι κλητοί-πιστοί-εκλεκτοί οικοδόμοι-εργάτες-υπηρέτες του ναού της ανθρωπότητας του θεού στην γη,ότι αυτοί θα κληρονομήσουν-ζήσουν την αλήθεια-αγάπη-σοφία στον ουρανό.
ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΟΡΓΑΝΑ
ΣΩΜΑ-ισχύς(κύτταρα-σπονδυλική στήλη)=ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ-ενέργεια=ΑΠΛΟΤΗΤΑ(ΑΛΗΘΕΙΑ)
ΚΑΡΔΙΑ-αίμα=ΑΔΕΛΦΩΣΥΝΗ(ΑΓΑΠΗ)
ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ-οξυγόνο=ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΣ(ΣΟΦΙΑ)
ΗΠΑΡ-ΠΑΓΚΡΕΑΣ-νερό=ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ(ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ)
ΚΑΙ λοιπά
ΑΑΑΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.