Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

η νέα επιστολή του μουσικοσυνθέτη μίκη θεοδωράκη

 http://3.bp.blogspot.com/_U2FQaHZ2t9I/SxVbufOmKPI/AAAAAAAAG8o/G8udZuMHtng/s1600/mikistz3.jpg
ο έλληνας μέγιστος μουσουργός-μουσικοσυνθέτης μίκης θεοδωράκης

[ο αγαπών είναι σοφός ανάμεσα στους ανθρώπους και ο αγαπημένος τουρανού]
η επιστολή αυτή του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη μίκη θεοδωράκη ,γράφτηκε εξαιτίας της προσπάθειας κάποιων [δήθεν ελλήνων-δήθεν δασκάλων του έθνους-τάχα μου υπουργών] προδοτών-εννοείτε[εσείς] διατεταγμένων[αυτών] στην υπηρεσία των εχθρών της φυλης-λαού-έθνους μας [αμερικάνων-εβραίων-άγγλων-τούρκων-ανθελλήνων ευρωπέων κλπ],
και όπως πάντα είναι κρίσιμη-καίρια-ακριβής-πατριωτική-εθνεγερτική-αφυπνηστική
αυτός είναι ο επιφανής ΜΙΚΗΣ και αυτή η ΕΠΙΣΤΟΛΗ του
[που εγώ αντιλαμβάνομαι ως μύνημα "στα όπλα"-του πνεύματος και της ελληνικής ψυχής]

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Επιφανους 1 
117 42, Αθήνα
τηλ: 210-9214863
fax 210-9236325
e-mail: mikisthe@otenet.gr
Προς: κ. Στέφανο Ληναίο

Αθήνα, 21.12.2009
 
Αγαπητέ μου Στέφανε,

Προχτές το βράδυ στην ΝΕΤ ο Νίκος Δήμου στην εκπομπή «Στα άκρα» επαναλάμβανε τις γνωστές απόψεις Ρεπούση-Λιάκου-Κουλούρη-Άννας Φραγκουδάκη και του νέου «φρούτου», της κ. Δραγώνα, βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και «ειδικής γραμματέως του Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων» δηλαδή στην καρδιά της διαμόρφωσης της σκέψης, των γνώσεων και του ήθους των Ελλήνων του μέλλοντος. Στην συμμορία συμμετέχει και ο κ. Νίκος Μουζέλης, σύζυγος της κ. Θ. Δραγώνα, καθηγητής του LSE (?) και επιστημονικός υπεύθυνος του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ»!!! Άλλο ένα πόστο-κλειδί. Το 1999 συναντάμε την κ. Δραγώνα μαζί με τους «επιφανέστερους Έλληνες αναθεωρητές ιστοριογράφους» σε διεθνές συνέδριο στην Χάλκη του CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την Συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη) και του ΕΛΙΑΜΕΠ (έδρα του κ. Βερέμη) με θέμα την «Εθνική Μνήμη» (δηλ. λέω εγώ, «πώς θα καταργήσουμε την εθνική μας μνήμη»). Η κ. Δραγώνα στο βιβλίο της «Τι είν’ η πατρίδα μας;» πιάνει τον … ταύρο από τα κέρατα (θαύμασε ύφος γραφής): «Η ελληνική ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα. Δημιουργήθηκε έξωθεν σε μια εποχή εθνικισμού, αποικιοκρατίας και επεκτατικού ιμπεριαλισμού. Κοντολογίς κάποιοι από το εξωτερικό μας είπαν τον 19ο αιώνα ότι είμαστε Έλληνες κι εμείς το δεχθήκαμε για να κονομήσουμε (!!!) πουλώντας το παραμύθι ότι είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». (Τρέμετε άθλιοι «κονομάκηδες» Σεφέρη και Ελύτη, που στην ομιλία σας κατά την απονομή του βραβείου Νόμπελ υμνήσατε την συνέχεια του ελληνικού έθνους από τον Όμηρο έως σήμερα). Στο εν λόγω βιβλίο της η σύμβουλος της κ. Άννας Διαμαντοπούλου αναφέρει σχετικά: «Η αρχαιότητα χρησιμοποιείται σαν πρότυπο υπεριστορικό (!) με αποτέλεσμα να «αποδεικνύει» την αναξιότητα της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτισμού της».
Επίσης το Έθνος περιγράφεται ως «οντότητα υπερχρονική και στατική» με αποτέλεσμα να ναρκοθετείται η έννοια της εξέλιξης και να καλλιεργούνται αντίθετα με τις αξίες της εποχής μας εθνοκεντρισμός και ξενοφοβία».
Ο μόνος που απάντησε δημοσίως σ’ αυτά απ’ ό,τι γνωρίζω, είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος σε τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ», ο οποίος προς τιμήν του απαντώντας σε σχετικό με τα παραπάνω άρθρο της κ. Άννας Φραγκουδάκη, στενής φίλης και ομοϊδεάτισσας της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας: «Η κ. Φραγκουδάκη θεωρεί πως κάθε αναφορά σε πατρίδα, πατριωτισμό, έθνος είναι συντηρητική, δεξιά και σχεδόν φασιστική πολιτική (…). Έτσι καλό θα είναι να απαλειφθούν από τα σχολικά βιβλία όλα τα ποιήματα, τα διηγήματα και τα δοκίμια που αναφέρουν θετικούς χαρακτηρισμούς ως έννοιες «πατρίδα», «έθνος». Πρέπει ευθύς να αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια όλες οι αναφορές που υπάρχουν στο έργο του Σολομού και ιδίως στον πατριδοκαπηλικό «Ύμνο εις την Ελυθερίαν» στις έννοιες «πατρίδα» και «έθνος». Αν δεν γίνεται να καταχωνιαστεί η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» του Παπαρηγόπουλου, καλό θα είναι να καεί. Οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να καεί και μάλιστα δημοσίως το φασιστικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Για την Πατρίδα». Να εξοβελισθούν τα δεκατετράστιχα του Παλαμά «Πατρίδες» (…). Εντός σύντομης προθεσμίας πρέπει να αλλάξουν όνομα η ποδοσφαιρική ομάδα «Εθνικός», το «Εθνικό Θέατρο», η εφημερίδα «Έθνος», το «Πατριωτικό Ίδρυμα», το «Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών», το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Εθνική Λυρική Σκηνή κλπ. κλπ.
Όπως καταλαβαίνεις, μπροστά σ’ αυτή την βαρυχειμωνιά που μας προέκυψε ξαφνικά, ένας μονάχα κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Εκτός πια κι αν όλοι οι Έλληνες, ανώνυμοι και επώνυμοι, έχουν περιπέσει σε χειμερία νάρκη ή έχουν (έχουμε) χάσει τα ανακλαστικά μας ως Έλληνες πατριώτες…

Νομίζω ότι  ήρθε ο καιρός, πρώτον να ενημερώσουμε όσο γίνεται πιο πλατειά, πιο  υψηλά και πιο βαθειά τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από μόρφωση, ιδιότητα, ειδικότητα, επάγγελμα και αξίωμα. Δεύτερον να αποκαλύψουμε τη συνωμοσία και τους συνωμότες έναν-έναν, να αποκαλύψουμε τις απόψεις, τις προσπάθειες, τις πράξεις και τα έργα τους και κυρίως αυτούς που κρύβονται πίσω τους, που φαίνεται ότι είναι τόσο ισχυροί και επικίνδυνοι, ώστε να έχουν ως τώρα κατορθώσει να τους προωθήσουν στα νευραλγικότερα σημεία της εθνικής μας ζωής και ειδικά στην Παιδεία, στα ΜΜΕ, ακόμα και στο Κέντρο όπου σχεδιάζεαι η εξωτερική μας πολιτική, στο Υπουργείο Εξωτερικών! Τρίτον, να προβάλουμε τις λεπτομερείς αποκαλύψεις του «ΑΡΔΗΝ» για την ΕΛΙΑΜΕΠ, που φαίνεται ότι παίζει τον ρόλο της ραχοκοκκαλιάς απ’ όπου εκπορεύονται οι ειδικευμένες ομάδες των συνωμοτών. Τέταρτον, να περάσουμε όσο γίνεται περισσότερο στην αντεπίθεση, αφού πρώτα πεισθούν όλοι ότι η πατρίδα μας αντιμετωπίζει τον μεγαλύτερο ίσως κίνδυνο στην ιστορία της, γιατί αυτή τη φορά προέρχεται από τα μέσα και όχι από έξω, όπως έως τώρα. Δεν αντιμετωπίζουμε εχθρικούς στρατούς με όπλα που τραυματίζουν και σκοτώνουν τα σώματα αλλά την ψυχή μας! Γιατί έχουμε μέσα στο σώμα μας έναν καρκίνο, που αν τον αφήσουμε να γενικευθεί, το αποτέλεσμα θα είναι να καταστραφούν τα ευαίσθητά μας «όργανα», δηλαδή οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίζεται η ίδια η ζωή του «σώματος», που είναι η ελληνική κοινωνία, η ελληνική πατρίδα και το ελληνικό έθνος, που κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και γίναμε αυτοί που είμαστε -καλοί, κακοί αλλά είμαστε εμείς και όχι κάποιοι απρόσωποι, όπως επιχειρούν ως φαίνεται να μας κάνουν ξένοι και ντόπιοι συνωμότες, για τα δικά τους συμφέροντα.
Επειδή γνωρίζω ότι συμφωνείς μ’ αυτές τις απόψεις, σου στέλνω μαζί με το γράμμα αυτό (που αν νομίζεις μπορεί να πάρει δημοσιότητα), μια προσωπική έκκληση προς τους συμπατριώτες μας, με τον τίτλο «Για την υπεράσπιση της εθνικής μας συνείδησης».
Πιστεύω ακράδαντα ότι όπως στην εποχή της Εθνικής Αντίστασης ο κύριος στόχος ήταν η Ελευθερία της πατρίδας και τον καιρό της Αντίστασης κατά της Χούντας η Δημοκρατία, σήμερα που προβάλλουν όλο και πιο πολύ οι κίνδυνοι, τόσο εξωτερικοί όσο και εσωτερικοί, για την ακεραιότητα της πατρίδας μας (κάθε μορφής), ο κύριος στόχος όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από ιδεολογίες και κόμματα, θα πρέπει να είναι ο Πατριωτισμός. 
Σε χαιρετώ με αγάπη,
Μίκης Θεοδωράκης

ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

παρακάτω παραθέτω τις 2 προηγούμενες επιστολές του Μϊκη θεοδωράκη
που αφορούν κυρίως το σκοπιανό-μακεδονικό και τις επιθέσεις που δέχεται
η χώρα κυρίως εκ μέρους των αμερικανών-χαμέρ-ικανών λέω εγώ

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ
η επιστολή του μεγάλου μουσουργού και μουσικοσυνθέτη μίκη θεοδωράκη
εστάλη στην εφημερίδα " τα νέα"

«Θέλω να εκφράσω μια μεγάλη απορία που με βασανίζει εδώ και καιρό: Σκοπιανοί και ορισμένοι Αμερικανοί φίλοι τους μας έχουν ζαλίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι είναι τάχα οι μοναδικοί Μακεδόνες και ότι η γλώσσα τους είναι η Μακεδονική, δηλαδή αυτή περίπου που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Κι αυτά τα τερατώδη ψέματα διδάσκονται σαν αλήθειες σε ξένα Πανεπιστήμια, ενώ πάνω από 100 κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο τα έχουν εμπράκτως αποδεχθεί σαν ιστορικές αλήθειες.
Ιδού λοιπόν η απορία μου: Υπήρξε έως τώρα από την πλευρά μας η οφειλόμενη επιστημονική αποκάλυψη όλης αυτής της γελοιότητας; Αν ναι, με ποιους επιστημονικούς τρόπους και αν όχι, γιατί; Αφού είναι βέβαιο πως αυτοί οι άνθρωποι είναι καθαρόαιμοι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι καθαρά Σλαβική. Πού είναι η Βουλή των Ελλήνων, η Ακαδημία Αθηνών, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια, οι Έλληνες ιστορικοί και γλωσσολόγοι, ώστε με ακλόνητες επιστημονικές αναλύσεις να αποκαλύψουν την αλήθεια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις, τα Πανεπιστήμια, τα ΜΜΕ των άλλων κρατών, όπως ακριβώς κάνουν οι Σκοπιανοί ανενόχλητοι και μόνοι εδώ και δεκάδες χρόνια; Πώς αξιοποιούνται οι επιστημονικές αναλύσεις και μελέτες ξένων καθηγητών και ειδικών που αποδεικνύουν περίτρανα την αλήθεια των δικών μας θέσεων και γελοιοποιούν τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών;
Ιδιαίτερα σε χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία, όπου κυριολεκτικά “σαρώνουν” οι Σκοπιανοί, οι δυστυχείς συμπατριώτες μας μένουν ακάλυπτοι και παραπονεμένοι, εγκαταλελειμμένοι από την Πατρίδα Μητέρα τους που... σφυρίζει αδιάφορα.
Οι Σκοπιανοί έχουν γεμίσει τις μεγάλες Βιβλιοθήκες όλου του κόσμου με χιλιάδες βιβλία, έτσι που στο τέλος, μπροστά σ΄ αυτή τη σιωπηλή αντιμετώπιση αυτών των παραμυθιών, να αρχίζουν να πιστεύουν και οι ίδιοι ότι είναι... κατ΄ ευθείαν απόγονοι του Φιλίππου και της Ολυμπιάδος! Κι έτσι φτάσαμε ώς εδώ, να μας κατηγορούν ότι είμαστε... κατακτητές της Θεσσαλονίκης!
Σας παρακαλώ, κάντε κάτι, γιατί εγώ όπως ξέρετε θεωρούμαι... εθνικιστής και επομένως προκατειλημμένος αφού πιστεύω ότι αποτελεί μέγα εθνικό λάθος να τους χαρίσουμε τουλάχιστον εμείς ένα τόσο ιερό όνομα όπως είναι η Μακεδονία, που τόσο ιστορικά όσο και πολιτιστικά είναι δικό μας, όπως η Θράκη, η Θεσσαλία, η Ήπειρος και η Κρήτη».
και ένα δικό μου σχόλιο:
μίκη μου,
σαγαπώ γιατί σωραίος,
και πατριώτης ελληναράς.
θυμίζω και την προηγούμενη επιστολή του και τα όσα του "καταμαρτύρησα"

Παρασκευή, 29 Φεβρουάριος 2008

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣΥΝΘΕΤΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

αλληλουχείτε αλληλουχείτε
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
Σ
Υ
Ν
Τ
Α
Χ
Θ
Ε
Ι
Τ
Ε

Lazopoulos-Epistoli-Theodorakι

Τέλος στην προδοσία και στην ασχήμια. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, δηλαδή ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο μελλοντικός πρόεδρος, η κολοσσιαία πολεμική μηχανή έχει ήδη μπει μπροστά με στόχο την εξόντωση όλων όσων θεωρεί εχθρούς της ακόμα και αυτών όπως η Ελλάδα που δεν υπακούνε τυφλά της εντολές της. Ιράν, Κορέα, Αραβικός κόσμος νέοι υποτελείς και φυσικά άμεσα η Ρωσία και στο βάθος η Κίνα.

Μετά θα έρθει η σειρά των "ατάκτων" της Νότιας Αμερικής, ένας νέος θανάσιμος κίνδυνος πολυπρόσωπος, πολυπλόκαμος σαν χταπόδι κάνει αργά αλλά σταθερά την εμφάνισή του στο προσκήνιο της παγκόσμιας ιστορίας. Σημερινός στόχος είναι τα Βαλκάνια, με κύριο σύμμαχο την "Μεγάλη Αλβανία" ξεκινώντας από το Κόσοβο με συνεργάτες τους υπεύθυνους για μαζικές δολοφονίες UCK. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, γεγονός πρωτοφανές για την χώρα μας, μερικοί "επιστήμονες" επέλεξαν το αμφιθέατρο του Παντείου Πανεπιστημίου για να αναπτύξουν δημόσια την υποστήριξή τους σε ένα βασικό αίτημα της "Μεγάλης Αλβανίας" την κατάκτηση της Ηπείρου έως την Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι ανήκει στην Αλβανική Τσαμουριά απ' όπου τους έδιωξαν με εγκληματικές πράξεις οι Έλληνες.

Ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένη προβοκάτσια των ΗΠΑ ώστε να μελετηθούν οι δικές μας αντιδράσεις και να προπαρασκευαστεί ψυχολογικά η εδαφική επέκταση της Αλβανίας μετά το Κόσοβο και σε ένα μεγάλο τμήμα των αλβανόφωνων περιοχών των Σκοπίων και ακολούθως και σε δικά μας εδάφη. Από την άλλη μεριά η σύμπλευση της Τουρκίας με τις ΗΠΑ στο Κόσοβο που έσπευσε πρώτη αυτή να το αναγνωρίσει προετοιμάζει το έδαφος για πονηρά σχέδια σε βάρος της χώρας μας, με βάση όχι μόνο το Αιγαίο και την Κύπρο αλλά και την Μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κοσόβου μπορεί να διεκδικήσει τη δική της ανεξαρτησία.

Η ηγεσία των Σκοπίων φαίνεται να γνωρίζει από πρώτο χέρι τα σχέδια των ΗΠΑ και γι' αυτό δείχνει αυτή την αλαζονική αδιαλλαξία. Και πράγματι σε αυτή τη φάση συμπορεύονται με την πολιτική που εκθέσαμε. Όμως, τι θα κάνουν όταν ξεκινήσει η επόμενη φάση της φιλοαλβανικής τακτικής οπότε το κρατίδιό τους θα κοπεί στη μέση.

Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν τόσο αυτοί όσο και οι ΗΠΑ ότι μπορούν να αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες όμως φυλετικά είναι Σλάβοι και ως εκ τούτου κατατάσσονται ουσιαστικά στη χωρία των εχθρών των ΗΠΑ μαζί με τη Ρωσία τη Σερβία αλλά και την Βουλγαρία που και αυτή δεν πρέπει να έχει αυταπάτες. Έτσι γυρίζοντας σε 'μας τους Έλληνες θα πρέπει να δούμε ότι η κατάσταση όντως εξελίσσεται όπως εξελίσσεται είναι παραπάνω από τραγική.

Δεδομένου ότι οι Αμερικανοί δεν πείθονται πια από τις όσες υποκλίσεις και αν κάνουν απέναντί τους οι ποικιλόμορφες αμερικανόφιλες ηγεσίες και αυτό γιατί φοβούνται και μισούν το λαό μας για τον οποίο είναι βέβαιοι ότι στη μεγάλη του πλειοψηφία απορρίπτει τα φιλοπόλεμα σχέδιά τους και γι' αυτό θέλει να μας τιμωρήσει με κάθε τρόπο. Εκτός και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί να γονατίσουμε και να φιλήσουμε τα πόδια τους κάνοντας όρκους ότι από εδώ και στο εξής θα ήμαστε καλά παιδιά και πειθήνια όργανα στην όποια πολιτική τους, όμως αφού το παιχνίδι είναι έτσι και αλλιώς για εμάς χαμένο τότε ας πέσουμε με το κεφάλι ψηλά.

Ας μην περιμένουμε βοήθεια από πουθενά ούτε έχουμε συμμάχους. Είμαστε εμείς και εμείς. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να είμαστε τουλάχιστον ωραίοι, περήφανοι και γιατί όχι χαρούμενοι αφού θα έχουμε πάρει τη μεγάλη απόφαση να γίνουμε όλοι μας μια γροθιά ενωμένοι μπροστά στην προδοσία και την ασχήμια που χτυπάει την πόρτα μας, γιατί είναι προδοσία η αναγνώριση του Κοσόβου χωρίς την έγκριση της Διεθνούς Κοινότητας του ΟΗΕ δηλαδή μιας επαρχίας που από αιώνες αποτελεί τμήμα της Σερβίας, και τι θα νοιώθαμε εμείς αν μεθαύριο έπαιρναν με το έτσι θέλω την μισή Κύπρο, τη Θράκη ή την Ήπειρο.

Όπως είναι ασχήμια να ανεχόμαστε να μας περιφρονούν και να μας υβρίζουν οχυρωμένοι κάτω από τα σκέλια των Αμερικανών οι Σκοπιανοί και εμείς να τους παρακαλάμε και να ζητάμε μεσολάβηση των Αμερικανών χάνοντας κάθε μέρα πιο πολύ την αξιοπρέπειά μας και την υπερηφάνειά μας. Ας κλείσουμε τα σύνορα ας σταματήσουμε τις διπλωματικές και οικονομικές μας σχέσεις και ας τους αφήσουμε να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν κοροϊδεύοντας τους εαυτούς τους.

Οφείλουμε να περάσουμε και από αυτή τη νέα δοκιμασία με το κεφάλι ψηλά. Μπορεί να υποφέρουμε όμως το ζητούμενο για μας είναι να παραμείνουμε Έλληνες. Και θα παραμείνουμε Έλληνες. Ας μην ξεχνάμε από πόσες σκληρές δοκιμασίες περάσαμε ως τώρα όμως στο τέλος πάντα βγήκαμε νικητές. Το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον.
Μίκης Θεοδωράκης

η επιστολή του ΚΥΡΙΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ για άλλη μια φορά ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ:
την ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
την μεγάλη του ΑΓΑΠΗ γιαυτόν τον λαό
τον μεγάλο του ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ
το μεγάλο του ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ
την ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
την ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΕΥΣΤΟΧΙΑ ΤΟΥ
την ΚΑΙΡΙΑ-ΑΚΑΡΙΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ
την ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ για τον κίνδυνο που διέρχεται η πατρίδα μας
την ΣΥΝΕΤΗ-ΣΟΦΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ για τα επερχόμενα δεινά
ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑ-ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΑ-ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ
ναί παραδέχομαι ότι εκθειάζω την αλήθεια ενός ανθρώπου-των λόγων και πράξεων του
πιστεύω βαθειά ότι ο ίδιος ούτε θέλει ούτε ποτέ ήθελε δάφνες για τις ιδέες και τα φρονήματα του
δυστυχώς η υπεραντάτλεια πόρνη βαβυλώνα-η νέα τρίτη ρώμα-ϊκή αυτοκρατορία
και ο ιούδας όφις που την περισφύγγει ασφυκτικά έχουν αποφασίσει να μας εξαλείψουν
ως λαό-έθνος-θρησκεία-πολιτισμό μόνο και μόνο γιατί τολμάμε να σηκώσουμε το κεφάλι
πάνω απο τα χαρακώματα του πολέμου που μας επέβαλαν
ασυνείδητοι-κατειλημμενοι οι ίδιοι του κακού και των επέσχυντων δυνάμεων του
τού μίσους-της εμπάθειας-της αλαζονείας -της επάρσεως λόγω της πολεμικής τους ισχύος
και των φιλόδοξων σχεδίων τους για παγκόσμια κυριαρχία διάλεξαν και τα όργανα τους
ΑΛΒΑΝΟΙ
ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ
ΤΟΥΡΚΟΙ
ΒΟΥΛΓΑΡΟΙκλπ
λαοί χωρίς ιστορία και πολιτισμό-άρπαγες και καπηλευτές-παραποιητές της ιστορίας και του πολιτισμού-φονείς λαών και εξοντωτές εθνών
μήπως έχουν ιστορία και πολιτισμό οι αμερικάνοι και οι σύμμαχοι τους;
αυτοί δεν είναι οι κατακτητές-εκμεταλλευτές-φονείς των λαών;
είμαστε στην ευρώπη
και κανείς τους δεν μας αγαπά
κανείς δεν μας υποστηρίζει
κανείς δεν είναι φίλος και σύμμαχος
γιατί αραγε;
γιατί και η γλώσσα-αν και παραποιημένη-που ομιλούν είναι δική μας
γιατί δεν είμαστε υποκριτές-διπλωμάτες
γιατί είμαστε με τους φτωχούς και ανυπεράσπιστους
γιατί είμαστε έξυπνοι-νοήμονες-πνευματικοί
και όχι πονηροί και κάπηλοι όπως αυτοί που όλοι μεταξύ τους μειάζουν
δυστυχώς οι πολιτικοί μας έχουν υποκύψει
και ο λαός αυτός είναι ακόμη ζαλισμένος-αν και σιγά σιγά αφυπνίζεται
μας έχουν ζαλίσει με την ανέχεια-φτώχεια των πολλών
και την εξαγορά με χρήμα των ολίγων που δυστυχώς αυτοί όμως μας κυβερνούν
βάλτε και τα δύο μεγάλα ελαττώματα της φυλής που εσχάτως είναι σε έξαρση
την πολυλογία-λέμε τα πάντα δεν χρειάζονται κατασκόπους οι εχθροί μας
και την διχόνοια-φροντίζουν οι εξουσιαστές μας ως ασυνείδητα όργανα των εχθρών μας
να την ενσπείρουν παντού
και τέλος έχουν αλυσοδέσει την χώρα και τον λαό με δάνεια και υποχρεώσεις ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον φωνή καμία πλέον διαμαρτυρία καμία πλέον αντίσταση
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ
ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΟΥΜΕ ΩΣ ΕΘΝΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΜΝΗΣΙΑΣ-ΑΓΝΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΥΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑ ΜΕ ΔΕΛΕΑΡ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟ-ΔΩΡΑ-ΚΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΥ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΗ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ-ΕΘΝΟΣ-ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

οι ΑΛαΒΑΝΟΙ μήδισαν
ο κύριος παπανδρέου αμερικανίζει-είναι ο άνθρωπος αμερικανοέλληνας
ο κύριος πρωθυπουργός μητσοτακίζει
και κατά τάλλα όλοι οι βουλευτές-πολιτικοί είναι πατριώτες!
οι ίδιοι λένε οι ίδιοι απαντάνε για τους εαυτούς τους
και η κοινή δήθεν γνώμη
και τα γκάλοπ των δημοσκοπικών εταιρειών-των αμερικανικών και ευρωπαϊκών συμφερόντων
τι κρίμα να έχουμε τέτοιους ανθρώπους
γίγαντες του πνεύματος
κολοσσούς της τέχνης
τιτάνες της ανδρείας
και να τους κρατάμε στο περιθώριο
ελ-βενιζέλος
ελύτης-βρεττάκος
καζαντζάκης
ρίτσος
σεφέρης
σικελιανός
και τόσοι άλλοι
τί θα λέγανε αν βλέπανε την σημερινή κατάντια μας και το αδιέξοδο δρόμο που πήραμε και δυστυχώς δεν το συνειδητοποιήσαμε ακόμη;
άξιον εστί...ψάλλειν τον ακάθιστο ύμνο
άξιον εστί να ακούσωμε την φωνή του λάκη λαζόπουλου
και του κυρίου θεοδωράκη
κύριε προθυπουργέ
που δεν βλέπω να γράφεται το όνομα σας στην ιστορία
παρα μόνο με μελανα-κόκκινα χρώματα
ο χρόνος θα το δείξει

ο ουρανός δεν βιάζεται όταν οι ανθρωποι βιάζουν ...την ιστορία
μόνο προσέρχεται για να αποκαταστήσει την αλήθεια
και να αποδώσει ότι πρέπει στους προδότες του πνεύματος της αληθείας

αλληλουχείτε αλληλουχείτε
ΕΛΛΗΝΙΚΩΣ ΠΟΙΕΙΤΕ

Αναρτήθηκε από donandre5ath.blogspot.com στις 12:12 μμ
 Ανάρτηση Από τον/την donandre5ath.blogspot.com στο αλληλουχία-allilouchia τη 10/14/2008 02:28:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

αρμέγουν

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ειμί

Η φωτογραφία μου
ακαMαντίς, Ατθίς, Αθηναϊς, Ελλάς, Greece
Ενας απλός άνθρωπος- που πιστεύει, αγαπά, αναζητά τον θεό, δηλαδή την αλήθεια- τον εαυτό- τον συνάνθρωπο και την φύση- δημιουργία και που προσπαθεί με σοφία να τους συνδέσει- εναρμονίσει μέσα και έξω του με τρόπο φυσικό, λογικό, ηθικό και πνευματικό.